Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022

Inschrijving NK Blindproeven 2022, HET CONCOURS LE VIN EN DIRECT, nu geopend!

ALEA IACTA EST!

De plannen waren er al lange tijd, maar onzekere omstandigheden maakten het ‘even’ lastig de datum voor de nieuwe editie van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, definitief vast te stellen.

Deze week is in overleg met Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten besloten dat de vierde editie van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022, zoals gebruikelijk zal plaatsvinden op de laatste zondag van mei, i.c. ZONDAG 29 MEI 2022.   

Tijdens het NK BIindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, wordt het team geselecteerd dat Nederland zal vertegenwoordigen op het WK in Frankrijk, dat op 8 oktober 2022 te gast is bij Champagne Ayala.

De opzet van de wedstrijd is in principe gelijk aan die van vorige edities, dus teams van 4 proevers, desgewenst aangevuld met een coach, die van 12 wijnen de herkomst en samenstelling moeten bepalen.

Momenteel vindt overleg plaats met onze partners over de exacte tijden en organisatie van de aanvullende programma’s. De zittende sessies met presentaties in de zaal die we dit jaar moesten invoeren zijn namelijk zeer goed bevallen, maar we staan ook open voor een terugkeer naar een programma met doorlopende proeverijen etc. Beslissingen hieromtrent zijn uiteraard ook afhankelijk van de coronaregels ten aanzien van evenementen en verwachten we binnenkort bekend te kunnen maken.

In elk geval zal er voldoende ruimte zijn voor ‘mond & mind’ vermaak, mogelijk gemaakt door diverse partners en vrienden van het NK. Met allerlei smaakvolle culinaire en vineuze producten is en blijft het CONCOURS LE VIN EN DIRECT een evenement met een uniek sportief en onderhoudend karakter. Het NK Blindproeven is ook daarom een ware klassieker op de Nederlandse wijnagenda.

De aanmeldingen voor de vierde editie van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022, is gesloten wegens het bereiken van het maximale aantal teams dat kan deelnemen. Naast team Halfdroog, de kampioenen van 2021 die hun titel met verve zullen verdedigen, hebben vele gerenommeerde proevers zich aangemeld en mag het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022 beschouwd worden als de ultieme competitie voor professionele als particuliere wijnproevers.

Binnenkort meer nieuws!

Specifieke vragen bij voorkeur naar fred@fred-nijhuis.nl

Het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven is een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services en wordt mede mogelijk gemaakt door: Le Vin en direct, Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Fotostudio Ingrid Driessen, Spiegelau/Bender Foodservice Equipment, Acqua di Toscana San Felice, Saskia Schurink en de Horeca Academie.

De volgende teams staan geregistreerd:

 1. A-Team
 2. Bricco
 3. BWS 1
 4. BWS 2
 5. BWS Wine Queens
 6. De 4 van 3 – 1
 7. De 4 van 3 – 2
 8. De Fijnproevers
 9. De Kleine Kascommissie
 10. De Witte Tonnies
 11. Denneman 
 12. DRC
 13. Gamay niet schelen
 14. Grappe d’Or
 15. Halfdroog
 16. Hosman Vins
 17. In Vino Veritas
 18. Le Bouchon
 19. Les roses de vignoble
 20. Oh oh Pinot
 21. OLEE
 22. Provino
 23. Sonniewine
 24. SYZYGY
 25. WZN 

Alle plaatsen zijn vergeven dus…

Voor teams die ook/alsnog geïnteresseerd zijn, is er een reservelijst. Soms zijn er deelnemers die moeten annuleren.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn