Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

VOORRONDES NK BLINDPROEVEN, C0NCOURS LE VIN EN DIRECT 2024

Kwalificatie voor de finale van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2024.
Fotostudio Ingrid Driessen

Deze dagen vinden de voorrondes plaats van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2024. 24 teams strijden om een tiental plaatsen in de finale, waar ze de top tien van het NK 2023 treffen die zich automatisch hebben geplaatst voor de finale van 2024.

Op zondag 7 en dinsdag 9 april proeven de teams 8 wijnen in het Dorpshuis te Tuil en selecteren we de top 3 van elke sessie en 4 teams met de hoogste overige scores van beide dagen. 

Woensdagavond 10 april om 20.00 uur worden de resultaten live op social media (Facebook en Instagram) bekend gemaakt en kort daarna op deze site.

EEERSTE VOORRONDE

Zondagmiddag 7 april verzamelden 11 teams (1 moest  helaas afzeggen) zich in het Dorpshuis te Tuil waar ze van 8 wijnen de samenstelling , herkomst, oogstjaar en producent moesten bepalen.

Het bleek een lastige opgave die desalniettemin fraaie scores opleverden voor verschillende teams. 

We stellen de teams graag voor op deze site.

De wijnen

Over de wijnen kunnen we nu nog niets vermelden, want dezelfde wijnen worden ook tijdens de tweede voorronde geschonken.

Wel kunnen we wat sfeerbeelden van de eerste sessie laten zien, waaruit blijkt dat het een boeiende middag was gebaseerd op veel inzet, passie, kennis, ervaring en… plezier!  

Het NK Blindproeven is een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services en heeft de exclusieve rechten voor de afvaardiging van het team dat Nederland vertegenwoordigt op het WK, een initiatief van La Revue du vin de France.

Nijhuis Consultancy & Services
Wilhelminastraat 22
4176 BN Tuil
fred@fred-nijhuis.nl
tel. +316 411 65 702 | www.fred-nijhuis.nl

Natascha Nijhuis
Karin Horseling
Thim Vernooij
Fred Nijhuis

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word