Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

Uitgelicht

Nederlands Kampioenschap blindproeven 2018

De eerste editie van de WIJNACADEMIE PROEFCOMPETITIE, het Nederlands Kampioenschap blindproeven bleek even leuk als lastig. Het sportieve element van dergelijke competities is een belangrijke factor in de beleving en het succes, maar uiteindelijk gaat het om de selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de Wereldkampioenschappen.

Lees verder »

Archief

Ambassador Croatian Wines 2019

Tijdens een bijeenkomst in de Kroatische ambassade in Den Haag werd wijnschrijver Hubrecht Duijker benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2019. Saskia Schurink (geëerd als Sommelier van het Jaar 2016 door restaurantgids Gault&Millau) was namens Nijhuis Consultancy & Services aanwezig en tekende het volgende verslag op.

Lees verder »

Garbole bij Fred

Op maandag 25 maart bezocht Ettore Finetto Rotterdam om er in restaurant Fred (**) een wijnmakers diner te begeleiden en de aanwezigen alles te vertellen over de wijnen van dit nog relatief jonge wijndomein.

Lees verder »

Fred proeft wel eens wat met….

Ik heb er geen enkel probleem mee om wijnen alleen te proeven, maar het is leuker om wijnen te delen en er over van gedachten te wisselen met anderen, zeker als deze werkzaam zijn in de horeca. Daar zijn veel wijnen namelijk pas echt in hun element: aan tafel in combinatie met fraaie gerechten.

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

  • Agenda
  • Over mij
  • 25 jaar NCS
  • Contact

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services