Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

BAROLO & BARBARESCO WORLD OPENING

Barolo & Barbaresco in New York

Exclusieve proeverij nieuwe oogstjaren Barolo (2016) en Barbaresco (2017).

De afgelopen 25 jaar ben ik (vrijwel) elk jaar uitgenodigd om de nieuwe oogsten Barolo en Barbaresco te proeven in Alba. Alleen de allereerste editie moest ik missen en daarna was ik slechts een tweetal keren verhinderd.

In den beginne heette het evenement de Alba Wines Exhibition, om later door het leven te gaan als Nebbiolo Prima, maar altijd georganiseerd door de belangenvereniging Albeisa in samenwerking met het Consorzio di Tutela Barolo Barbaresco, Alba Langhe e Dogliani.

Tot mijn spijt, verrassing en vreugde, kreeg ik eind vorig jaar niet de reguliere uitnodiging voor Nebbiolo Prima. Een eerste verbazing en teleurstelling ontwikkelde zich namelijk vrijwel direct in een buitengewoon aangename verrassing.

Het Consorzio had me als enige Nederlander geselecteerd als 1 van de 100 beste proevers ter wereld en vroeg me of ik wilde deelnemen aan de eerste Barolo & Barbaresco World Opening in New York City.

Hoewel ik heel graag naar Alba ga en de proeverijen daar beslist ga missen, mocht ik zo’n eervolle uitnodiging uiteraard niet afslaan.
Op 5 februari zal ik dus samen met zeer select gezelschap mede-professionals de kwaliteit van de oogsten 2016 en 2017 beoordelen in New York als onderdeel van een nieuw, groots evenement!

Omdat wijn in Italie onlosmakelijk verbonden is met cultuur en gastronomie, heeft het Consorzio ervoor gezorgd dat we ook op dat vlak niets tekort zullen komen. Zo is Massimo Bottura (in 2018 werd zijn Osteria Francescana uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld) verantwoordelijk voor een fraai diner en zal ‘Il Volo’ een concert verzorgen.

Kort na de BBWO zal ik uitgebreid verslag doen van mijn bevindingen op deze site.

Voor meer informatie over de BBWO, klik hier

Eind 2018 ben ik benoemd tot Ambassadeur van I Vini del Piemonte (er zijn er wereldwijd slecht 5) en ook daarom mogen professionals en particuliere liefhebbers in Nederland nog veel meer educatieve initiatieven van me verwachten op het gebied van Piemontese wijnen.

Dit jaar staan al proeverijen gepland (zie de agenda) voor het Nederlands Gilde van Sommeliers en het Nederlands Wijngilde, terwijl ik een groep leden van de Verenigde Vinologen Nederland mag begeleiden tijdens een wijnreis door Piemonte in november.

Genoeg te doen dus, maar gelukkig altijd wel ruimte voor weer andere activiteiten. Voor wie ook nader kennis wil maken met de boeiende wijnen uit Piemonte, stuur een mail naar fred@fred-nijhuis.nl en wellicht kunnen we iets leuks, lekkers en leerzaams afspreken.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn