Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Broodje kaas bij Da Vinci

Ik kreeg een week of twee geleden een emotionele oproep: “Waar blijven die bijzondere avonden (of middagen) in geweldige restaurants met fantastische wijnen?”

En ja, ik moest toegeven dat mijn vizier de laatste maanden meer gericht was op allerlei workshops dan op memorabele momenten met mooie wijnen in fijne restaurants.

Tijdens een uiterst aangename proeverij met wijnen van Vega Sicilia in Amsterdam kwam ik Petro Kools tegen, ja die van restaurant Da Vinci uit Maasbracht. Hij vertelde dat 2018 in het teken staat van het 25-jarig jubileum van Da Vinci en dat Margo en hij verschillende plannen hebben om dat te vieren. Ik zag meteen mogelijkheden om het nuttige met het aangename te verenigen en stelde hem voor een keer iets leuks bij hem te doen. Petro zei meteen: “Ja! Leuk! Doen we!”.

Min of meer tegelijkertijd, bereikte me een bericht dat enkele lieve wijnvrienden een heerlijk idee hebben: Genieten van een broodje kaas! Voor diegenen die dit begrip niet kennen; een broodje kaas is een vakterm onder intimi uit de horeca en staat voor een luxe lunch.

De grootste uitdaging is altijd een juiste locatie en vooral datum vinden. Voor het ‘broodje kaas’ werd als locatie werd een leuke zaak in Scheveningen voorgesteld en als datum: zondagmiddag 30 september 2018.

Omdat toeval niet bestaat: hoorde ik die datum net nadat ik ook met Petro een geschikte datum had gevonden voor mijn initiatief : zondagmiddag 30 september 2018.

Enig mailverkeer later hebben we besloten om het e.e.a. te combineren en het Broodje kaas te gaan genieten bij Da Vinci op zondagmiddag 30 september 2018 vanaf 13.00 uur. Zo mooi kan het leven dus zijn!

De vineuze ster van de middag kan/moet een bijzondere wijn worden: een Biondi Santi Riserva 1945, ingebracht door wijnvrienden Willem en Stelle. De fles is qua uiterlijk niet in topconditie, maar dat zegt niet altijd alles over de inhoud! We gaan hem in ieder geval openmaken en ervaren wat de wijn ons te vertellen heeft.

Ik zorg voor diverse andere interessante wijnen en in totaal proeven we dan circa 15 wijnen bij een fraai 4-gangen menu.

Het aantal deelnemers moet ik beperkt houden tot circa 12 personen en een aantal liefhebbers van een ‘broodje kaas’ heeft zich al aangemeld. Wie dus nog wil aanschuiven moet snel zijn!

Voor aanmeldingen en informatie: fred@fred-nijhuis.nl