Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Over

Fred F.A. Nijhuis / Nijhuis Consultancy & Services

Fred Nijhuis is het beste te omschrijven als een liefhebber. Een ervaren en kritisch liefhebber met een eigen mening die graag een goed glas wijn deelt met geestverwanten. Al op redelijk vroege leeftijd ontwikkelde hij een zekere interesse voor wijn en koesterde destijds een wijnrek met maar liefst tien (!) flessen wijn.

Ook al waren er hele slechte wijnen bij, ze hadden toch een positief effect. Ze stimuleerden hem namelijk om zich verder te verdiepen in wijn. Studerend en proevend leerde hij de geheimen en waarde van druiven, terroir, oogstjaren en vinificatie kennen. Fred ontmoette talloze wijnmakers, maakte kennis met goede handelaren en diverse wijnschrijvers die hij kort daarna collega’s en ook vrienden mocht noemen.

Zijn schrijfdebuut was te lezen in het personeelsblad van het GAK in Rotterdam en lang was hij vrijwel exclusief werkzaam voor The Wine & Food association, o.a. bekend van het vakblad Proefschrift, de Gault&Millau restaurantgids en de wijnbeurs Wine Professional.

De laatste jaren heeft Fred Nijhuis zich toegespitst op zijn eigen activiteiten als zelfstandig en onafhankelijk wijnprofessional en de activiteiten van Nijhuis Consultancy & Services (NCS) verder uitgebreid. Educatieve workshops (altijd op SDEN/WSET4+ niveau) zijn een specialiteit geworden en het door NCS georganiseerde NK Blindproeven heeft zich ontwikkeld tot een vaste waarde op de Nederlandse wijnagenda. 

NCS is niet alleen gespecialiseerd in het organiseren, presenteren of begeleiden van wine & food  gerelateerde evenementen, maar ook gericht op educatie. Tijdens workshops, trainingen en instructieve proeverijen wordt kennis en ervaring gedeeld met zowel professionals als particuliere liefhebbers.

NCS is mondiaal georiënteerd met een specialisme t.a.v. Italiaanse wijnen. 

Voor NCS werken niet alleen Fred, Natascha en Nicky Nijhuis, maar ook verschillende andere professionals uit de Nederlandse en buitenlandse wijnwereld.

Zo krijgt bijvoorbeeld de exclusieve samenwerking met Karin Horseling en Thim Vernooij steeds meer vorm; een waardevolle uitbreiding van het team! 

                                              

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicaties van artikelen in toonaangevende media, verzorgt NCS presentaties en opleidingen, organiseert NCS proeverijen en andere events en adviseert NCS derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services