Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

PARTNERS VAN HET NK BLINDPROEVEN 2024

Het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2024, kan rekenen op brede steun van diverse partner en vrienden; een nadere kennismaking...

Een gepassioneerde denkwijze

Waar Jules Verne in 80 dagen rond de wereld reisde, is Le Vin en direct nog steeds niet uitgereisd. Onze speurtocht naar kwaliteit duurt inmiddels al drie decennia en gaat continu voort. Niet alleen zoeken we naar de beste producenten, maar ook het onderhouden van de relatie, het proeven van de verschillende oogstjaren en het nauwgezet volgen van ingrepen in de wijngaarden behoren tot de kerntaken van Le Vin en direct als betrokken importeur. U vindt bij ons niet alleen exclusieve wijnhuizen zoals Domaine de la Romanée-Conti en Tempos Vega Sicilia, maar wij maken ons ook sterk voor producenten die nog niet dezelfde wereldwijde erkenning genieten, maar wel met dezelfde passie werken en topkwaliteit leveren.

“Matigheid is wijsheid, maar compromis nooit op wijnkwaliteit.”

Henk Maas, 
Le Vin en direct.

Het NK Blindproeven is de komende 3 jaar te gast in Zeist bij Landgoed Dijnselburg. Deze historische buitenplaats (ook bekend als De Dijnsel op landgoed Huys ter Heide) heeft sinds de bouw in de 18e eeuw onderdak gegeven aan verschillende bewoners voor diverse activiteiten. Sinds kort is een transformatie gestart om het elegante landgoed met haar vele zalen geschikt te maken voor evenementen, congressen en vergaderingen. De veelzijdige faciliteiten bieden de ideale setting met state-of-the-art voorzieningen, omgeven door prachtige natuur en een sterke toewijding aan milieuvriendelijke praktijken. 

De Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) zorgt dat examens een onafhankelijk, hoogwaardig en landelijk erkend diploma opleveren. De SDEN richt zich op het kwalificeren van drankenkennis op het gebied van wijn, bier en distillaten en biedt een erkend diploma dat niet alleen de professionaliteit in de horeca of vakhandel stimuleert, maar ook particuliere liefhebbers een waardevolle bevestiging van hun kennis en ervaring geeft.

De Wijnacademie is de beste Nederlandstalige wijn- en gedistilleerd opleider voor (aankomend) professionals en bevlogen particulieren. Met de beste docenten en het meest complete, zelf ontwikkelde lesmateriaal op het gebied van wijn en gedistilleerd biedt De Wijnacademie unieke opleidingen die jaarlijks leiden tot meer dan 1000 landelijk erkende diploma’s op alle SDEN niveaus. Het NRTO-keurmerk voor De Wijnacademie bevestigt de kwaliteit en professionaliteit van de opleidingen, waarbij het onderwijsaanbod, de lesmethoden en de leermiddelen altijd actueel en relevant zijn met aandacht voor mondiale ontwikkelingen zoals klimaat, duurzaamheid en gezondheid. 

Al vanaf de allereerste editie van het NK Blindproeven kunnen we rekenen op de samenwerking met Fotostudio Ingrid Driessen. Ingrid Driessen verzorgt voor particulieren en bedrijven een breed scala aan fotoreportages, zowel in haar professionele studio in Nieuw-Bergen als op locatie in binnen- en buitenland. Of het nu bruiloftsreportages zijn, pasfoto’s, sfeerimpressies van evenementen of beelden van belangrijke momenten van het begin tot en met het einde van het leven, Fotostudio Ingrid Driessen levert persoonlijke, eerlijke en pure kwaliteit, altijd met discretie hoog in het vaandel. 

Style de Vie Authentique ontwikkelt bijzondere en stijlvolle merken, met producten voor in de keuken en aan tafel. Een breed assortiment messen, bestek en producten met persoonlijkheid. Altijd betaalbaar én van hoge kwaliteit. Omdat iedereen mooie tafelmomenten verdient.
Tijdens het doorlopende programma van het NK Blindproeven presenteert Style de Vie het merk Plate-it en laten ze alle bezoekers en deelnemers kennis maken met dit culinaire non-foodmerk voor de echte fijnproevers.
Plate-it brengt de koksgereedschappen uit de sterrenkeuken bij jou thuis. Van siliconen-vormen en spuitflessen tot quenelle-lepels, decoratie-zeven en scrapers. De tools van Plate-it zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Stuk voor stuk modern design, simpel in gebruik en betaalbaar. Speciaal voor iedere chef die de puntjes op de i wil zetten.
Minimale moeite in de keuken, maximaal effect aan tafel. Met Plate-it laat je ieder gerecht schitteren.

CATAWIKI is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling.
Catawiki, opgericht in 2008 met een missie om bijzondere objecten toegankelijker te maken, biedt nu wekelijks meer dan 600 veilingen aan in verschillende categorieën.
Meer dan 60 van deze wekelijkse veilingen zijn specifiek op wijn gericht.
De wijn veilingen lopen uiteen van premium tot super exclusieve prijsklasse en bevatten zowel oude als recente jaargangen, bijzondere edities en gelimiteerde bottelingen.

Het Kaasfort Amsterdam is een initiatief van Maître Fromager en kaas-affineur René Koelman, eigenaar van kaas(groot)handel Bourgondisch Lifestyle.
In het Fort Zuidwijkermeer in Assendelft rijpen ruim 300 soorten ambachtelijke kazen om in perfecte conditie geleverd te kunnen worden aan professionals en consumenten.
Tijdens het doorlopende programma van het NK Blindproeven laat het Kaasfort Amsterdam enkele bijzondere kazen proeven.

De kracht van water mag niet onderschat worden, ook niet tijdens een wijnproeverij. Al verschillende jaren kunnen we  rekenen op het wereldberoemde Italiaanse mineraalwater van AcquaPanna / SanPellegrino, ter beschikking gesteld door importeur L’Exception.

Gespecialiseerd in hoogwaardige mediaproducties, levert AuviMedia tal van diensten op het gebied van fotografie, films en video’s voor de industrie, zakelijke markt, vastgoed, en gastronomie. 
Drijvende kracht achter AuviMedia is oprichter en eigenaar Frank Dorren die ook dit weer een videoimpressie van het NK Blindproeven voor zijn rekening zal nemen.

Koffie is (na water) de meest genuttigde drank in Nederland.
Wat voor soort koffie varieert enorm en ook de kwaliteit is zelden hetzelfde. Arditi laat liefhebbers genieten van exclusieve koffie in Italiaanse stijl. Eigenaar Robert Heida werkt nauw samen met Franco Lucianelli, ambachtelijk koffiebrander uit Rome met ruim 60 jaar ervaring. Dankzij de juiste brandtechniek en blend, zorgen ze dat Nederlandse professional en particulier voorzien worden van de ultieme Italiaanse smaak en de betoverende werking van Arditi Coffee. 

Ook dit jaar proeven we (net als op het WK) uit de eminente glazen van Spiegelau, i.c. het Definition Universele wijnglas. Dit kristalzuivere wijnglas uit de Definition-collectie is vederlicht en gemaakt van glas dat zo dun is, dat je bijna rechtstreeks in contact staat met de inhoud. Dit wijnglas is echt uniek en gemaakt om de aroma’s en smaken op zijn best te ervaren. Ideaal voor het NK Blindproeven dus! 
Met dank aan importeur Bender Foodservice Equipment.

NK Blindproeven

Het Nederlands Kampioenschap Blindproeven is een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services (NCS) en heeft als primaire doel de selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen op het WK blindproeven, een initiatief van La Revue du vin de France (RVF).

RVF heeft Nijhuis Consultancy & Services hiervoor in 2018 de exclusieve rechten gegeven en de vorm en inhoud van het NK komen dan ook overeen met die van het WK.

Het NK Blindproeven is een jaarlijks terugkerend evenement waarmee NCS tevens wil bijdragen aan het verbeteren van het kennis- en ervaringsniveau van professionele en particuliere wijnproevers in Nederland, het imago van wijnproeven en verantwoord alcoholgebruik in het algemeen.

Voor meer informatie: fred@fred-nijhuis.nl 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word