Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Update Concours Le Vin en direct, het NK Blindproeven 2020

Definitieve beslissing over doorgaan NK Blindproeven gepland voor 30 juni 2020

Deze week zouden we heel druk zijn geweest met de voorbereidingen voor het Concours Le Vin en direct, het NK Blindproeven 2020. De laatste maanden liepen echter anders dan verwacht en gepland. Dat betekende evenwel niet dat we niks hebben gedaan of dat er niks te melden is. Voor alle duidelijkheid zetten we de belangrijkste zaken graag voor een ieder op een rij.   

Het Concours Le Vin en direct is, als Nederlands Kampioenschap Blindproeven, primair gericht op de selectie van de beste Nederlandse proevers die ons land kunnen vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap in Frankrijk.

Als vaste waarde op de Nederlandse wijnagenda, dient het concours niet alleen een hoogwaardige competitie te zijn, maar ook een leerzaam en onderhoudend evenement. Nijhuis Consultancy & Services (NCS) en haar partners streven daarom om naar een programma met zowel een competitief als vineus én culinair karakter. Zo kunnen er niet alleen allerlei wijnen worden geproefd, maar ook koffie en kazen. Wijnaccessoires en culinaire verrassingen completeren het programma en garanderen inhoud én vermaak voor de circa 25 teams en additionele gasten.

Momenteel zien we wereldwijd omstandigheden die ons allemaal raken en ook gevolgen hebben voor evenementen, inclusief het NK en WK Blindproeven. Eerder besloten we daarom al het Concours Le Vin en direct 2020 te verschuiven van 23 mei naar 13 september 2020. Daarbij blijven we ons uiteraard continu afvragen of we het NK op een verantwoorde wijze kunnen laten plaatsvinden en tevens met de inhoud en waarde die we allemaal zo belangrijk vinden.

Gesteund door de recente positieve ontwikkelingen verwachten we dat het NK op zondag 13 september 2020 op normale wijze georganiseerd kan worden en het winnende team ons land vertegenwoordigt tijdens het WK op 10 oktober. Daarom gaan we onverminderd door met de voorbereiding voor het NK, waarbij we nog steeds rekening houden met alle scenario’s, zoals aangepaste maatregelen, het wel doorgaan van het NK, maar niet van het WK en vice versa.

Omdat we de beslissing niet eindeloos kunnen uitstellen, hebben we na overleg met onze premium partner Le Vin en direct, onze vaste en enkele nieuwe partners (inclusief Magda van der Rijst als nieuw jurylid), vrienden en alle andere betrokkenen, besloten om uiterlijk 30 juni aanstaande een definitieve beslissing te nemen over het doorgaan van de editie van dit jaar.

We houden een ieder op de hoogte!

Fred, Natascha & Nicky Nijhuis
namens
Nijhuis, Consultancy & Services

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn