Oud & Nieuw bij Lou

sass 1994Het wordt weer tijd voor een mooie avond met bijzondere wijnen en fijne gerechten. Tijd om terug te kijken op de aangename herinneringen die het afgelopen jaar ons bracht en te proosten op nieuwe kansen en uitdagingen in 2016.
Terugkijken doen we met wijnen en gerechten waarin de verleden weerspiegelt, producten enIskra 2003 creaties met historische waarde. Maar we proeven ook de toekomst; vineuze en culinaire ideeën die zich kunnen ontwikkelen tot een nieuwe generatie klassiekers. 
Wat we precies gaan proeven?  
Wie weet, maar denk aan de innovatieve wijnen van Ca’ del Bosco, de historische waarde van Sassicaia, de nieuwe generatie BaCLambrusco, ouderwets lekkere wijnen uit Piëmonte en een paar grote flessen met veel potentieel, maar wiens toekomst we op gepaste wijze gaan verkorten.  
De wijnen worden geserveerd bij klassiekers uit de Franse en Italiaanse keuken, aangevuld met culinaire noviteiten, spontane gastronomische verrassingen en nog veel meer. Redenen genoeg dus om aan te schuiven.
Ik nodig je graag uit om op woensdag 30 december 2015 te genieten van “Oud & Nieuw bij Lou” Ascheri
Wine & Dine
Zalmstraat 3
Rotterdam
20141025_155719
Aanvang: 19.00 uur
Maximum aantal liefhebbers: 30 (waarvan er al 16
staan genoteerd)
Voor informatie en aanmeldingen: fred@fred-nijhuis.nl
Ciao
Fred

 

Posted in Geen categorie | Comments Off

Primum Familiae Vini

PFV PRIMUM FAMILIAE VINI naar Nederland!  PFV logo

In 1991 besloten Robert Drouhin en Miguel Torres om samen te werken met enkele collega’s, uitsluitend toonaangevende particuliere wijnbedrijven met wie ze ervaringen, inzichten en oplossingen voor gedeelde uitdagingen konden delen.

Het resultaat was de Primum Familiae Vini, op dit moment gevormd door de families Antinori, Joseph Drouhin, Egon Müller Scharzhof, Hugel, Torres, Château Mouton Rothschild, Perrin, Vega Sicilia, Tenuta San Guido, Symington en Pol Roger.

Op persoonlijke titel heb ik de Primum Familiae Vini bereid gevonden naar Nederland te komen voor een exclusieve proeverij ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Nederlandse Gilde van Sommeliers. Een unieke gelegenheid, want proeverijen van de Primum Familiae Vini vinden sporadisch plaats en uitsluitend op bijzondere momenten en locaties.

Maandag 29 februari 2016 presenteert de Primum Familiae Vini valuas 2 verschillende van hun beste wijnen in Restaurant Valuas in Venlo, waar de gebroeders Swaghoven voor de juiste ambiance (incl. bijpassende lunch) zullen zorgen. Meer informatie volgt via het NGS.

http://www.pfv.org/en/

www.sommeliers.nl/

 20150315_161542

Posted in Geen categorie | Comments Off

La Castellina

4La Castellina
Toscaans met een internationaal accent

Cinzia Luxardo ken ik al heel wat jaartjes vanwege haar PR-activiteiten in de Italiaanse wijnwereld. Een tijdje geleden verzocht ze me enkele wijnen van het Toscaanse wijnhuis La Castellina te proeven. Ik deed dit met genoegen, al was het alleen maar uit nieuwsgierigheid. Ik wil namelijk graag weten wat er nog meer gemaakt wordt in de Toscaanse heuvels naast hetgeen ik jaarlijks o.a. tijdens de Anteprima week of de Vinitaly kan proeven. Continue reading

Posted in Geen categorie | Comments Off

It’s wine Jim, but not as we know it

allemaalWe kennen (vrijwel) allemaal de Nebbiolo als druif voor Barolo, een rassige Sauvignon Blanc uit Marlborough of strakke Cabernet Franc uit Saumur. Velen weten dat de Corvina één van de sidewaysbelangrijkste druiven is voor een Valpolicella, dat Merlot populair is in Bulgarije en deze druif sinds Sideways een ‘vitis non grata’ in Californië is. Ook wordt ons geleerd dat de beste wijnen uit één oogstjaar komen, sherry een versterkte wijn is, dat Lambrusco slecht, zoet en paars is en dat witte wijn wit is.

andersMaar wat blijkt als je iets verder kijkt dan je neus lang is? Er is een hele wijnwereld vol verrassende wijnen van onbekende druivensoorten en bekende druivensoorten die zich in een Gewoononverwachte hoedanigheid presenteren. Wie proeft bijvoorbeeld wel eens een sprankelende Barbera, mousserende witte Nebbiolo, zoete Sauvignon Blanc, een oranje witte wijn, een Cabernet in Amarone stijl of onversterkte ‘sherry’? Continue reading

Posted in Geen categorie | Comments Off