Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Workshops 2018

am2Na enkele succesvolle instructieve proeverijen waaronder “Onbekend Italië” en “Chianti Classico” in 2016 (o.a. tijdens Chef’s Revolution van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle), organiseerde ik het afgelopen jaar verschillende driedelige workshops voor professionals en particulieren, aansluitend op de toenemende behoefte aan goede opleidingen op het gebied van specifieke thema’s.

Ik koos voor driedelige workshops met een uniek karakter, dat wil zeggen:

  • Onafhankelijk (zonder commerciële binding met producenten of importeurs)
  • Objectief (alle facetten worden behandeld, ook de soms minder populaire)
  • Deskundig (behandeling alle aspecten als geschiedenis, terroir, oogstjaren en vinificatie)
  • Uitgebreid (elke avond minimaal 15 wijnen en diepgaande informatie)
  • Exclusief (diverse wijnen die niet in Nederland verkrijgbaar zijn)
  • Betaalbaar (ongeëvenaard aanbod wijnen en informatie)
  • Theorie op hoog niveau (SDEN4+)
  • Wijnen op hoogste mogelijke niveau (alle wijnen zorgvuldig geselecteerd)
  • Interactief (kleinschalig door maximaal 14 deelnemers)
  • Certificaat van deelname
  • Aansluitend op het nascholingsprogramma ter verlenging van de titel RegisterVinoloog met geaccrediteerde Permanente Educatiepunten RV

In 2017 werd uitgebreid ingegaan op Brunello di Montalcino, Amarone della Valpolicella, Chianti Classico en Nebbiolo. Het bleken succesvolle workshops, dit niet alleen bevestigd door de deelnemers, maar ook door supertrioprofessionals als Andrea Lonardi (hoofd wijnmaker van de Bertani groep), die naar Nederland kwam om een bijdrage te leveren aan de workshop Amarone. Daarnaast zie ik dat de workshops inmiddels ook “een bron van inspiratie” zijn voor collega’s, dus…

 

In 2018 organiseer ik wederom diverse workshops met zowel bekende als nieuwe thema’s.

De eerste drie workshops staan inmiddels gepland:

  • Amarone della Valpolicella
    Maandagen 26 februari, 12 maart en 26 maart 2018
    P
    laats: Kasteel Waardenburg te Waardenburgimages5 20170710_102005  20170710_102143  20170710_101506  20170710_101606  20170710_101741  20170710_101905  20170625_111036  20170524_091616   amarone family    20170625_110736  20170625_110923  20170625_110149   logo2 20170625_113741 20170602_102828  20170625_110443 20170625_110529 20170625_110314   20170625_113620 20170625_113724
  • Brunello di Montalcino
    D
    insdagen 10 april, 24 april en 8 mei 2018
    Plaats: Dorpshuis Tuil20170625_111229  20170625_111512  20170809_105549  20170604_091301  20170604_091444  20170604_091530  20170604_091628  20170625_111309  20170625_111415  br05  20170625_111643 20170809_121652 Wine-Spectator-Lucere-2007 Afbeelding1 Box-e1493396221828-300x300 benvenuto 20050369  20170809_105404 50336_228815969179_998805_n PdS
  • Nebbiolo
    (met wijnen uit o.a. Alto Piemonte, Valtellina, Barbaresco en Barolo)

    Maandagen 30 april, 14 mei en 28 mei 2018
    Plaats: Vineum, Eendrachtsweg 23, Rotterdam

    e50c332704cc25de6321f82b4e634334--geography 20171213_122842 20171213_122700 20171213_122520  20171213_122324 20171213_121909 piemonte-map-with-watermark 20171213_122057 fenocchio div mbl (243) piemonte-map-with-watermarkDe workshops zijn telkens van 19.30 uur tot 22.00 uur

DSC_0045 20170214_152853[1] 20170307_105042 20170307_105033 20170307_105226 20170307_105019 20170307_105050 20170307_104918 20170307_105234 20170307_105009 20170307_104947 20170307_105127 20170307_104816 20170307_104853 peppoli querciabella-2013 DSC_0209 DSC_0207 DSC_0206 DSC_0203 coltibuono 2013 DSC_0157

De volgende thema’s zijn opties voor na de zomer:

  • De klasse van Chianti Classico
  • Machtig mooi mousserend uit ItaliëSan Guido - Sassicaia
  • Intrigerend Italiaans wit
  • Superieure Sangiovese
  • De elite van de Italiaanse eilanden
  • De eerste, de beste
    (wijnen die de historie en toekomst van Italiaanse wijnen hebben veranderd)

Definitieve keuze, plaats en data worden binnenkort vastgesteld.
Op verzoek kunnen ook andere specifieke onderwerpen worden aangeboden.

Inschrijving kan per les, maar deelnemers aan alle drie de avonden krijgen voorrang bij inschrijving. Deelnemers die niet alle avonden deelnemen, krijgen wel van alle avonden de handouts.

Register Vinologen, leden VVN en deelnemers aan meerdere workshops hebben recht op 10% korting.

Voor meer informatie: fred@fred-nijhuis.nl

RegisterVinologen kunnen zich binnenkort ook aanmelden via https://www.registervinoloog.nl/

Spread the word