Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Masnaghetti Maps

Masnaghetti Maps Alessandro Masnaghetti is een zeer gewaardeerde Italiaanse collega van me.  Ik heb zeer veel respect voor hem, want hij is één van de weinigen die geen gratis-lunch-diner-reis-verblijf-en wijn-gedrag vertoont en niet getekend is door commerciële belangen, ego’s of frustraties. Masnaghetti is uitgever van het wijnblad Enogea en beschikt niet  alleen over veel kennis van Italiaanse wijnen, maar ook over allerlei wijngebieden buiten Italië. Zo reist hij al 25 jaar door Frankrijk en is hij één van de weinige Italiaanse wijnschrijvers met uitgebreide kennis van o.a. Bordeaux. Hij proeft en schrijft daardoor vanuit een breder perspectief en dat maakt zijn beschouwingen en beoordelingen waardevoller dan die van menig collega.

Masnaghetti besloot enkele jaren geleden enige orde in de Italiaanse wijnchaos te scheppen. Zo bracht hij o.a. de wijngaarden in het Barolo-district in kaart en werd deze informatie ook gebruikt bij de officiële classificatie van de cru’s in dit district. De behoefte aan dergelijke kaarten bleek groot en resulteerde in nieuwe projecten, niet alleen in Piëmonte, maar ook in Toscane, Romagna, Lombardije en Frankrijk.

Masnaghetti geeft met zijn kaarten op heldere wijze inzicht in de diverse cru’s en de mythes en misverstanden die deze omringen. Bijzonder is zijn kaart van Pauillac en St. Estèphe met niet alleen alle wijngaarden, maar ook hun eigenaren en informatie over2128-1-enogea-barolo-docg-map hoogte, expositie, bodemtype en druivensoorten.

Voor wie wil weten hoe de wijngaarden, cru’s en bezittingen zijn verdeeld, zijn deze kaarten onmisbaar. Dankzij de unieke Apps van Masnaghetti is deze informatie nu ook op Iphone, Ipad etc. beschikbaar.

Hoewel ik me niet bezondig aan handel, maak ik voor de kaarten van Alessandro Masnaghetti graag een uitzondering en kunt u ze via mij bestellen. Vanaf medio mei zijn ze weer leverbaar. De prijs is uiterst schappelijk; € 7,00 per stuk, inclusief BTW, edoch exclusief verzendkosten.

Verkrijgbaar zijn: – Barbaresco algemeen – Barolo algemeen – Monforte d’Alba – Serralunga d’Alba – Barolo en Novello – Castiglione Falletto – la Morra – Verduno – Dogliani – Valtellina – Chianti Classico – Panzano – Castellina in Chianti – Gaiole in Chianti – Vino Nobile di Montepulciano – Bolgheri – Romagna – Bordeaux Pauillac/St Estèphe – Sauternes

Reserveringen en bestellingen graag via fred@fred-nijhuis.nl

 

Spread the word