
Fred Nijhuis i.s.m. Restaurant Azzia,
Hang 33, 3011 GG Rotterdam
-
Amuses:
– garnalen paté, gefrituurd in panko (Japanse broodmeel) met gedroogd en gezouten kippenhuidje
– vergeten groenten met licht zoete Indonesische ketjap en palmsuiker
– licht aangeschroeide zalm met kai-lan (Chinese broccoli) en romige soja-gembersaus
– Ca’ del Bosco Dosage Zero 2003, magnum
– Ca’ del Bosco Brut 2002, magnum -
Cantonese dimsum, hakauw (chinese garnalen pastei), ham sui kok (gefrituurd kleefrijst met gedroogde zoet-zoute garnaaltjes en vlees), ta chie (coquille-garnalen paté)
– Vigneto Colombara, Garda Garganega DOC,
Monte del Fra’ 2006, magnum
– Chardonnay Langhe DOC Viognay (Viognier),
La Morandina, 2006 magnum -
Dun gesneden babytops (Koreaanse carpaccio), sesamzaad, eigeel van kievitei, Japanse nashi peren
– St Michael Eppan, Hundert Jahre (1907-2007), 2006, magnum, unieke botteling
– Chardonnay Damaris Landmark, magnum -
Fazant (Chinees), gewokt met sjalotjes, pijnboompitten,
ginkgo biloba nootjes, Chinese chinkiang azijn
– Chateau Musar Red, 1999, magnum
– La Ghersa, Monferrato DOC, 1998
(1e jaar van deze exclusieve wijn) magnum -
Zeebaars (Singapore) in twee bereidingen;
gefrituurd en gestoomd, met pompoen, kerrie en kokosmelk
-Granato, Elisabetta Foradori, 2002, dubbelmagnum
– Barolo, Sorrano, Ascheri, 2003, dubbelmagnum -
Canette met tamarinde, daon djeroek poeroet, pruimenzoet
in combinatie met rode pikante curry
– Barolo Gavarini Chiniera Elio Grasso, 2003, magnum
– Barolo Runcot, Elio (Gianluca) Grasso, 1995
(1e jaar van deze exclusieve wijn), magnum -
Kleefrijst met lap cheong (Kantonese worstjes), gestoomde maiskip, Shanghai pak choi, king boleet, gember saus met sjalotjes en rijstwijn
– Chianti Classico Riserva, Casa Sola 2003, magnum
– Brunello di Montalcino, Marchesato degli Aleramici, 2002, dubbelmagnum -
Chrysanten ijs, mandarijntjes
-
Gong Fu Cha; afsluiting met speciale Chinese theeceremonie met Oolong thee