Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Onbekend niet langer onbemind

sangioveseDe meeste van ons kennen Italiaanse druivenrassen als de Barbera, Sangiovese, Trebbiano, Montepulciano en Nero d’Avola. Velen hebben echter al moeite om de kleur of herkomst van bijvoorbeeld de Catarratto en Glera te noemen en dat terwijl ook zij tot de tien meest aangeplante druivenrassen in Italië behoren.

1864-scarsaNoemen we namen als de Albaranzeuli, Boschera, Cividin, Diolinoir, Fogarina, Grapariol, Orpicchio, Scarsafoglia of de Vega, dan kunnen dat voor de meeste mensen net zo goed druivenrassen als politici, soorten pasta of namen van tijdschriften zijn.

DOP’s als Prosecco, Montepulciano d’Abruzzo, Chianti, Soave ofcalabria_doc Alto Adige zijn over de hele wereld bekend, maar hoe zit het met DOC’s als San Ginesio, Scavigna, Zagarolo, Serenissima of Strevi? Waar komen ze vandaan, waar worden ze van gemaakt en hoe smaken ze?

Fred Nijhuis leert u het onbekende Italië beter kennen aan de hand van een helder overzicht met interessante en relevante informatie. Zoals van hem verwacht mag worden, blijft het niet bij het uitsluitend bespreken van diverse onbekende druivenrassen en DOP’s, maar kunt u er ook daadwerkelijk mee kennismaken.

dsc_0352

Hij verzamelde ruim 30 wijnen die tijdens twee avonden worden geschonken tijdens een fraai 5-gangendiner in restaurant la Provence te Zaltbommel. Ook deze onbekende grootheden verdienen het namelijk om in combinatie met fijne gerechten te worden geproefd en genoten.

Deel 1: Datum: woensdag 19 oktober 2016 Plaats: Restaurant la Provence, Zaltbommel Aanvang: 19.00 uur Kosten: op aanvraag

Deel 2: Datum: woensdag 02 november 2016 Plaats: Restaurant la Provence, Zaltbommel Aanvang: 19.00 uur Kosten: op aanvraag

De avonden zijn vrij exclusief, want van de meeste wijnen is slechts een enkele fles in Nederland beschikbaar. Het aantal deelnemers is daarom beperkt tot 14, met een minimum van 10.

Geïnteresseerd in deze boeiende kennismaking met “Onbekend Italië”? Stuur dan snel een mail naar: fred@fred-nijhuis.nl
la-provence

Spread the word