Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Campania, veelzijdig en fascinerend: door Guus van Otterloo

Guus van Otterloo bezocht namens NCS Campania en stond versteld van het veelzijdige aanbod aan druiven en wijnen dat de producenten in deze historische regio te bieden hebben.

Guus van Otterloo bezocht namens NCS Campania Stories en stond versteld van de variatie aan druiven en wijnen die de producenten daar presenteerden. 

Campania.
Dertig jaar heb ik, als zelfstandig wijnimporteur, rondgereisd in Europa. Dat er desalniettemin flinke gaten in mijn wijnkennis zitten, bleek dit jaar in mei maar weer eens, toen ik namens Fred Nijhuis, 4 dagen naar de omgeving van Napels reisde voor de Campania Stories.
Ter plekke vlogen totaal onbekende DOP’s, IGP’s en druivenrassen mij om de oren. Kende u de herkomstbenamingen Paestum, Pompeiano, Falerno del Massico, Asprinio di Aversa of Catalanesca del Monte Somma? Ik niet. Of de druiven coda di volpe, pallagrello bianco, piedirosso, casavecchia, sciascinoso en pallagrello nero? Opnieuw: ik niet. En wist u dat de Falanghia in Campi Flegrei niets te maken heeft met die in Benevento? Wederom, ik niet. En besefte u dat de hellingen van de Vesuvius totaal anders van herkomst en samenstelling zijn dan eveneens vulkanische bodem van Campi Flegrei? Voor het laatst: ik niet.
Ben ik dan wel de juiste persoon om te schrijven over wijn uit Campania? Het antwoord op die vraag is natuurlijk aan u.

Meer aandacht en respect!
Voordat u afhaakt wel nog dit: na vier lange dagen proeven en vier bezoeken aan producenten ben ik gefascineerd geraakt door, én enthousiast geworden over, het enorme pallet van geuren en smaken van de wijnen in Campania. En ik hoop natuurlijk iets daarvan te kunnen overbrengen: de wijnen, de producenten, én de streek, schreeuwen erom ontdekt te worden.
Daarmee ben ik terug bij de Campania Stories. Doel van dit jaarlijkse, door de samenwerkende Consorzi van Campania voor professionals georganiseerde event is natuurlijk promotie. En ik hoop dat ik met dit stukje dáár een beetje aan bijdraag. Campania is interessant, veelzijdig, leuk en verdiend meer bekendheid!

Interessante producenten
(klein en groot door elkaar, willekeurige volgorde)

  • Pietracupa
  • Feudo di San Gregorio
  • Marisa Cuomo
  • Villa Matilde Avalone
  • Donnachiara
  • Cantina di Lisandro
  • Astroni
  • Fontanavecchia

 

Binnenkort meer nieuws over Campanie op deze site.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word