Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Workshops 2020

WORKSHOPS 2020

Een nieuwe reeks workshops; leuk, lekker en leerzaam...

Een nieuwe reeks workshops.

  • Altijd leuk, lekker en leerzaam.
  • Altijd volstrekt onafhankelijk, objectief, op SDEN-4+ niveau en  zonder commerciële belangen t.a.v. de handel.
  • Registervinologen altijd recht op 3 PE-punten per avond.
  • Leden VVN, NWG, NGW en trouwe deelnemers hebben recht op 10% korting.
  • Altijd minimaal 15 zorgvuldig geselecteerde wijnen en  voor minimaal 10 en maximaal 25 deelnemers.
  • Altijd op een donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het Dorpshuis te Tuil, centraal gelegen nabij kruising A2 en A15 (bij de brug van Zaltbommel).

Donderdag 27 februari 2020                       –              le Marche
Prachtig rood en veel verrassend wit. Maak kennis met de o.a. Lacrima di Moro d’Alba, de Maceratino, de Pecorino en ervaar waarom de Verdicchio, Montepulciano en Sangiovese er zoveel te bieden hebben.

Donderdag 12 maart 2020                           –              Friuli
Alle aandacht voor intrigerend wit van of met de autochtone Cividin, Picolit, Ribolla Gialla, Sciaglin, Verduzzo Friulano, Vitovska, Malvasia Istriana en Friulano, oranje wijnen van de pinot grigio en boeiende rode wijnen van of met de Cianorie, Cordenossa, Forgiarin, Piccola Nera, Piculit Neri, Pignolo, Refosco dal Penduncolo Rosso en di Faedis, Schioppettino, Tazzelenghe, Terrano en Ucelut.

Donderdag 30 april 2020                              –              Sicilië (m.u.v. Etna)
De Etna bespraken we uitgebreid tijdens een eerdere workshop, maar Sicilië heeft natuurlijk veel meer te bieden. We proeven fraai wit, rosé en rood en staan uiteraard ook stil bij een van de meest inspirerende Siciliaanse wijnen, de Marsala.

Donderdag 14 mei 2020                               –              Sardegna
Maak kennis met verschillende unieke wijnen met een geheel eigen stijl, geniet van of leer over wijnen van of met de witte Bariadoriga, Brustiano bianco, Malvasia di Sardegna, Nasca Nuragus, Retagliado bianco, Semidan, Torbato, Vermentino di Sardegna en Vernaccia di Oristano, naast de rode van of met de barbera Sarda, Caddiu, Giro’, Monica nera, Nieddera, Pascale en uiteraard de Cannonau en Carignano

N.t.b.  1e helft 2020                                      –              delle Venezie
Zeer uitgebreide selectie wijnen van de Pinot Grigio uit deze nieuwe DOC.

Donderdag 10 september 2020                 –              Campanië (m.u.v. Taurasi)
Eerder besteedden we uitgebreide aandacht aan de Taurasi, nu is het de beurt aan andere fenomenale wijnen uit Campanie, waaronder die van de Greco, Fiano en Falanghina, de herontdekte Pallagrello’s en nog veel meer.

Donderdag 01 oktober 2020                       –              Ligurië & Valle d’Aosta
Klein maar fijn, zo staan deze minder grote Italiaanse wijngebieden bekend. Veel inheemse druivenrassen, prachtige wijnen die het ontdekken waard zijn. Ontmoet de wijnen van of met lokale  of regionale druivenrassen waaronder de Prie’ blanc, Bonda, Carnalin, Lumassina, Pigato en Scimiscia.

Donderdag 12 november 2020                  –              Emilia-Romagna
Eén van de grootste streken qua productie en tevens één van de streken met een ongekend groot aantal minder bekende wijnen. Naast prachtige wijnen van de nobele Sangiovese, maken we kennis met druivenrassen die we veel minder tegenkomen, zoals de Albana, Alionza, Besagni bianco, Lanzesa, Montu’, Ortrugo, Pagadebit, Barbarossa, Centesimino, Ervi en Fortana. Last but not least ook aandacht voor een veelal onbegrepen wijn: de Lambrusco. We proeven de allerbeste en zullen ervaren waarom deze ooit zo verguisde wijn, nu ook in toprestaurants geschonken wordt.

Voor aanvullende informatie en aanmeldingen: fred@fred-nijhuis.nl

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn