D’Angerville neemt wijngaarden Puffeney over.

jpJacques Puffeney geniet de titel “de Paus van Arbois” en wordt door een ieder beschouwd als één van de allerbeste wijnboer in de Jura. Deze week heeft hij laten weten dat zijn wijngaarden zijn overgenomen door Domaine du Pélican, eigendom van Guillaume d’Angerville. Puffeney (70) kondigde onlangs al aan dat 2014 zijn laatste oogst zou zijn. Hij zocht al enige tijd een opvolger, omdat zijn dochters het bedrijf niet wilden voortzetten. Hoewel de familie d’Angerville al jarenGdA  het wijnhuis Marquis d’Angerville in Volnay bezit, is Gauillaume d’Angerville, voormalig bankier van JP Morgan in Parijs, relatief nieuw in de wijnwereld en zeker in de Jura. Toen zijn vader Jacques plotseling overleed, nam hij pas in 2003 de leiding van het familiebedrijf in de Bourgogne over. Bijgestaan door zijn zwager, ging hij over op biodynamische wijnbouw. In 2011 richtte hij, samen met zijn wijnmaker François Duvivier, Domaine du Pélican in de Jura op, na de aankoop van 5 hectare aan wijngaarden van Château de Chavanes en nog eens 5 van Jean-Marc Brignot. Hier worden nu dus de 4,25 hectare van Puffeney aan toegevoegd. Pélican werkt biodynamisch en m.i.v. 2015 worden ook de wijngaarden van Puffeney op deze wijze onderhouden.

Bron: Wink Lorch

Posted in 2014, Archive, December | Comments Off

Kritiek, commentaar en kots.

DSCF5323In 2010 werd John Bindels door the Wine & Food association geprezen om zijn kritische blik op de wijnwereld. Jan van Lissum kende hem de ‘Oeuvreprijs voor de Nederlandse wijnjournalistiek’ toe als waardering voor zijn eigenzinnige en puntig tot scherp observerende vermogen als onafhankelijke columnist.

Continue reading

Posted in 2014, Archive, December | Comments Off

Feestelijke opening wijndomein St. Martinus

DSC_007823 augustus 2014. Hartje zomer in Zuid-Limburg, daar waar de natuur en het klimaat doorgaans niets gemeen hebben met de kille, zompige klei van de vlakke, Hollandse Delta waar regen eerder regel is dan uitzondering.   Continue reading

Posted in 2014, Archive, August | Comments Off

Riesling Rules Part I

Vis & Ko Het was even puzzelen, maar dit is de line-up voor RIESLING RULES PART I bij Vis & Ko in Haarlem op 15 juli 2014:
riesling part 1

Continue reading

Posted in 2014, Archive, July | Comments Off