Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Delen

Delen

20170413_111512Flora en fauna delen deze maanden hun pracht, praal en jongste generatie met ons en dat betekent ook de start van een nieuw culinair seizoen.

Deze verse bron van inspiratie heeft me aangezet om een fraaie indexreeks wijnen te willen delen met een kleine groep notoire liefhebbers en in goed gezelschap optimaal te genieten van het gastronomische voorjaar.

Het was niet moeilijk om een gepaste locatie te kiezen, want restaurant de Burgemeester in Linschoten stond al geruime tijd op mijn verlanglijstje. Chef Sander Spruijt en zijnimages partner/gastvrouw Anne Hövels hebben aangegeven hun passie, kennis en kunde met veel genoegen met ons te willen delen en dat zorgt ongetwijfeld weer voor een memorabele avond in dit bijzondere restaurant.

20170413_10173020170413_110227Ter begeleiding van de gerechten heb ik deze keer gekozen voor een ietwat bonte verzameling van vijftien wijnen, varierend van elegant tot rijk gestructrureerd uit allerlei delen van Italie.

Op de lijst staan exclusief mousserend uit Franciacorta, wijnen uit een minder 20170413_110408bekend district in Piemonte, een limited edition magnum uit de Veneto en enkele van de allerbeste wijnen uit de Abruzzen en Sicilie (Etna). Daarnaast verrassende wijnen uit Calabrie en Toscane, inclusief de 20170413_110914(volgens Luca Maroni) beste Italiaanse biologisch dynamische wijn, om af te sluiten met een reeks vineus geweld uit Valpolicella.

 

Redenen genoeg om jullie interesse te wekken naar ik aanneem.

Datum: woensdag 17 mei 2017
Plaats: restaurant de Burgemeester (* Michelin) in Linschoten
Aanvang: 19.00 uur
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 14

Geinspireerd en geinteresseerd?
Meld je dan zo spoedig mogelijk aan via fred@fred-nijhuis.nl

Wacht niet te lang; het aantal plaatsen is (en blijft) beperkt.

Groeten
Fred

 

NB
Handig zijn de verwijzingen op de site van de Burgemeester naar gelegenheden om te overnachten in de directe omgeving van het restaurant.