Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Inschrijving NK Blindproeven 2020 geopend

Inschrijving CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven 2020, de strijd om de 'Nijhuis wisseltrofee' geopend
foto: Fotostudio Ingrid Driessen

Het Nederlands Kampioenschap blindproeven beleeft op zondag 24 mei 2020 haar 3e editie. Het NK draagt de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT, verwijzend naar de samenwerking met de gelijknamige wijnimporteur die zich van 2019 tot en met 2023 verbonden heeft aan het NK en als premium partner o.a. de hoofdprijs ter beschikking stelt.

In overleg met Le Vin en direct is die hoofdprijs voor de komende jaren op maar liefst € 2500,00 vastgesteld, een unicum in Nederland. Deze concrete geldprijs is in meerdere opzichten een extra stimulans, maar vooral bedoeld om deelname aan het WK in Frankrijk mogelijk te maken. Om deze reden wordt de hoofdprijs dan ook alleen toegekend aan het team dat Nederland ook daadwerkelijk vertegenwoordigt op het WK.

Ook voor de ‘reserve kampioenen’ die op de tweede en derde plaats eindigen zullen aantrekkelijke prijzen worden uitgereikt. Daarnaast mogen alle aanwezigen zich verheugen op een boeiende wedstrijd, interessante nevenactiviteiten, een culinair intermezzo en andere aangename verrassingen. Team WZN werd in 2019 winnaar van het Concours le Vin en direct en maakte indruk met een plaats in de top tien op het door La Revue du vin de France georganiseerde WK in Frankrijk. Rik Boom, Martin Fennema, Jarno de Graaf en Anton Silletti hebben al aangegeven hun titel in 2020 te zullen verdedigen.

Het Concours Le Vin en direct vindt ook de komende jaren plaats in de Celiliakapel van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg, elke laatste zondag in mei (tenzij deze samenvalt met een officiële feestdag). De organisatie is in handen van Nijhuis Consultancy & Services.

Inschrijving voor het Concours Le Vin en direct 2020 is vanaf vandaag geopend voor teams van vier proevers, desgewenst aangevuld met een coach.

Onze partners:

Vrienden van het NK:

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn