Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

De teams:

Een nadere kennismaking met de teams die op 29 augustus 2021 gaan strijden om de 'Nijhuis trofee' en de eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het WK in Frankrijk.

Team WZN

Eigenlijk weten we nog steeds niet hoe of wat er nu precies gebeurd is. Maar ach, blindproeven is een leuke invulling van een druilerige zondagmiddag en met het resultaat waren we best tevreden ;-) We doen het dus gewoon nog een keer en wie weet? Misschien zit er toch enige kunde in ons team en komt het weer goed.

Wie zijn we:
– Rik Boom: Oprichter/eigenaar Jeroboam wijnen voor de bijzondere wijn(fles)
Anton Silletti: Eigenaar Silletti vof Italiaanse wijn en delicatessen
Arend-Jaap van der Lely: Eigenaar van Wijn op Dronk, maar bovenal onze trainer.
Martin Fennema: Mede eigenaar MijnWijnPlein met Franse pareltjes, veelal BIO.
Jarno de Graaf: Graaf van Dussen, de consument; goed voor bovenstaande WZN’ers

Rik en Jarno zijn de consumerende partijen en hebben een enorme kennis van wijnen van de hele wereld. Martin is liefhebbende wijnconsument, handelaar, fotograaf, druivenplukker, transporteur, tja de spil van het team. Anton groeide op met Italiaanse wijnen en kan buiten Italië alleen voor (nuttige) verwarring zorgen. Arend-Jaap zorgt dat we ons concentreren op wijn en niet over vrouwen, auto’s, kinderen en eten praten en grappen, een soort vader figuur.

O ja, wij zijn de regerend Nederlands kampioenen blindproeven en eindigde 9e op het WK in 2019.

Team In Vino Veritas

Geïnspireerd door de eloquentie en bekwaamheid, betreffende de subtiele kunst van het wijnproeven van het wijnensemble van de heer Lodewijks, zijn de wijnproefsessies onder leiding van teamcaptain, tevens Register Vinoloog, Sanders geïnitieerd. Doorgewinterde deelnemers mevrouw Van Veenendaal en de heer Meeles representeren nu samen met hun meester Sanders en inspiratiebron Lodewijks een veelzijdig palet aan smaken en kwaliteiten. Deze groep van vier wiskundigen weet de dieperliggende patronen te doorgronden en met analytische nauwkeurigheid de eigenschappen van de wijnen aan de juiste druiven toe te schrijven…

Team “Kleine Kascommissie”

Twee PROF (ies) en twee Meesters in de wijn. Met hun vele jaren ervaring (minimaal 240 jaar) gevaarlijke ouDsiders. Natuurlijk niet meer te vangen met jong en fruitig, maar experts in geduld en bewaren. Als leden van kascie controleren ze nog regelmatig de voorraad op hun houdbaarheid.

Team ‘Vat op wijn’

Alvaro Steenbergen
Marjan Kleeblad
Marion Burger
José van Eijk

Allen ervaren vinologen die hobbymatig of professioneel met wijn bezig zijn. Regelmatig proeven we met veel enthousiasme verschillende soorten wijnen en delen we onze kennis en ervaring. De afgelopen jaren hebben we vele mooie wijnen mogen proeven tijdens allerlei wijnreizen, beurzen, proeverijen, master classes en bij vele wijnhuizen zelf.

Kortom wij nemen deze challenge met veel plezier aan en kijken uit naar de dag dat we de wedstrijd mogen aangaan.

We hebben er zin in!

Team Wine Nerds:

Bestaat uit :
– Veerle Kuijer, Freelance Register Vinoloog bij VINO VEER
– Steven van den Heuvel, vinoloog, importeur bij Creative Beverage Company
– Jos van Schaik,  interim CFO, vinoloog en wijnliefhebber
– Hugh Keasberry, ICT pensionado, vinoloog en wijnliefhebber

Ze zijn allen leden van de Proefclub WineNerds & Fanatics, die nu uit 15 personen bestaat, en doen alweer voor de derde keer mee.
In 2018 eindigden ze op de 8ste plaats, in 2019 werden ze 6e, dus er zit progressie in. Wie weet bereiken ze dit jaar de top-3!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn