Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Inschrijving NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2025 geopend!

Inschrijving NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2025, geopend! DE BESTE WIJNPROEVERS, VERHOOGD PRIJZENGELD EN EEN NIEUWE AWARD! Op zondag 25 mei 2025 verzamelen de beste wijnproevers uit Nederland zich op Landgoed Dijnselburg te Zeist voor de finale van de 7e editie van het NK Blindproeven, sinds 2019

Brunello di Montalcino 2019? Ja, graag…

Brunello di Montalcino 2019? Ja, graag… Vergeet 2015, 2016, 2017 en 2018, koop 2019! Dat waren de woorden van Sabine Eichbauer van Podere Salicutti enkele jaren geleden. Heeft ze gelijk? Ja natuurlijk. Als oogstjaar behoort 2019 tot de allerbeste van de laatste decennia, maar dat wil niet zeggen dat alle

Oude en/of ongeënte druivenstokken

Oude en/of ongeënte druivenstokken Eerder dit jaar organiseerde ik een reeks workshops gewijd aan oude en/of ongeënte wijnstokken, gebaseerd op het werk van twee los van elkaar opererende organisaties, The Old Vines Conference en Les Francs de Pied. OVCThe Old Vines Conference (OVC) is een non-profit organisatie, het geesteskind van

Piëmontese wijn in de eigentijdse Nederlandse gastronomie

Piëmontese wijnen in de eigentijdse Nederlandse gastronomie De afgelopen week mocht ik op verzoek van I Vini del Piemonte 3 sessies verzorgen met Piëmontese wijnen in combinatie met gerechten van restaurants die bekend staan om hun eigentijdse kijk op gastronomie. Groenten speelden een hoofdrol en kwamen voorbij in allerlei gedaanten,

Vulkanische land/wijnbouw

Vulkanische land/wijnbouw Kort geleden mocht ik weer wat workshops verzorgen over Vulkanische land/wijnbouw. Dat doe ik graag in samenwerking met bijzondere restaurants en deze keer waren we te gast bij Roemer Wine & Food in Utrecht en De Rozario in Helmond. HEVADe workshops zijn een initiatief van Volcanic Agriculture of

Workshops!

WORKSHOPS!!! Het plannen en soms opnieuw plannen van workshops en andere evenementen etc. is en blijft een boeiende uitdaging. Het schuiven zorgt ervoor dat mensen soms wel en soms juist niet kunnen deelnemen. Daarnaast moet ik rekening houden met het Dorpshuis dat soms andere prioriteiten moet stellen bij het toewijzen

A Montefalco; door Karin Horseling

A Montefalco; door Karin Horseling Het Consorzio Tutela Vini Montefalco nodigde NCS uit voor de jaarlijkse ‘A Montefalco’; Karin Horseling nam dit jaar de honneurs waar.   MontefalcoMidden in Italië ligt Umbrië, haar groene hart. Het voelt verholen; na een uur snelweg vanaf Rome, ga je Umbrië in en rij

Ultieme wijn-spijs workshops met Piëmontese wijnen voor leergierige sommeliers

Ultieme wijn-spijs workshops met Piëmontese wijnen voor leergierige sommeliers Piëmonte is natuurlijk bekend om wereldberoemde wijnen als Barolo en Barbaresco, vaak in combinatie met typische culinaire verwennerijen uit de streek, zoals de onvolprezen truffels. De regio beschikt echter over nog veel meer unieke druivenrassen en wijnen die uitstekende kunnen aansluiten op

Vulkanische land/wijnbouw

Vulkanische land/wijnbouw Er zijn weinig wijnen die zo tot de verbeelding spreken als die afkomstig zijn van vulkanische bodems. In de wijnen ervaren we de energie die een vulkaan uitstraalt, voelen de kracht van uitbarstingen, proeven de unieke eigenschappen van de terroir en waarderen we de inspanningen van de wijnboeren

Petrolo; door Thim Vernooij

Petrolo; door Thim Vernooij Op uitnodiging van Winston van Eijkelenborg, directeur Wine & Spirits, nam Thim Vernooij namens NCS deel aan het AMICI DEL VINO DINER bij restaurant La Liguria aan het Noordeinde in Den Haag. Na de ontvangst met een glas Ca’ del Bosco Cuvée Prestige (Edizione 46) verhaalde

Anders dan anderen...

Deze site is gemaakt voor en door mensen. Mensen zijn subjectief en hebben een eigen mening, gebaseerd op emotie. Emotie maakt het leven bijzonder. Elke mens, elke wijn is bijzonder, uniek en eigen. Daarom op deze site geen proefnotities en geen punten. We houden van feiten en beschrijven vooral de stijl van wijnen zonder waardeoordeel. We respecteren individuele verschillen qua voorkeuren. Met wijn-spijs bemoeien we ons evenmin mee. Een wijn-spijs suggestie is subjectief, een momentopname, een illusie. Wat je vandaag geweldig vindt, is morgen anders. Elk aspect is morgen anders. Anders is niet slechter of beter, alleen anders. Anders is subjectief. De mens is subjectief. Elke mens is anders. Daarom is deze site anders…
PLAATSEN VOOR DE FINALE
0

NCS, Nijhuis Consultancy & Services

NCS is niet alleen gespecialiseerd in het organiseren, presenteren of begeleiden van wine & food gerelateerde evenementen,
maar ook gericht op educatie, zowel particulier als zakelijk.

Onze organisatie biedt graag haar diensten aan; lees verder om de mogelijkheden te verkennen.