Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

NK blindproeven
Het Nederlands Kampioenschap blindproeven is een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services (NCS) en heeft als primaire doel de selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het WK blindproeven, een initiatief van La Revue du vin de France (RVF). RVF heeft Nijhuis Consultancy & Services hiervoor de exclusieve rechten gegeven en de vorm en inhoud van het NK komen dan ook volledig overeen met die van het WK. Het NK is een jaarlijks terugkerend evenement waarmee NCS tevens wil bijdragen aan het verbeteren van het kennis- en ervaringsniveau van professionele en particuliere wijnproevers in Nederland, het imago van wijnproeven en verantwoord alcoholgebruik in het algemeen.

Premium partner
Wijnimporteur Le Vin en direct uit Delden, zal tot en met 2023 als premium partner van het evenement optreden en tevens de hoofdprijs voor haar rekening nemen. Het NK blindproeven wordt met ingang van 2019 gepresenteerd onder de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT, met Nijhuis Consultancy & Services als exclusieve organisator en als aanvullende titel: ‘de strijd om de Nijhuis wisseltrofee’ (een kunstwerk ontworpen door Stan Hill).

Supporting partners
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg is eveneens een nieuwe- en minstens zo belangrijke- partner. Als toplocatie staat zij garant voor de ambiance én service die volledig aansluiten op de essentie van het NK. Door meerjarige afspraken met de partners krijgt het NK blindproeven de komende jaren een vaste plaats én een vast moment op de Nederlandse proefagenda: telkens op de laatste zondag van mei. Ook Fotostudio Ingrid Driessen heeft haar medewerking aan het NK weer bevestigd en zal tijdens de volgende edities de fotoreportages voor haar rekening nemen. Daarnaast borgen ook diverse andere partners de continuïteit van toekomstige edities. Water wordt geleverd door EARTH Concepts en na de wedstrijd zijn o.a. de wijnen van African Wines te proeven. 

2e editie
De 2e editie van NK blindproeven vindt plaats op zondagmiddag 26 mei 2019 in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg en zal worden omlijst met verschillende aanvullende activiteiten.

Programma:
12.30 – 12.45: ontvangst deelnemers
12.45 – 13.00: groepsfoto alle deelnemers
13.00 – 15.30: wedstrijd
15.30 – 17.30: walk around tasting met hapjes
17.30 – 18.00: prijsuitreiking

Het NK is uiteraard een ultieme sportieve krachtmeting met een bijzondere mix van plezier, kennis en kunde, maar vooral de officiële selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het WK in Frankrijk, dat op 11 en 12 oktober 2019 zal plaatsvinden in Château de Chambord.
Premium partner Le Vin en direct stelt hiervoor een hoofdprijs ter beschikking ad € 1000,00 terwijl NCS het winnende team als extra beloning enkele proefsessies aanbiedt ter voorbereiding op het WK.

Le Vin en direct
Le Vin en direct uit Delden is importeur van enkele van de meest gerenommeerde wijnhuizen ter wereld en verzorgt o.a. de exclusieve distributie in Nederland van Poggio di Sotto, Grattamacco, Franz Hirtzberger, Romano Dal Forno, Masseto, Pingus, Vega Sicilia en Domaine de la Romanée-Conti. Henk Maas, eigenaar van Le Vin en direct, vierde in 2018 het 25-jarig bestaan van het door hem opgerichte bedrijf met een reeks uiterst exclusieve proeverijen. De meerjarige samenwerking met NCS toont aan dat Le Vin en direct ook de komende jaren zeer actief zal blijven op het gebied van evenementen die bijdragen aan de toename van wijnkennis, -ervaring en -beleving in Nederland.

Binnenkort meer nieuws over de ondersteunende activiteiten van Le Vin en direct tijdens het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven 2019.

Kontakt der Kontinenten
René Giel, directeur van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, is enthousiast over de samenwerking met NCS, zeker gezien de overeenkomsten van de niet-commerciële doelstellingen van het NK blindproeven en de ideologie achter deze bijzondere ontmoetingsplaats.

NCS
Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al bijna 30 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver en verzorgt naast publicaties in toonaangevende media, ook tailor-made presentaties, proeverijen, trainingen, opleidingen en workshops op het gebied van wijn en gastronomie voor particulieren en professionals.

Wat:
Nederlands Kampioenschap blindproeven.

Wanneer:
Zondagmiddag 26 mei 2019 van 12.30-18.00 uur

Waar:
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20,
3769 AS Soesterberg, t
el. 0346 351 755

Voor wie:
Voor elke liefhebber- en kenner van wijn die de uitdaging durft aan te gaan.
Het NK (en WK) is een wedstrijd voor teams van 4 proevers, desgewenst aangevuld met een coach.

Inschrijvingen:
Via de aanmeldingspagina op deze site.

Kosten:
€ 30,00 per proever

Overige voorwaarden en regels:
Zie het wedstrijdreglement op deze site: