Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Workshops

Na recente positieve wensen (en testen) gaan we ook van 2022 een leuk, leerzaam en lekker jaar maken.

De eerste reeks workshops is inmiddels gepland, andere volgen: 

26 april 2022: Workshop Oostenrijk te Tuil

17 mei 2022: Workshop Alto Adige Wit te Tuil

24 mei 2022: Workshop Alto Adige Rood te Tuil

21 juni 2022: Workshop Slovenië/Bulgarije te Tuil

 

Naast de eigen workshops in Tuil organiseer ik in opdracht van- en nauwe samenwerking met de Verenigde Vinologen Nederland enkele workshops, meestal in Maarn.

Op dit moment staan op de agenda:

14 april 2022: Terre di Pisa te Maarn

08 mei 2022: Sangiovese en zijn terroir i.s.m. Cecchi, Sligro en Schott Zwiesel bij ’t Misverstant in Vught 
(Masterclass gevolgd door menu)    

10 mei 2022: Italiaans wit te Maarn

Sommige van deze workshops zijn ook toegankelijk voor niet-leden van de VVN. Aanmelding via de site van de VVN.

De workshops zijn:

  • Altijd leuk, lekker en leerzaam.
  • Altijd volstrekt onafhankelijk, objectief, op SDEN-4+ niveau
  • Een even aangename als nuttige uitbreiding van kennis en ervaring voor vinologen en SWET-cursisten.
  • Door de opzet van de workshops ook door minder ervaren liefhebbers goed te volgen.
  • Zonder commerciële belangen t.a.v. de handel.
  • Goed voor 3 PE-punten per avond voor Register Vinologen.
  • Betaalbaar met 10% korting voor Leden VVN, NWG, NGS en trouwe deelnemers.
  • Altijd ruim voorzien van wijnen (minimaal 15 zorgvuldig geselecteerde wijnen).
  • Voor minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers.
  • Altijd van 19.30 tot 22.00 uur in het Dorpshuis te Tuil, centraal gelegen nabij kruising A2 en A15 (bij de brug van Zaltbommel).
  • Alle deelnemers krijgen hand-outs van de presentatie.

Reacties van deelnemers:

  • Enrico: De enige workshop met alleen topwijnen en idem info per regio. Hier alles van een van de grootste kenners mbt Italiaanse wijnen in NL. Ik heb er een paar gedaan en ben geen cheerleader, maar hier wordt echt serieus les gegeven. Met idem wijnen. Dus… Mooi is dat dit voor iedere liefhebber toegankelijk is. Maar ook voor de “zogenaamde” (tot dat je dit doet) kenners is dit fck interessant en leerzaam.

  • Michael: Wat een bijzondere online workshop weer! NEW YORK STATE WINES. Fred Nijhuis vertelde weer met veel passie alles over de geschiedenis, de verschillende AVA’s en de inheemse, hybride en vitus vinifera druivensoorten en druivenrassen van deze wijnregio. We proefde 12 wijnen (6 witte, 1 amber en 5 rode) om dit te ondersteunen.

  • Bedankt voor de verrassende online workshop over New York wines. Met name de kwaliteit van de verschillende Rieslings hebben me erg positief verrast, al moet ik zeggen dat ik de gemiddelde kwaliteit van de wijnen overall ook goed vond. Ook je toelichting was leerzaam en uitgebreid. Ook complimenten voor het systeem dat je gebruikt om de wijnen goed te houden. De kwaliteit was top. In alle eerlijkheid de beste die ik tot nu toe tegengekomen ben.

  • Han: Heb het afgelopen jaar (en de jaren daarvoor) genoten van je workshops, de kennis die ik van je heb kunnen overnemen, de nieuwe ontdekkingen in Italië en het ongecompliceerd proeven van heel veel wijn.

  • Willem: Complimenten en nogmaals dank. Degelijk, compleet en duidelijk. Ik vond het een puik stuk werk.

  • Hennie: Ik vond gisteravond leerzaam en interessant. Het is enige tijd geleden dat ik mijn opleiding deed en ben vakkundig een aantal jaren er tussen uit geweest. Workshops als die van gisteravond is precies wat ik nodig heb om weer beetje bij de les te kom.
Nijhuis Consultancy & Services organiseert workshop ook op locatie voor wijnclubs, bedrijven en andere geïnteresseerde liefhebbers.
Thema’s, plaats, tijd en condities zijn in overleg te  bepalen.

Voor meer informatie en aanmeldingen: fred@fred-nijhuis.nl

Workshops 2019

Donderdag 12 september 2019: Montefalco Sagrantino
Donderdag 26 september 2019: Cahors
Donderdag 10 oktober 2019: Heroische wijnmakers en hun extreme wijnen
Donderdag 14 november 2019: Solo Sangiovese
Donderdag 28 november 2019: Port in al zijn facetten
Donderdag 12 december 2019: Vins de Savoie

Nijhuis Consultancy & Service organiseert workshops die uniek en ongeëvenaard genoemd mogen worden, want ze zijn:

– Onafhankelijk (zonder commerciële binding met producenten of importeurs)
– Objectief (alle facetten worden behandeld, ook de soms minder populaire)
– Deskundig (behandeling alle aspecten als geschiedenis, terroir, oogstjaren en vinificatie)
– Uitgebreid (elke avond circa 15 wijnen en diepgaande informatie)
– Exclusief (diverse wijnen die niet in Nederland verkrijgbaar zijn)
– Betaalbaar (ongeëvenaard aanbod wijnen en informatie)
– Met theorie op hoog niveau (SDEN4+)
– Met wijnen op hoogste mogelijke kwaliteitsniveau (alle wijnen zorgvuldig geselecteerd)
– Interactief (kleinschalig door minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers)
– Geaccrediteerd voor permanente educatiepunten ter verlenging van de titel Registervinoloog van de Wijnacademie.

“Leuk, lekker en leerzaam. Zorgvuldig geselecteerde wijnen, theorie op hoog niveau en een interactieve samenwerking met cursisten kenmerken mijn workshops. Gecertificeerd voor PE-punten en altijd zonder commerciële bijbedoelingen”

De workshops zijn gericht op verdieping van kennis in combinatie met het zelf ontdekken / proeven van de verschillen in stijl (en kwaliteit) binnen een bepaald thema. Er wordt ingegaan op de geschiedenis, het heden en de toekomst van specifieke wijnen en essentiële aspecten als wetgeving, druiven, terroir, de wijngaard, oogstjaren en vinificatie.

Minstens zo belangrijk als de theorie is de praktijk en het is uniek dat iedere cursist elke avond ook daadwerkelijk zelf een groot aantal wijnen kan proeven.

Nijhuis Consultancy & Services werkt nauw samen met producenten en/of hun consortiums en tijdens de workshops worden regelmatig wijnen gepresenteerd die niet in Nederland verkrijgbaar zijn.

De structuur van de workshops maakt het heel goed mogelijk om ook losse avonden mee te doen. Hand outs van de theorie bieden niet alleen houvast tijdens de workshops, maar vormen ook een waardevolle bron van informatie na afloop.

Speciale gasten voegen soms een extra dimensie aan de avonden toe, zoals Andrea Lonardi (hoofd wijnmaker van de Bertani groep) en Sabrina Tedeschi (mede-eigenaar van het gelijknamige wijnhuis) dat deden.

Voor informatie en aanmeldingen: fred@fred-nijhuis.nl