Recente berichten

Recente berichten

Uitgelicht

Eerste editie NK blindproeven een feit

De eerste editie Nationaal Kampioenschap blindproeven is een feit. Zondag 27 mei 2018 zullen in het Kurhaus te Scheveningen 14 teams van vier proevers de strijd met elkaar aangaan voor een plek in de internationale finale.

Lees verder »

Archief

Onbekend Italië

Een tijdje geleden mocht ik weer een les verzorgen voor het Wijninstituut in het kader van hun leergang “Werken met wijn”. Om de cursisten eens iets anders te laten proeven dan anderen vaak laten doen, koos ik voor het thema “Onbekend Italië”. Aan de hand van twaalf wijnen werd kennis gemaakt met diverse onbekende druivenrassen en DOP’s.

Lees verder »

Masseto

Je hebt merlot en….. Masseto

Henk Maas, eigenaar van Le Vin en direct in Delden, heeft de reputatie enkele van de meest exclusieve wijnen ter wereld te verhandelen. Illustere namen als Domaine de la Romanée-Conti, Domaine Jacques-Frédéric Mugnier, Bodegas Vega Sicilia, Poggio di Sotto en Weingut Franz Hirtzberger sieren zijn portfolio en maken dat hij (ook) veel vrienden heeft.

Lees verder »

Workshops

Leuk, lekker en leerzaam. Zorgvuldig geselecteerde wijnen, theorie op hoog niveau en een interactieve samenwerking met cursisten kenmerken mijn workshops. Gecertificeerd voor PE-punten en altijd zonder commerciële bijbedoelingen.

Lees verder »