Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Beautiful Brunello at Bernard’s Burgemeester Beautiful Brunello at Bernard’s Burgemeester

 

Brunello,
the Beauty & the Beast 
 
De veel te jonge, figuurloze, graatmagere Julia Schneider wint de Elite Model Look 2012 verkiezing en beestachtige, monstrueus vormgegeven Brunello’s die een maximale score behalen.

Ieder weldenkend mens weet dat deze extremen zinloos, verwerpelijk en allesbehalve maatgevend zijn. Iedereen weet dat ze de realiteit niet weergeven, geen graadmeter zijn voor wat echt telt en allesbehalve een rolmodel zouden mogen zijn. Waardeloos en toch onbetaalbaar, de waanzin ten top.
Waarom lopen mensen toch achter dit soort idiote meningen van enkelingen aan. Ze houden ons voor de gek, bespelen ons, verwarren ons en tonen alleen maar aan dat de wereld gestoord is. Waarom laten we ons door dit soort wansmaken leiden. Maar zo dom is de mens toch niet?

Na een bijzondere verticale proeverij met wijnen van Conte Costanti, volgde een werkelijk fenomenale avond in restaurant de Burgemeester te Linschoten. 

We proefden we een kleine 30 Brunello di Montalcino uit 2006, 2004 en 2001. Het bleek een avond met vele zeer fraaie wijnen,  mooi eten een enkele deceptie en restanten wijn die de volgende dag wederom voor verrassingen en nog meer ontzag voor de meeste van deze fantastische wijnen zorgde.

  

Binnenkort in Proefschrift een uitgebreid verslag van deze monumentale proeverij met gepast respect en veel lof voor diverse beauty’s, wijnen van verschillende producenten die begrijpen wat een Brunello di Montalcino is of zou moeten zijn. Ook kritiek, voornamelijk gericht op die beesten die hun ziel hebben verkocht en wijnschrijvers volgen als een kudde makke schapen, de ondergang van Brunello tegemoet.…..Brunello,
the Beauty & the Beast
 
The extremely young, figureless, skinny Julia Schneider wins the Elite Model Look 2012 and bestial, monstrous styled Brunello’s that receive a maximum score.
Every sane person knows that these extremities are pointless, despicable and anything but normal. Everyone knows they do not show reality, do not express what really counts and are (should be) worthless as a role model. Worthless yet priceless; madness at its best/worst.

Why do people accept and follow these kind of ludicrous opinions of certain individuals? They take us for fools, play with us, confuse us, and show only how disturbed the world has become. We’re not that stupid, are we?

After an interesting vertical tasting with Andrea Costanti we tasted some 30 Brunello di Montalcino from 2006, 2004 and 2001 duing a truly phenomenal evening in restaurant de Burgemeester in Linschoten.
  
An evening with great food and spectacular wines, many beautiful highlights, an incredible deception and some ‘left overs’ that surprised us even more the day after….

In one of the next issues of Proefschrift a comprehensive report of this monumental tasting with due respect and praise for various beauties, wines of producers who understand what a Brunello di Montalcino is or should be.

But also critical remarks for those who sold their soul and follow certain winewriters like a flock of tame sheep, straight into the ruin of Brunello…..

Spread the word

Plaats een reactie