Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

Prima Piemonte, deel 1 (van 3).

Prima Piemonte, deel 1 Barolo & friends en meerOp maandag 20 oktober organiseert Melman Communications een nieuwe editie van Barolo & friends, een jaarlijks terugkerend evenement waar kennis kan worden gemaakt met bekende en onbekende wijnen uit Piemonte. In de loop van de jaren vond Barolo & friends in diverse

Lees verder »

Biserno – de volgende generatie; door Karin Horseling

Biserno – de nieuwe generatie; door Karin Horseling Op uitnodiging van de Wine & Spirits Company was Karin Horseling namens NCS aanwezig voor een Tenuta di Biserno workshop. We waren te gast bij Gastrovino La Liguria in Scheveningen alwaar we door exportmanager Manlio Della Sera van tekst en uitleg over

Lees verder »

Een uurtje met Renzo Cotarella

Een uurtje (iets meer) met Renzo Cotarella Een jaar of 30 geleden, leerde ik de familie Antinori kennen en met hen hun wijnmaker Renzo Cotarella, nu de CEO en Chief Oenologist van Marchesi Antinori S.p.A. Sindsdien is Renzo voor mij niet alleen een betrouwbare en waardevolle bron van informatie, maar

Lees verder »

Vermentino, lekker veelzijdig

Vermentino, lekker veelzijdig… VeelzijdigDe vermentino is een veelzijdige druif. Hou je hem puur en simpel, dan levert hij aangename, frisse wijnen op die het prima doen als toegankelijke dorstlesser op het terras; ideaal voor iedereen en alledag. Geeft je hem in de wijngaard en kelder wat meer aandacht, dan komen

Lees verder »

Amsterdam Uncorked, door Claire Mumford

Amsterdam Uncorked, door Claire Mumford Maandag 30 juni vond de eerste editie van Amsterdam Uncorked plaats, georganiseerd door Pitch PR. ‘Uncork your Story and Pour your Passion’ luidde het thema: een uitnodigende kreet. Op deze snikhete dag, waarbij de temperatuur snel en vooral heftig opliep, bleek de (af en toe

Lees verder »

Duitse chardonnay, door Wessel van Geffen

Duitse chardonnay, door Wessel van Geffen Op maandag 23 juni organiseerde Wines of Germany hun 22ste editie van Riesling, pinot & Co. in het Spoorwegmuseum van Utrecht. Naast een groot assortiment producenten en importeurs die hun wijnen lieten proeven, waren er ook twee masterclasses onder leiding van Lars Daniëls MV.

Lees verder »

Piëmonte en de Nederlandse gastronomie

Piëmonte en de Nederlandse gastronomie Op maandag 20 oktober 2025 organiseert Melman Communications een grote overzichtsproeverij met diverse producenten uit Piëmonte bij Karel V te Utrecht. Voorafgaand aan dit evenement mag NCS namens I Vini del Piemonte een viertal lunches organiseren voor professionals om ook de gastronomische kwaliteiten van Piëmontese

Lees verder »

Werken met Château d’Yquem, door Wessel van Geffen

Werken met Château d’Yquem, door Wessel van Geffen Onlangs organiseerde Gault&Millau Nederland in samenwerking met Château d’Yquem een bijzondere proeverij voor het Nederlandse Gilde van Sommeliers in restaurant Hemel & Aarde te Utrecht. Het bleek een werkelijk unieke masterclass waarbij de kans werd gegeven om verschillende componenten van de uiteindelijke

Lees verder »

La Grande Bellezza 2025, door Thim Vernooij

La Grande Bellezza 2025, door Thim Vernooij Enige tijd geleden kreeg het Peruviaanse restaurant Nazka in Amsterdam een Toscaans accent. Wijncriticus en oenoloog Raffaele Vecchione organiseerde er zijn ‘La Grande Bellezza’, de mogelijkheid voor professionals uit de Nederlandse horeca, media en handel om nader kennis te laten maken met de

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services