Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Fred doet wel eens wat

Mooie momenten met fijne gerechten en fraaie wijnen

Op zondag 3 maart 2019 vieren we bij Ross Lovell te Krimpen a/d IJssel hoe St. Antonius een baby redde uit de kaken van een wolf.
Ter ere van hem houden we een ‘panarda’, de grootste maaltijd ter wereld, een traditie uit de Abruzzen, uiteraard met massa’s Montepulciano d’Abruzzo!

Lees verder

Ouwe meuk of oude meesters deel II

Ooit organiseerde ik een avond met oude(re) wijnen bij restaurant de Opera te ’s Hertogenbosch. Een avond met geweldig eten en wijnen waarvan we van tevoren niet wisten of ze nog leefden of niet. Het bleek een avond vol prachtige verrassingen. Op 16 november open ik wederom een reeks oude(re) wijn, dit keer bij Vineum in Rotterdam. Eens kijken wat deze wijnen nog te bieden hebben…

Lees verder

Uitgelicht

Nederlands Kampioenschap blindproeven 2018

De eerste editie van de WIJNACADEMIE PROEFCOMPETITIE, het Nederlands Kampioenschap blindproeven bleek even leuk als lastig. Het sportieve element van dergelijke competities is een belangrijke factor in de beleving en het succes, maar uiteindelijk gaat het om de selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de Wereldkampioenschappen.

Lees verder

25 jaar NCS

25 jaar Nijhuis, Consultancy & Services Na 25 jaar vooral voor anderen gewerkt te hebben en vaak in de schaduw te hebben geproefd, geselecteerd, geschreven en georganiseerd, was het tijd om zelf eens in het middelpunt van de belangstelling te staan. Eind 2015 zag ik dat ik Nijhuis Consultancy &

Lees verder