Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Pinot Grigio delle Venezie

Workshop gewijd aan de nieuwe DOC Pinot Grigio delle Venezie

In 2017 ontstond in Italië de eerste grensoverschrijdende DOC. Het Consorzio Tutela vino DOC delle Venezie verenigde wijnen uit zowel Friuli-Venezia Giulia als de Veneto en Trentino in een nieuwe, alles omvattende DOC: Pinot Grigio delle Venezie. De nieuwe DOC werd in 2016 geïnitieerd als reactie op de toenemende populariteit van Pinot Grigio uit de betreffende delen van Italië. Nieuwe reglementen moeten wildgroei inperken, misbruik voorkomen, de kwaliteit van de wijnen verbeteren (en borgen) en een verantwoord evenwicht op de markt met een bijbehorende prijsstabiliteit mogelijk maken. De nieuwe DOC behoort met 26.000 hectare aan wijngaarden tot de grootste appellaties ter wereld en vertegenwoordigt maar liefst 42% van de mondiale Pinot Grigio-productie.

Nijhuis Consultancy & Services (NCS) organiseert i.s.m. het Consorzio een speciale workshop rond dit nieuwe fenomeen en stelt professionals en particuliere connaisseurs graag in de gelegenheid nader kennis te maken met de nieuwe DOC. Tijdens de workshop komen alle relevante aspecten van de DOC aan bod, dus zowel de geschiedenis en terroir als de druif, de reglementen en de vinificatie.

Een brede selectie wijnen ontbreekt uiteraard niet en omvat o.a. wijnen van:

Albino Armani, Ca di Rajo, Cantina Colli Euganei, Cantina Di Bertiolo, Cantina Di Castelnuovo Del Garda, Cantina Duso, Dal Cero, Delibori, Enotria Tellus, Le Rive, Monteci, Montelvini, Piera Martellozzo, Santa Sofia, Tinazzi, Villa Sandi en Vitevis.

Een aantal van deze wijnhuizen is nog niet vertegenwoordigd in Nederland en NCS nodigt daarom ook importeurs uit om deel te nemen aan deze bijzondere workshop.

Waar nodig en mogelijk, stemmen we de workshops af op de specifieke deelnemers, zoals detaillisten, sommeliers en wijnclubs.
Zo kunnen in overleg zowel de vorm en inhoud als tijden worden aangepast; de locatie is in principe steeds het Dorpshuis in Tuil, zeer centraal gelegen nabij de kruising van de A2 en de A15 bij de brug van Zaltbommel.

Een eerste sessie staat inmiddels gepland voor donderdagavond 18 juni 2020*, van 19.30 tot 22.00 uur.

Geïnteresseerd? Informatie en aanmeldingen via fred@fred-nijhuis.nl

* Onder voorbehoud

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word