Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

Amsterdam Uncorked, door Claire Mumford

Amsterdam Uncorked, door Claire Mumford Maandag 30 juni vond de eerste editie van Amsterdam Uncorked plaats, georganiseerd door Pitch PR. ‘Uncork your Story and Pour your Passion’ luidde het thema: een uitnodigende kreet. Op deze snikhete dag, waarbij de temperatuur snel en vooral heftig opliep, bleek de (af en toe

Lees verder »

Duitse chardonnay, door Wessel van Geffen

Duitse chardonnay, door Wessel van Geffen Op maandag 23 juni organiseerde Wines of Germany hun 22ste editie van Riesling, pinot & Co. in het Spoorwegmuseum van Utrecht. Naast een groot assortiment producenten en importeurs die hun wijnen lieten proeven, waren er ook twee masterclasses onder leiding van Lars Daniëls MV.

Lees verder »

Piëmonte en de Nederlandse gastronomie

Piëmonte en de Nederlandse gastronomie Op maandag 20 oktober 2025 organiseert Melman Communications een grote overzichtsproeverij met diverse producenten uit Piëmonte bij Karel V te Utrecht. Voorafgaand aan dit evenement mag NCS namens I Vini del Piemonte een viertal lunches organiseren voor professionals om ook de gastronomische kwaliteiten van Piëmontese

Lees verder »

Werken met Château d’Yquem, door Wessel van Geffen

Werken met Château d’Yquem, door Wessel van Geffen Onlangs organiseerde Gault&Millau Nederland in samenwerking met Château d’Yquem een bijzondere proeverij voor het Nederlandse Gilde van Sommeliers in restaurant Hemel & Aarde te Utrecht. Het bleek een werkelijk unieke masterclass waarbij de kans werd gegeven om verschillende componenten van de uiteindelijke

Lees verder »

La Grande Bellezza 2025, door Thim Vernooij

La Grande Bellezza 2025, door Thim Vernooij Enige tijd geleden kreeg het Peruviaanse restaurant Nazka in Amsterdam een Toscaans accent. Wijncriticus en oenoloog Raffaele Vecchione organiseerde er zijn ‘La Grande Bellezza’, de mogelijkheid voor professionals uit de Nederlandse horeca, media en handel om nader kennis te laten maken met de

Lees verder »

Leuk en lekker?

Leuk en lekker? Blindproeven is het leukste wat er is. Iemand blind een glas wijn voorzetten en vragen wat de samenstelling en herkomst zijn. Het gaat dan om het karakter van de druif, de eigenschappen van zijn terroir en de kenmerken van het oogstjaar in combinatie met de stijl van

Lees verder »

Campania stories 2025 

Campania stories 2025 De jaarlijkse presentatie van nieuwe wijnen uit de regio Campanië vond enige tijd geleden plaats aan de voet van de Vesuvius. Tot het programma behoorde een uitgebreide proeverij, bezoeken aan diverse wijnbedrijven en uiteraard de (bijna) onvermijdelijke officiële diners. Vesuvius Deze editie van Campania Stories stond vooral in

Lees verder »

Sicilië en primeur 2025

Sicilië en Primeur 2025 De enorme variatie aan wijnen op Sicilië werd weer eens bevestigd tijdens de 21e editie van Sicilia en Primeur. Ook werd duidelijk dat Sicilië niet bepaald een klein eiland is, want van de ene regio naar de andere rijden, vergt de nodige uren, ook omdat de

Lees verder »

Regina Ribelle, door Guus van Otterloo

Regina Ribelle, door Guus van Otterloo Voor het tweede jaar op rij reis ik namens NCS naar San Gimignano voor de ‘Regina Ribelle’, de presentatie van 2024, de laatste oogst. Dit evenement, voor pers en wijnprofessionals, ter promotie van Vernaccia di San Gimignano, de enige witte DOCG in Toscane. In

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services