Piëmonte en de Nederlandse gastronomie

Op maandag 20 oktober 2025 organiseert Melman Communications een grote overzichtsproeverij met diverse producenten uit Piëmonte bij Karel V te Utrecht.
Voorafgaand aan dit evenement mag NCS namens I Vini del Piemonte een viertal lunches organiseren voor professionals om ook de gastronomische kwaliteiten van Piëmontese wijnen te ontdekken.

Voor deze ‘educatieve workshop’ zijn vier restaurants benaderd in en rond Utrecht, allemaal met een mooie reputatie, mede gebaseerd op hun aandacht voor regionale, duurzame of biologische producten.
Tijdens deze lunches presenteren we geen vaste wijn-spijscombinaties, maar geven we iedereen de kans om zélf het ultieme samenspel van gerechten en wijnen te ontdekken. Bij elke lunch zijn namelijk wijnen van meerdere producenten te proeven, de garantie voor een spannende ontdekkingstocht naar eigen, favoriete combinaties.
Na een korte inleiding over de betreffende druivenrassen en wijnen, ontdekt iedereen dus zélf de gastronomische kwaliteiten van Piëmontese wijnen van diverse gerenommeerde wijnhuizen.




Data en locaties zijn:
- Maandag 29 september 2025; Restaurant Cèpes, Otterlo
- Dinsdag 30 september 2015: Restaurant De Watertoren, Utrecht
- Woensdag 1 oktober 2025: Restaurant Céline, Nieuwegein
- Donderdag 2 oktober 2025: Restaurant Roemer, Utrecht
De sessie in De Watertoren is gewijd aan misschien wel de leukste wijn uit Piëmonte de Verduno Pelaverga; een wijn die een glimlach op je gezicht brengt.
Het programma is alle dagen gelijk:
- 11.00-11.30 uur: ontvangst
- 11.30-12.30 uur: inleiding door Fred Nijhuis
- 12.30-15.00 uur: lunch met vrije keuze uit diverse wijnen
- Aan deelname zijn geen kosten verbonden, aanmelden is wel verplicht.
Bij een no-show moeten we wel een compensatie ad € 50,00 in rekening brengen.
De sessies zijn uitsluitend bedoeld voor professionals uit de horeca, educatie en media.
VOOR AANMELDINGEN, klik HIER
Wacht niet te lang, want per sessie zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar.