Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

De edele wijnen van Avignonesi

De edele wijnen van Avignonesi AvignonesiWe kunnen rustig stellen dat Avignonesi in 2009 werd gered door de Belgische Virginie Saverys. In eerste instantie schoot ze de familie alleen financieel te hulp, maar al snel bleek het historische wijndomein zo ziek, dat alleen een volledige overname en complete zuivering het bedrijf

Lees verder »

Rocca di Montegrossi en Carpineto

Saved by Coravin; Rocca di Montegrossi en Carpineto Rocca di MontegrossiDe laatste jaren stuurt Marco Ricasoli-Firidolfi me telkens de nieuwe jaargangen van de wijnen van zijn Toscaanse domein Rocca di Montegrossi toe. Een aantal heb ik dan al geproefd tijdens de Anteprima week in Florence, maar thuis rustig proeven is

Lees verder »

Wijn, nu en straks; deel 4

Wijn, nu en straks; deel 4. Dropshipping, importeurs, milieu, reclame en calorieën De wijnwereld is in beweging. In welke richting en met welke gevolgen is nog lastig te overzien, maar er staat genoeg te gebeuren. We zetten een aantal ontwikkelingen op een rij en vragen/vroegen verschillende belanghebbende om een reactie.

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services