Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

LGBTQQIAP2 van het jaar

In navolging van de verkiezing 'Wijnvrouw van het jaar', komt de 'KVNA' met een onderscheiding voor de meest vineuze LGBTQQIAP2-persoon in Nederland (en haar huidige en voormalige koloniën).

We zien dat er in onze samenleving onvoldoende aandacht is voor mensen met gezonde afwijkingen in de wijnwereld, ook waar het seksuele aspecten betreft; aldus Frits Nieuwenhuis, woordvoerder namens de KNVA. Het merendeel van de wijnspecialisten in de pers, handel en horeca is trots op de geaardheid, voorkeuren en andere persoonlijke kenmerken van henzelf en hun zeer gewaardeerde collega’s. Ze realiseren zich echter ook dat slechts een enkeling openlijk durft te erkennen dat ze vaak anders zijn dan buitenstaanders verwachten of weten. Het wordt tijd dat ze de aandacht en het respect krijgen dat ze verdienen, zo vermeldt het persbericht van de KNVA.

De genomineerden:

  • Chantal Inspee (48), niet alleen talentvol sommelier in de voetbalkantine van V.V. HME (“Hij moet erin”) Maar als aspirant lid ook verantwoordelijk voor de catering bij de PBG (Partij van de Blatende Geiten), een nieuwe apolitieke partij in de geest van de voormalige Boerenpartij.
  • Gerrit Jenesekwa (57), de onvolprezen gastheer van buurthuis “de Bushalte” en daar ook bekend als ‘de billenkoekenbakker’.
  • Erik Paalvast (42); alias Eugene-Marie, de befaamde heterofobe wijnschenker uit Café “de Blauwe Knoop” en ondanks zijn lange lidmaatschap van de ‘Gebrek aan reële Belangenorganisatie PEEVEEVEE’, nog altijd zonder gelijkgeaarde partner.
  • Dick de Kok (23); ook luisterend naar de naam Achmed Arir en Ismael Cohen, maar hier uitsluitend aangeduid als onder zijn belangrijkste schuilnaam om etnisch profileren te voorkomen; aseksueel fenomeen met een indrukwekkende kennis van zaken waar het hermafrodiete druivenrassen betreft.
  • Wesley Surinaire (36); cocktailshaker pur sang op de MS Queer Lizzie, waar zijn ‘lange staat van dienst’ volgens vele gasten (m/v) garant staat voor een ‘meer dan bevredigende service’.
  • André Dehazet (39); allround ‘selfmade’ wijnprofessional en momenteel zelfstandig slijter in Staphorst, in de regio geroemd als dislectisch autodidact met als specialisme ongediertebestrijding in de wijngaard d.m.v. ‘sexual confusion’.
  • Karin W. (69), die verder anoniem wil blijven omdat haar buurjongen nog minderjarig is.
  • Esther Kortekaas (31), de belangrijkste outsider, die haar vierde transoperatie binnenkort hoopt af te ronden en dan voorzien is van drie geslachtsorganen.
  • Wilma de Schrijver (53), de grote favoriet, maar alleen kandidaat als ze toestemming krijgt van haar adoptieouders Willem H. en P.R. de V. (ze heeft al wel aangeven een eventuele onderscheiding postuum te willen aanvaarden)
  • Hoe Lang (28): Volstrekt onbekend, maar voorgedragen door hoofdsponsoren Hu a Wei en Ronald Mc.Trunk.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

– Jacob Franken (voorzitter KVNA en onlangs benoemd tot AZEK)
– Jan S. Bastiaanse
– Geert Ilnee
– Liewke S. Mee
– Brigitte van Meeren
– Petra van Houten

De verkiezing is een initiatief van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Azijnzeikers en ontkent elke betrokkenheid bij Unesco, NASA en de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn