Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Piemonte in la FoliePiemonte in la Folie

 

In januari mocht ik tijdens Wine Professional weer drie dagen het Forum Gastronomicum bestieren en maakte ik kennis met tal van wijnen en diverse chefs en hun equipe.

Eén van die chefs was Joris Kerkhofs, samen met zijn partner Lieke Dappers verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in restaurant la Folie te Zaltbommel.

Hoewel zijn zaak op (bijna) loopafstand van Tuil ligt, kende ik deze Jeunes Restaurateur nog niet. Het leek me dus goed om eens nader kennis te maken.

Uiteraard doe ik zoiets graag in goed gezelschap én onder het genot van een goed glas wijn. Nu wil het toeval dat ik over een prettige verzameling Piemontese wijnen beschik, met o.a. de zeldzame Nas-Cetta van Le Strette, Barolo’s van 460 Casina Bric, Cavallotto, Ruggeri Corsini, La Fusina en Elio Grasso en een exclusieve reeks met maar liefst zes jaren Bricco Dani, de topcuvée Barbera van Andrea Faccio i.c. Villa Giada.

Lijkt me een prima selectie om op een winterse avond uitgebreid van te genieten. Na het raadplegen van de agenda’s kwam dinsdag 26 februari als geschikte datum uit de bus. Joris Kerkhofs belooft een mooi menu en ik garandeer ‘voldoende’ wijn….

Dus: Piemonte in Zaltbommel
Plaats: restaurant la Folie, Gamerschestraat 45, Zaltbommel
Datum: dinsdag 26 februari 2013
Aanvang: 19.00 uur  
Aantal plaatsen: maximaal 14

Voor nadere informatie en aanmeldingen: fred@fred-nijhuis.nlDuring Wine Professional 2013, last january, I tasted amazing wines and met many chefs and their teams in the Forum Gastronomicum.

One of the chefs was Joris Kerkhofs, along with his partner Lieke Dappers of restaurant La Folie in Zaltbommel.

Although Zaltbommel is in (almost) walking distance of mu home, I didn’t know this Jeunes Restaurateur yet. It seemed a good idea to get acquainted.

Obviously I prefer to do something like that in good company while enjoying a good glass of wine. I happen to have a nice collection of Piedmontese wines, including the rare Nas-Cetta of Le Strette, Barolos of 460 Casina Bric, Cavallotto, Ruggeri Corsini, La Fusina and Elio Grasso and an exclusive range of six vintages Bricco Dani, the topcuvee barbera of Andrea Faccio / Villa Giada.

Joris Kerkhofs promises a nice menu and I guarantee ‘enough’ wine ….

So:  “Piedmont in Zaltbommel”
Place: Restaurant la Folie, Gamerschestraat 45, Zaltbommel
Date: Tuesday, February 26, 2013
Start: 19.00
Number of places: max 14

For further information and registration: fred@fred-nijhuis.nl

Spread the word