Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Rons GM Swinkels menu

Op ‘uitnodiging’ van Swinkels Family Brewers, mochten Natascha en ik genieten van spijs-bier beleving in Ron Gastrobar te Amsterdam.

Een leuke ervaring, waarbij de equipe van Ron Gastrobar gastvrijheid en flexibiliteit combineerden en een uitstapje naar een glaasje wijn keurig werd toegestaan. Dat bieren uitstekend kunnen combineren met allerlei gerechten is natuurlijk allang bekend, maar in de praktijk zien we het nog weinig, tenminste als je vlammetjes of een handvol pinda’s met een biertje buiten beschouwing laat.

Enkele gerechtjes uit het assortiment van de Gastrobar werden gecombineerd met verschillende bieren van Swinkels, een leuke, alternatieve kijk op de klassieke wijn-spijs beleving met ‘veilige’ combinaties; niet te wilde gerechten met dito bieren.

De volgende combinaties werden ons geserveerd.

Taco met pulled pork, specerijen, harissa en yoghurt
Met Swinckels superieur pilsener
Een eenvoudig gerecht met smaakvolle pulled pork en een verfrissend ‘pilsje’ erbij met een aangenaam bitter accent voor voldoende spanning in de combinatie.  

Gravlax van zalm met mierikswortel en honing-mosterdolie
Met Palm, spéciale Belge ale amber
Deze ‘zalm met palm’ combinatie werkte beslist, mede dankzij het laagdrempelige karakter van dit bier en de niet zo uitgesproken smaken van het gerecht; heel braaf.     

Rons boneless spareribs met huisgemaakte sambal
Met Cornet, zwaar blond
Niet ons favoriete gerecht, maar over smaken mogen de meningen verschillen. De sambal gaf de pit die het gerecht echt nodig heeft, maar daar moet je dan wel een liefhebber van zijn. De Cornet deed wast hij moest doen, maar heel uitdagend of grensverleggend was het allemaal niet.

Roquefortijs met walnoot en chocolade
Met La Trappe bockbier
Zonder enige twijfel het mooiste gerecht en deze wel beslist op sterrenniveau. De bereiding van het ijs met zijn verfijnde, pure roquefortsmaak kon ons niet worden verteld, maar alle complimenten zijn hier op zijn plaats. Het bockbier was misschien wat aan de droge kant in de combinatie, maar een kniesoor die daar op let zo heet dat dan.

En o ja, we hadden onze fotograaf niet bij ons en het licht was niet geweldig…..

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn