Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

NK Blindproeven, CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2024

Komen de Wereldkampioenen Blindproeven in 2024 uit Nederland?

© Nijhuis Consultancy & Services

Op 14 oktober 2023 werd het team Le Bouchon dat Nederland vertegenwoordigde op het WK Blindproeven in Frankrijk uitgeroepen tot ‘Reserve Wereldkampioen’. Na eerdere fraaie scores van andere Nederlandse teams, eindigde onze Nationale kampioenen van 2023 namelijk als tweede op dit WK, slechts 1 punt achter Roemenië, de uiteindelijke winnaars.

Ook daarom kijken we, na een zeer geslaagde eerste lustrum editie van het NK Blindproeven in 2023, met zeer veel genoegen en vertrouwen uit naar de nieuwe editie van het NK Blindproeven in 2024. Het wordt zonder twijfel weer een bijzonder evenement, want met dergelijke resultaten mag het duidelijk zijn dat Nederland over wijnproevers beschikt die tot de allerbeste ter wereld behoren.

Om ook in 2024 potentiële wereldkampioenen af te vaardigen, selecteren we tijdens het NK Blindproeven het team met de allerbeste wijnkenners dat ons land rijk is. Nederland telt veel talenten en we zien elk jaar een toenemend aantal proevers dat zich aanmeld voor het NK. Om nóg meer proevers in de gelegenheid te stellen deel te nemen en uitsluitend de allerbesten te kunnen selecteren, werden in april 2024 enkele voorrondes gehouden. Nieuwe teams en teams die buiten de top 10 in 2023 vielen, kregen hierdoor de kans om zich te plaatsen voor de grootse finale op zondag 26 mei 2024. 

Het NK Blindproeven draagt sinds 2019 de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT, verwijzend naar onze premium partner, wijnimporteur Le Vin en direct. Zij nemen niet alleen de hoofdprijs voor haar rekening, maar zorgt ook dat het team in stijl gekleed naar het WK gaat i.s.m. OGER. De afgelopen jaren hebben we ook met diverse andere partners en vrienden nauw samengewerkt. Ook in 2024 verwelkomen we weer bekende en nieuwe relaties, waaronder een nieuwe locatie voor het evenement: Landgoed Dijnselburg in Zeist. De komende jaren zullen we gebruik maken van hun faciliteiten en service, een zeer gewaardeerde samenwerking.

Minstens zo blij zijn we met de brede erkenning van- en steun voor het NK van toonaangevende organisaties uit de Nederlandse wijnwereld. Zo hebben de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) én de Wijnacademie hun medewerking al toegezegd, in vele opzichten uiterst belangrijke partners. In 2024 kunnen we eveneens rekenen op de inzet van Fotostudio Ingrid Driessen, AuviMedia (voor een videoreportage), de prachtige kazen van Bourgondisch Lifestyle/Kaasfort Ansterdam met medewerking van Vuurzee, koffie van Arditi en er wordt geproefd uit de eminente glazen van Spiegelau in samenwerking met Bender Foodservice Equipment.

Daarnaast presenteert Stan Hill (ontwerper van de “Nijhuis wisseltrofee”) er  wijngerelateerde kunst en laat David de Ranieri (the Crystal Sip) ambachtelijke wijnen van enkele van zijn enkele relaties proeven. Nog meer te proeven biedt PR Comunicare il Vino  die  wijnen van circa 20 van zijn cliënten voorstelt. Catawiki laat proeven waarom deze veilingsite zo populair is onder wijnliefhebbers; ze bieden de meest bijzondere wijnen aan, niet zelden zeer betaalbaar! Er is ook van Sherry te genieten door medewerking van Pitch PR, is er water van SanPellegrino/AcquaPanna, brood van Carl Siegert, zijn er culinaire bijdragen van Roemer Food & Wine uit Utrecht en wildproducten van Thijs Jansen.

Minstens zo interessant is het om kennis te maken met de producten van Style de Vie die met hun Plate It elk gerecht van iedere chef op alle borden laat schitteren.

Speciale aandacht gaat nog uit naar de wijnen van Roberto Voerzio in Nederland vertegenwoordigd door de premium partner van het NK, Le Vin en direct. Le Vin en direct zorgt er tevens voor dat er geproost kan worden op alle deelnemers en medewerkers van het NK met een glas prosecco van Le Manzane.

Tenslotte zijn we verheugd ook diot jaar weer te mogen samenwerken met College de Brink uit Laren. Studenten en enkele docenten verzorgen de algehele ondersteuning tijdens het NK en dat wordt uiteraard zeer gewaardeerd! 

NK Blindproeven, CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2024 – zondag 26 mei 2024

Landgoed Dijnselburg
Amersfoortweg 10
Zeist

Het programma is als volgt:

12:00 – 13:00 uur:            Ontvangst, registratie en teamfoto’s deelnemers.            
13:00 – 15:15 uur:            Finale NK Blindproeven/CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2024.        
15:00 – 17:30 uur:            Doorlopende programma m.m.v. partners en vrienden van het NK.
17:30 – 18:00 uur:            Demasqué wijnen en prijsceremonie.

Het WK Blindproeven vindt dit jaar plaats bij Château Dauzac in Margaux op zaterdag 12 oktober 2024.

Het NK Blindproeven is een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services en heeft de exclusieve rechten voor de afvaardiging van het team dat Nederland vertegenwoordigt op het WK, een initiatief van La Revue du vin de France.

Nijhuis Consultancy & Services
Wilhelminastraat 22
4176 BN Tuil
fred@fred-nijhuis.nl
tel. +316 411 65 702 | www.fred-nijhuis.nl

Spread the word