Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Wedstrijdreglement

Concours Le Vin en direct

Het Nederlands Kampioenschap blindproeven 2019

Selectie Nederlands team voor het RVF World Blind Tasting Championship 2019

1. De competitie is voor teams met 4 proevers (Nederlandse ingezetenen), indien gewenst aangevuld met een coach.
2. Teams met minder dan 4 proevers zijn niet toegestaan.
3. De coach proeft niet mee, maar mag het team wel adviseren.
4. Individuele proevers kunnen zich ook melden bij de organisatie.
    Indien mogelijk, wordt dan door de organisatie een gelegenheidsteam geformeerd.
5. Inschrijven voor de competitie kan tot en met maandag 30 april 2019.
6. Aanmeldingen: uitsluitend online via https://www.fred-nijhuis.nl/aanmeldingspagina-nk-blindproeven-2019/
7. Inschrijfgeld voor deelname aan de competitie bedraagt € 30,00 (incl.21% BTW) per proever.
    De coach is geen inschrijfgeld verschuldigd.
8. Na ontvangst van de online inschrijving ontvangt de contactpersoon een factuur.  Betaling van deze factuur is bevestiging deelname.
9. De competitie duurt van 13.00 tot 15.30 uur
10. Entree na 13.15 uur is niet toegestaan.
11. Elk teamlid krijgt 3 wijnglazen en 1 waterglas
12. Er zijn 12 wijnen te proeven; in principe 6 witte en 6 rode wijnen uit alle delen van de wijnwereld, met minimaal 1 wijn uit Frankrijk
      (doorgaans 3 tot 4). De wijnen kunnen zowel droog als zoet en/of versterkt zijn.
13. De wijnen worden één voor één ingeschonken, steeds circa 60 ml van elke wijn
14. Beschikbare tijd: 12 minuten per wijn én na het proeven nog 15 minuten extra voor het invullen en inleveren van het
       wedstrijdformulier.
15. Van elke wijn dient te worden bepaald:
       a. Samenstelling – score (maximaal) 9 punten (zie punt 16.)
       b. Land van herkomst – score (maximaal) 5 punten
       c. Streek/AOC/DO/DOC – score (maximaal) 5 punten
       d. Producent – score (maximaal) 3 punten
       e. Oogstjaar – score (maximaal) 3 punten (zie punt 17.)
16. Score voor samenstelling is gebaseerd op aandeel van de betreffende druif.
       Gevraagd wordt uitsluitend de belangrijkste druif in de wijn te benoemen.
       Voorbeeld: De wijn is een blend van 50% syrah met 30% grenache en 20% carignan. Indien syrah is vermeld, dan geldt een score van
       50% van 9 punten.
       Het maximaal aantal te behalen punten) = 4,5; afgerond levert dat een score op van 5 punten. Een 100% syrah levert 100% score op,
        i.c. 9 punten.
17. 3 Punten voor het oogstjaar als ook het juiste land is bepaald. – 1 Punt als alleen het oogstjaar goed is (en niet het land).
18. Het is niet de opzet, maar ook niet uitgesloten dat bepaalde druivenrassen of landen meerdere keren voorkomen.
19. Het is niet de opzet en zeker geen garantie, maar ook niet uitgesloten dat wijnen van partners van het CONCOURS LE VIN EN DIRECT
       in de selectie voorkomen.
20. Bijschenken van een andere tafel is niet toegestaan
21. Gebruik van eigen formulieren, boeken, mobiele telefoons, digitale media etc. is niet toegestaan.
       Ze mogen ook niet op tafel aanwezig zijn.
22. Formulieren dienen te zijn voorzien van de naam van het team, de teamleden en (indien van toepassing) de coach.
23. Na afloop formulier inleveren bij de hoofdtafel en de zaal verlaten.
24. De uitslag wordt vanaf 17.30 uur bekend gemaakt.
25. De hoofdprijs van CONCOURS LE VIN EN DIRECT bestaat o.a. uit een geldbedrag ad € 1000,00.
      Dit bedrag is bestemd voor deelname aan de internationale finale (zie punten 31 t/m 35)
26. NCS biedt het winnende team enkele trainingssessies aan ter voorbereidig op het WK.
27. Daarnaast ontvangt het winnende team de ‘Nijhuis wisseltrofee’
28. De ’Nijhuis wisseltrofee’ is en blijft eigendom van de organisatie.
29. De ’Nijhuis wisseltrofee’ dient uiterlijk 1 maand voor de nieuwe competitie te worden ingeleverd bij de organisatie.
30. De drager van de wisseltrofee is aansprakelijk voor schade aan of verlies van de trofee.
31. Van het winnende team dienen minimaal 3 leden (waarvan minimaal 2 proevers) ook daadwerkelijk deel te nemen aan het WK.
32. Deelname aan de internationale finale dient uiterlijk 01-08-2019 te worden bevestigd.
33. Indien het winnende team (met inachtneming van hetgeen bepaald onder punt 31) niet in staat is om deel te nemen aan de
       internationale finale, wordt het team dat de tweede plaats behaalde afgevaardigd, eveneens met inachtneming van punt 31.
34. Zijn ook zij niet in staat om deel te nemen (en te voldoen aan de voorwaarden zoals vermeld bij punt 31), dan wordt het team dat als
      derde is geëindigd, afgevaardigd.
35. Na bevestiging van deelname aan de internationale finale door de organisatie, wordt de hoofdprijs ad € 1000,00 ter beschikking
       gesteld aan het team dat uiteindelijk wordt afgevaardigd.
36. (Register-)Vinologen komen in aanmerking voor 3 PE-punten o.g.v. hun deelname.
37. In situaties waarin het reglement niet voorziet, beslist de organisatie.
38. De organisatie behoudt zich het recht voor de reglementen dienovereenkomstig aan te passen.
39. De organisatie behoudt zich het recht voor proevers of teams van deelname uit te sluiten.
40. Inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd.
41. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Voor aanvullende informatie: fred@fred-nijhuis.nl

Organisatie is in handen van Nijhuis Consultancy & Services.

Het CONCOURS LE VIN EN DIRECT wordt mede mogelijk gemaakt door:
Le Vin en direct, Grattamacco, Spiegelau, Bender Food Service-Equipment, Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Earth Water, Bossenbroek, Boot Koffie, Oger, Leon Mazairac i.s.m. Egro en Pier24, Fotostudio Ingrid Driessen en Nijhuis Consultancy & Services

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn