Additieven deel 2 (van 3)

Na een eerdere, krampachtige en volstrekt mislukte poging om aan te tonen dat er in trumpNederland wijn wordt gemaakt van geconcentreerde most, aangelengd met water, richtte de KvW zich onlangs op Trumpachtige wijze wederom op een fenomeen ‘wijn’. Continue reading

Posted in Geen categorie | Comments Off

Additieven

100% organicAdditieven. Nuttig, noodzakelijk, schadelijk of veilig? Geïnspireerd door enkele vragen van de ‘Keuringsdienst van Waarde’ voelde ik de behoefte wat dieper in te gaan op het begrip ‘additieven’, zeker omdat al mijn niet nodeloos negatieve antwoorden volledig buiten beeld zijn gebleven in de uitzending  van 3 december 2015. Continue reading

Posted in Geen categorie | Comments Off

Oud & Nieuw bij Lou

sass 1994Het wordt weer tijd voor een mooie avond met bijzondere wijnen en fijne gerechten. Tijd om terug te kijken op de aangename herinneringen die het afgelopen jaar ons bracht en te proosten op nieuwe kansen en uitdagingen in 2016.
Terugkijken doen we met wijnen en gerechten waarin de verleden weerspiegelt, producten enIskra 2003 creaties met historische waarde. Maar we proeven ook de toekomst; vineuze en culinaire ideeën die zich kunnen ontwikkelen tot een nieuwe generatie klassiekers. 
Wat we precies gaan proeven?  
Wie weet, maar denk aan de innovatieve wijnen van Ca’ del Bosco, de historische waarde van Sassicaia, de nieuwe generatie BaCLambrusco, ouderwets lekkere wijnen uit Piëmonte en een paar grote flessen met veel potentieel, maar wiens toekomst we op gepaste wijze gaan verkorten.  
De wijnen worden geserveerd bij klassiekers uit de Franse en Italiaanse keuken, aangevuld met culinaire noviteiten, spontane gastronomische verrassingen en nog veel meer. Redenen genoeg dus om aan te schuiven.
Ik nodig je graag uit om op woensdag 30 december 2015 te genieten van “Oud & Nieuw bij Lou” Ascheri
Wine & Dine
Zalmstraat 3
Rotterdam
20141025_155719
Aanvang: 19.00 uur
Maximum aantal liefhebbers: 30 (waarvan er al 16
staan genoteerd)
Voor informatie en aanmeldingen: fred@fred-nijhuis.nl
Ciao
Fred

 

Posted in Geen categorie | Comments Off

Primum Familiae Vini

PFV PRIMUM FAMILIAE VINI naar Nederland!  PFV logo

In 1991 besloten Robert Drouhin en Miguel Torres om samen te werken met enkele collega’s, uitsluitend toonaangevende particuliere wijnbedrijven met wie ze ervaringen, inzichten en oplossingen voor gedeelde uitdagingen konden delen.

Het resultaat was de Primum Familiae Vini, op dit moment gevormd door de families Antinori, Joseph Drouhin, Egon Müller Scharzhof, Hugel, Torres, Château Mouton Rothschild, Perrin, Vega Sicilia, Tenuta San Guido, Symington en Pol Roger.

Op persoonlijke titel heb ik de Primum Familiae Vini bereid gevonden naar Nederland te komen voor een exclusieve proeverij ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Nederlandse Gilde van Sommeliers. Een unieke gelegenheid, want proeverijen van de Primum Familiae Vini vinden sporadisch plaats en uitsluitend op bijzondere momenten en locaties.

Maandag 29 februari 2016 presenteert de Primum Familiae Vini valuas 2 verschillende van hun beste wijnen in Restaurant Valuas in Venlo, waar de gebroeders Swaghoven voor de juiste ambiance (incl. bijpassende lunch) zullen zorgen. Meer informatie volgt via het NGS.

http://www.pfv.org/en/

www.sommeliers.nl/

 20150315_161542

Posted in Geen categorie | Comments Off