Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Driedelige workshop: “De klasse van Chianti Classico”

benvenuto-2010-9Chianti is misschien wel de bekendste Italiaanse wijn ter wereld. Maar het is misschien ook wel één van de minst begrepen wijnen ter wereld. Wie kent immers het verschil tussen Chianti en Chianti Classico, een annata, riserva en gran selezione? En wie kan de subzones, vigna’s en stijlen in vinificatie onderscheiden?

Fred Nijhuis organiseert voor het eerst in Nederland een driedelige workshop over het ccfenomeen Chianti Classico. Tijdens drie avonden komen alle aspecten van deze intrigerende wijn aan de orde. Niet alleen de druiven, de blends, de vinificatie en de vele verschillende soorten terroir, maar ook de geschiedenis en de toekomst krijgen de aandacht die ze verdienen.

dsc_0350Praktijk en theorie komen samen door een uitgebreide syllabus en in totaal bijna 50 wijnen(!). Elke avond een uitgebreid aanbod aan thema’s en wijnen, altijd met Chianti Classico in een hoofdrol.

De eerste avond staat in het teken van de algemene aspecten als geschiedenis, galestrovoorschriften en oogstjaren. Tijdens de tweede avond richten we ons op de wijngaard met aandacht voor onderhoud, bedreigingen, druivenrassen en terroir. De derde avond staat de vinificatie centraal en worden de gisting, weking en houtrijping besproken.

logo-chianti-classicoElke avond minimaal 15 wijnen, een uitgebreide selectie die nog niet eerder is verzameld en zo wordt gepresenteerd. Uiteraard zijn de absolute toppers aanwezig, zoals
Castello di Ama, Castello di Monsanto, Isole e Olena, Fontodi, San Giusto a Rentennano, Brolio, Petroio, Fonterutoli, Antinori, Badia a Coltibuono, Ormanni en Castell’in Villa. Voor wie de werkelijke klasse van Chianti Classico zelf wil ontdekken, proeven en begrijpen is deze driedelige workshop dan ook ideaal en misschien wel een ‘must’.

De workshops vinden plaats in Waardenburg, zeer centraal gelegen bij de brug van Zaltbommel, nabij de kruising van de A15 en de A2.

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 14

Plaats: Kasteel Waardenburg, Tutein Noltheniuslaan 7 (GPS nr 1), 4181 AS Waardenburg

Data: maandag 14 november 2016, maandag 28 november 2016 en maandag 12 december 2016

Tijd: 19.00-21.30 uur

Kosten voor de totale workshop: € 165,00 p.p.

Voor aanvullende informatie en aanmeldingen:  fred@fred-nijhuis.nl

Spread the word