Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

BIG Ones bij restaurant Azzia Rotterdam BIG Ones at restaurant Azzia Rotterdam

 

mooie selectie

Fred Nijhuis i.s.m. Restaurant Azzia,
Hang 33, 3011 GG Rotterdam

  1. Amuses:
    – garnalen paté, gefrituurd in panko (Japanse broodmeel) met gedroogd en gezouten kippenhuidje
    – vergeten groenten met licht zoete Indonesische ketjap en palmsuiker
    – licht aangeschroeide zalm met kai-lan (Chinese broccoli) en romige soja-gembersaus
    – Ca’ del Bosco Dosage Zero 2003, magnum
    – Ca’ del Bosco Brut 2002, magnum
  2. Cantonese dimsum, hakauw (chinese garnalen pastei), ham sui kok (gefrituurd kleefrijst met gedroogde zoet-zoute garnaaltjes en vlees), ta chie (coquille-garnalen paté)
    – Vigneto Colombara, Garda Garganega DOC,
    Monte del Fra’ 2006, magnum
    – Chardonnay Langhe DOC Viognay (Viognier),
    La Morandina, 2006 magnum
  3. Dun gesneden babytops (Koreaanse carpaccio), sesamzaad, eigeel van kievitei, Japanse nashi peren 
    – St Michael Eppan, Hundert Jahre (1907-2007), 2006, magnum, unieke botteling
    – Chardonnay Damaris Landmark, magnum
  4. Fazant (Chinees), gewokt met sjalotjes, pijnboompitten,
    ginkgo biloba nootjes, Chinese chinkiang azijn
    – Chateau Musar Red, 1999, magnum
    – La Ghersa, Monferrato DOC, 1998
    (1e jaar van deze exclusieve wijn) magnum 
  5. Zeebaars (Singapore) in twee bereidingen;
    gefrituurd en gestoomd, met pompoen, kerrie en kokosmelk
    -Granato, Elisabetta Foradori, 2002, dubbelmagnum
    – Barolo, Sorrano, Ascheri, 2003, dubbelmagnum
  6. Canette met tamarinde, daon djeroek poeroet, pruimenzoet
    in combinatie met rode pikante curry
    – Barolo Gavarini Chiniera Elio Grasso, 2003, magnum
    – Barolo Runcot, Elio (Gianluca) Grasso, 1995
    (1e jaar van deze exclusieve wijn), magnum 
  7.  Kleefrijst met lap cheong (Kantonese worstjes), gestoomde maiskip, Shanghai pak choi, king boleet, gember saus met sjalotjes en rijstwijn
    – Chianti Classico Riserva, Casa Sola 2003, magnum
    – Brunello di Montalcino, Marchesato degli Aleramici, 2002, dubbelmagnum
  8. Chrysanten ijs, mandarijntjes
  9. Gong Fu Cha; afsluiting met speciale Chinese theeceremonie met Oolong thee

 

Spread the word