Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

Uitgelicht

Nederlands Kampioenschap blindproeven 2018

De eerste editie van de WIJNACADEMIE PROEFCOMPETITIE, het Nederlands Kampioenschap blindproeven bleek even leuk als lastig. Het sportieve element van dergelijke competities is een belangrijke factor in de beleving en het succes, maar uiteindelijk gaat het om de selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de Wereldkampioenschappen.

Lees verder »

Archief

Le domaine de la Romanée-Conti

Le domaine de la Romanée-Conti Spectaculaire laatste sessie 25-jarig jubileum Le Vin en direct. Met de viering van het 25-jarig jubileum van wijnimporteur Le Vin en direct uit Delden bevestigt eigenaar Henk Maas dat zijn bedrijf is uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse en internationale wijnwereld. Tot de activiteiten

Lees verder »

Ouwe meuk of oude meesters deel II

Ooit organiseerde ik een avond met oude(re) wijnen bij restaurant de Opera te ’s Hertogenbosch. Een avond met geweldig eten en wijnen waarvan we van tevoren niet wisten of ze nog leefden of niet. Het bleek een avond vol prachtige verrassingen. Op 16 november open ik wederom een reeks oude(re) wijn, dit keer bij Vineum in Rotterdam. Eens kijken wat deze wijnen nog te bieden hebben…

Lees verder »

Wereldkampioenschap blindproeven 2018

Op zaterdag 12 oktober kwamen drieëntwintig teams uit evenveel landen bijeen in Château Saint Pierre de Serjac voor de 6e editie van het wereldkampioenschap blindproeven, een initiatief van het Franse wijnmagazine la Revue du vin de France.

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

  • Agenda
  • Over mij
  • 25 jaar NCS
  • Contact

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services