Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Workshop Montepulciano

Montepulciano en montepulciano; wat is wat en waarom?
Foto Albert Heijn

Montepulciano versus montepulciano

Montepulciano is dus niet hetzelfde als montepulciano. Dat klinkt vreselijk ingewikkeld (en dat is niet zo vreemd), maar het is minder gecompliceerd dan misschien verwacht. Wel is het erg onhandig, want waarom zou je twee verschillende dingen dezelfde namen willen geven? Het is eigenlijk allemaal erg simpel: je hebt de druif montepulciano en de gemeente Montepulciano. De eerste in de Abruzzen, de tweede in Toscane.

Wat beiden te bieden hebben en hoezeer ze van elkaar verschillen staat centraal tijdens een tweedelige workshop ‘Montepulciano versus montepulciano’. De ene avond wordt volledig gewijd aan Montepulciano d’Abruzzo en de tweede aan Vino Nobile di Montepulciano.

We gaan in op de betreffende druiven, hun geschiedenis, terroir en vinificatie en uiteraard proeven we een fraaie selectie van zeker 18 wijnen om de theorie aan de praktijk te toetsen. Informatie is op SDEN-4+ niveau, maar altijd goed te volgen voor ieder die geen vinoloog is. Het lesmateriaal is zorgvuldig opgebouwd en een ieder krijgt hand outs van de presentatie met alle gegevens over de wijnen en hun bijzonderheden

Het aantal deelnemers hou ik bewust op minimaal 10 en maximaal 14 om een ieder de aandacht te kunnen geven die ze verdienen. Onder de wijnen uiteraard ook die van beroemde producenten waaronder Masciarelli, Avignonesi, Boscarelli en nog veel meer.

Workshop Montepulciano
Dinsdagen  28 mei en 4 juni 2019
Dorpshuis te Tuil (afslag Waardenburg bij kruising A2-A15 en brug van Zaltbommel) 
Tijd: van 19.00 tot 22.00 uur (= 3 PE-punten voor Register Vinologen)
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 14
Elke avond minimaal 15 wijnen
Lesmateriaal op SDEN 4+ niveau; deelnemers krijgen hand-outs van de presentatie. 

Voor meer informatie en aanmeldingen: fred@fred-nijhuis.nl

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word