Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

De ideale zondagmiddag: mooie gerechten en fijne wijnen!

Hoe mooi kan het leven zijn? Op zondagmiddagen zijn we te gast bij gerenommeerde restaurants en proeven er dan een fraaie selectie van minimaal 15 wijnen bij een 5-gangen menu. Geen onzinnig wijn-spijs geneuzel, maar speels genieten van mooie gerechten en fijne wijnen. Leuk, lekker en leerzaam!

Fine food & wonderful wines

Ik hou niet van nodeloos ingewikkeld wijn-spijs geneuzel, maar kan uiteraard wel heerlijk genieten van mooie gerechten en fijne wijnen. 

In samenwerking  met gerenommeerde restaurants organiseer ik zondagmiddagen waar we vooral de culinaire kant van wijnen ontdekken in combinatie met fraaie menu’s.

Geen workshop met technische details, maar op een speelse wijze genieten van zowel mooie gerechten als fijne wijnen (die niet zelden ook fraai bij elkaar blijken te passen)

De opzet is simpel: het restaurant verzorgt een 5-gangen menu, ik regel dat er bij elke gang 3 bijzondere wijnen te proeven zijn. Leuk, lekker en altijd leerzaam en uiteraard tegen een alleszins zeer acceptabele all-in prijs!

Zondag 24 oktober 2021: Brunello bij restaurant Céline in Nieuwegein. 

De opzet is deze keer iets anders, want ik beschik over een dusdanig grote selectie Brunello’s uit 2016 en Brunello Riserva’s uit 2015 dat we flink kunnen uitpakken. Ik neem maar liefst 50 verschillende wijnen mee, waardoor de gasten bij elke gang meerdere flessen kunnen proeven.

Een unieke gelegenheid om meer Brunello’s te proeven dan waar dan ook in Nederland! 

Veel van de beschikbare plaatsen zijn inmiddels gereserveerd, maar er zijn nog wat plekjes vrij.

Voor informatie en aanmeldingen: fred@fred-nijhuis.nl

Restaurant OH30 in Weert staat op zondagmiddag 12 december in het teken van vineuze diversiteit.

Een 5-gangen menu in de historische Wilhelmus-Hubertusmolen wordt begeleid door minimaal 15 wijnen uit verrassende streken en van bijzondere druivenrassen, aangevuld met enkele klassiekers.

Wat precies houden we nog even een verrassing, maar uitdagend en exclusief wordt het beslist!

We gaan uit van maximaal 14 deelnemers en er zijn al de nodige aanmeldingen, dus wie geïnteresseerd is, wordt aangeraden dit snel kenbaar te maken via fred@fred-nijhuis.nl.

Happy New Year!!!

Zondagmiddag 9 januari 2022 proosten we op het nieuwe jaar en luiden we een nieuwe reeks zondagmiddagen in.

Waar precies wordt binnenkort bekend gemaakt, een leuke collectie bruisende wijnen, magnums en verschillende andere wijnen staan al klaar!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp