Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Verbunt Verlinden

Met een grootse onthulling maakte voormalige Verbunt Wijnkopers en Verlinden Drink & Discover op zondag 9 september tijdens hun najaarsproeverij hun samenwerking en nieuwe identiteit bekend: Verbunt Verlinden.
Eventuele vermelding van auteursrechten

Met de herfst in aankomst is de tijd van kastanjes rapen, paddenstoelen verzamelen en najaarsproeverijen weer aangebroken. Wijnimporteur Verbunt Verlinden combineerde deze drie heerlijkheden op zondag 9 september op hun tweede halfjaarlijkse proeverij waarin zij haar publiek en partners kennis lieten maken met hun assortiment, medewerkers en plannen voor de toekomst, alles onder het genot van een goed glas wijn en informatief gesprek.

Najaarsproeverij
Het tweedaagse evenement, ditmaal georganiseerd op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerd te Beesd, stond in het teken van kennismaking met hun 415 verschillende wijnen en nieuwste leveranciers, met als hoogtepunt de onthulling van het nieuwe logo en een officiële start van de nieuwe handelsnaam: Verbunt Verlinden. Een stipte bekendmaking om twaalf uur deed de zaal het glas heffen op de – zelf aangeprezen – grote onthulling, waarna men van diverse workshops, eetgelegenheden en wijnhuizen kon genieten.

De overname van Verlinden Drink & Discover door Verbunt Wijnkopers, zorgde voor de nodige beweging in het assortiment, waarin de champagnehuizen Ayala en Bollinger nu een prominente plaats innemen. In de zaal stonden ze dan ook letterlijk en figuurlijk centraal en in het proefboek prijkten ze op de eerste pagina. Met een sprankelend enthousiasme vertegenwoordigen de twee huizen zowel de klassieke stijl van champagnes als een moderne – en iets toegankelijkere – lijn.

Bollinger
Dit historische wijnhuis staat primair bekend staat om zijn kenmerkende, karakteristieke stijl en uitstraling, maar ook om de nauwe ver”bond”tenis met de niet nader te noemen Britse geheim agent. Zoals de betreffende actiefilms een breed publiek bedienen, zorgt de Special Cuvée Brut van Bollinger als alleszins betaalbare en toegankelijke champagne wereldwijd voor het drinkplezier van vele liefhebbers. De meest authentieke champagne uit de lijn van zes, de Bollinger R.D. Extra Brut 2004, was vanzelfsprekend ook aanwezig en werd door weinige afgeslagen. In de stijl, kwaliteit en prijs reflecteert de iconische waarde van het merk, uiteraard benadrukt door de luxe geschenkdoos.

Ayala
Het relatief kleine champagnehuis Ayala, met haar wortels in de streek rond Aÿ, heeft bij de entree van het evenement  vier champagnes voor de gasten klaar staan. Geprezen met Caroline Latrive als wijnmaker, geeft het wijnhuis champagnes met een elegante en zachte stijl, iets wat velen aanspreekt. De kwaliteit staat niet ter discussie en ook de prijsstelling is aangenaam zoals de Brut Majeur bewijst. In de Ayala Brut Nature weerspiegelt het verfijnde karakter van het wijnhuis en dat spreekt liefhebbers van meer natuurlijke, slanke en pure champagnes aan. De fraaie Ayala Cuvée Perle d’Ayala Brut 2006, is niet de goedkoopste wijn uit het assortiment, maar wel een champagne met, zoals altijd, de finesse van het wijnhuis en een surplus aan complexiteit.

Ambities
Verbunt Verlinden leidt het najaarsseizoen in en zet de toon voor toekomstige proeverijen; een natuurlijke omgeving, een overvloed aan wijnen en bijzondere aandacht voor recente acquisities. 

Met een toast op de overname en de onthulling van een nieuw logo, laat het reeds gefuseerde wijnbedrijf zien dat ze vol vertrouwen, plezier én ambitie uitkijken naar een toekomst waarin de wijnhuizen Bollinger en Ayala ongetwijfeld een belangrijke rol zullen spelen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn