Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Er was eens een wijn…

Er was eens een wijn...

Nu te koop!

‘Er was een een wijn…’   

Ooit vroeg ik me af wat er nou zo bijzonder is aan wijn. Op 1 april j.l. vierde ik het feit dat deze intrigerende vraag me nu al 25 jaar op professionele wijze bezig houdt. Het werd een onvergetelijke dag die antwoord gaf op deze en vele andere vragen!

Uitgebreide foto-rapportages zijn te zien op mijn Facebook pagina https://www.facebook.com/frednijhuis/

AVW_9709zw-wnaamloos AVW_9621zw-wnaamloos  AVW_0009zw-wnaamloos AVW_9856zw-wnaamloos

Wat is er nu zo bijzonder aan wijn? Uiteindelijk is het antwoord erg simpel: Wijn daagt je uit, verbroedert, ontroert, inspireert, lest de dorst, lest je dorst naar kennis en ervaring en vertelt prachtige, meeslepende verhalen over zijn herkomst, maker en diegenen die deze wijnen drinken.

In de loop van de jaren leerde ik niet alleen talloze wijnen kennen, maar ook allerlei collega’s en vrienden met dezelfde passie voor wijn. Tien van hen wist ik (zonder enige moeite) te overtuigen om een van hun favorieten verhalen over een specifieke wijn met mij en de rest van de wereld te delen. Ik voegde er tien van mijn verhalen aan toe en bundelde ze in het boek ‘Er was eens een wijn…

De bundel staat vol meeslepende, vertederende, betoverende en opwindende verhalen die een ieder (ook diegenen die geen wijnkenner zijn) laat begrijpen hoe mooi wijnen kunnen zijn.

Normaal gesproken worden in wijnboeken talloze wijngaarden en blote flessen getoond. Ik koos daarom voor iets anders: aan wijn gerelateerde kunst, gemaakt door vermaarde artiesten uit binnen- en buitenland, waaronder Isabel Viviani uit Chili, Robbert Harrold uit Canada, Pierflavio Gallina uit Alba, Richard Bouwman en Hedy Gubbels uit Rotterdam en Adelina Quadri uit Toscane.

Chasse SpleenChasse SpleenGuigal la Turque001  Figeac  Standish the Relic  Avignonesi Fonseca & Taylor's

‘Er was eens een wijn…’ is vanaf nu te koop via o.a. https://www.boekenbent.com/shop/  en bol.com voor € 15,95 (inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten)

Wie deze maand (april 2016) via fred@fred-nijhuis.nl een (op verzoek gesigneerd) exemplaar bestelt, betaalt slechts € 14,95 inclusief verzendkosten.

De verhalen:

Poggio di Sotto, Rosso di Montalcino, 1993 (Fred Nijhuis)

Château La Mission Haut-Brion, Grand Premier Cru Graves, 1952 (Nicolas Belfrage)

MW Annamaria Clementi, Ca’ del Bosco, Franciacorta Riserva, 2006 (Fred Nijhuis)

Standish, The Relic Shiraz Viognier, Barossa Valley, 2009 (Lotte Wolf)

Château Montrose, Deuxième Grand Cru Classé Saint-Estèphe, 1990 (Fred Nijhuis)

Biondi Santi, Brunello di Montalcino Riserva, 1955 (Jan van Lissum)

Fonseca & Taylor’s Vintage Port, 1994 (Fred Nijhuis)

Château Figeac, Grand Cru Classé Saint-Émilion, 1971 (Anne Serres)

Castello di Monsanto, Il Poggio Chianti Classico, 1968 (Fred Nijhuis)

Salon, Cuvée S, Le Mesnil, Blanc de Blancs, Champagne Brut, 1996 (Magda van der Rijst)

CH, Chardonnay (& Pinot blanc) sur Lie, Vino Hort, Tsjechië, 2009 (Fred Nijhuis)

Chianti Rùfina, Tenuta Bossi – Marchesi Gondi (Guus van Otterloo)

Adobe Guadalupe, Rafael, Guadalupe Valley, 2009 (Fred Nijhuis)

Tenuta San Guido, Sassicaia, Vino da Tavola di Sassicaia, 1985 (Andrea Gabbrielli)

Château Chasse Spleen, Cru Bourgeois, Moulis en Médoc, 1966 (Fred Nijhuis)

Avignonesi, Vin Santo Occhio delle Pernice, 1977 (Charles Scicolone)

Guigal, La Turque, Côte-Rôtie, 1985 (Fred Nijhuis)

Mastroberardino, Taurasi Riserva, 1968 (Tom Maresca)

Château Musar, Bekaa Valley, Libanon, 1988 (Fred Nijhuis)

Château Ausone, Saint-Émilion, 1942 (Luc Segal)

 

Ik wens jullie net zoveel plezier met het lezen van alle verhalen als ik had met het schrijven en verzamelen ervan.

Fred Nijhuis

fred@fred-nijhuis.nl

Spread the word