Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

CONCOURS LE VIN EN DIRECT: tweede editie ‘Nederlands kampioenschap blindproeven’ een feit.

Het ‘Nederlands kampioenschap blindproeven’ beleeft in 2019 haar tweede editie onder de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT. Dit werd zojuist bevestigd door Fred Nijhuis, eigenaar van Nijhuis Consultancy & Services (NCS), verantwoordelijk voor de organisatie van dit nieuwe fenomeen op de Nederlandse wijnagenda.

Premium partner
Le Vin en direct uit Delden, zal tot en met 2023 als premium partner van het evenement optreden en tevens de hoofdprijs voor haar rekening nemen. Het NK blindproeven wordt met ingang van 2019 gepresenteerd onder de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT, met Nijhuis Consultancy & Services als organisator en ‘de strijd om de Nijhuis wisseltrofee’, als aanvullende titel.

Supporting partners
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg is eveneens een nieuwe- en minstens zo belangrijke- partner. Als toplocatie staat zij garant voor de ambiance én service die volledig aansluiten op de essentie van het NK. Door meerjarige afspraken met de partners krijgt het NK blindproeven de komende jaren een vaste plaats én moment op de Nederlandse proefagenda: telkens op de laatste zondag van mei. Fotostudio Ingrid Driessen heeft wederom haar medewerking aan het NK bevestigd en zal tijdens de volgende edities de fotoreportages voor haar rekening nemen. Daarnaast borgen ook diverse andere partners de continuïteit van toekomstige edities. Acqua Toscana San Felice bijvoorbeeld, dat de komende jaren het water tijdens het NK zal verzorgen.

Essentie NK
De 2e editie van NK blindproeven vindt plaats op zondag 26 mei 2019 en zal worden omlijst met verschillende aanvullende activiteiten. Nijhuis benadrukt dat het NK niet alleen een uiterst sportieve krachtmeting met een bijzondere mix van plezier, kennis en kunde is. Het is tevens de officiële selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het WK in Frankrijk, een initiatief van het gerenommeerde wijnmagazine La Revue du vin de France (RVF). NCS en haar partners stellen professionele én particuliere wijnkenners uit Nederland in staat om zich via het NK te kwalificeren voor deelname aan het WK in Frankrijk, dat op 11 en 12 oktober 2019 zal plaatsvinden in Château de Chambord, één van de mooiste en grootste kastelen in Frankrijk.

Le Vin en direct
Le Vin en direct uit Delden is importeur van enkele van de meest gerenommeerde wijnhuizen ter wereld en verzorgt o.a. de distributie in Nederland van Poggio di Sotto, Grattamacco, Franz Hirtzberger, Georges Vernay, Romano Dal Forno, Masseto, Pingus, Vega Sicilia en Domaine de la Romanée-Conti. Henk Maas, eigenaar van Le Vin en direct, vierde in 2018 het 25-jarig bestaan van het door hem opgerichte bedrijf met een reeks uiterst exclusieve proeverijen. De meerjarige samenwerking met NCS toont aan dat Le Vin en direct ook de komende jaren zeer actief zal blijven op het gebied van evenementen die bijdragen aan de toename van wijnkennis, -ervaring en -beleving in Nederland.

Kontakt der Kontinenten
René Giel, directeur van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, is minstens zo enthousiast, zeker gezien de overeenkomsten van de niet-commerciële doelstellingen van het NK blindproeven en de ideologie achter deze bijzondere ontmoetingsplaats.

Inschrijvingen
Teams kunnen zich vanaf nu online inschrijven via: 

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Fred Nijhuis, fred@fred-nijhuis.nl

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn