Driedelige workshop: “De klasse van Chianti Classico”

benvenuto-2010-9Chianti is misschien wel de bekendste Italiaanse wijn ter wereld. Maar het is misschien ook wel één van de minst begrepen wijnen ter wereld. Wie kent immers het verschil tussen Chianti en Chianti Classico, een annata, riserva en gran selezione? En wie kan de subzones, vigna’s en stijlen in vinificatie onderscheiden?

Fred Nijhuis organiseert voor het eerst in Nederland een driedelige workshop over het ccfenomeen Chianti Classico. Tijdens drie avonden komen alle aspecten van deze intrigerende wijn aan de orde. Niet alleen de druiven, de blends, de vinificatie en de vele verschillende soorten terroir, maar ook de geschiedenis en de toekomst krijgen de aandacht die ze verdienen.

dsc_0350Praktijk en theorie komen samen door een uitgebreide syllabus en in totaal bijna 50 wijnen(!). Elke avond een uitgebreid aanbod aan thema’s en wijnen, altijd met Chianti Classico in een hoofdrol.

De eerste avond staat in het teken van de algemene aspecten als geschiedenis, galestrovoorschriften en oogstjaren. Tijdens de tweede avond richten we ons op de wijngaard met aandacht voor onderhoud, bedreigingen, druivenrassen en terroir. De derde avond staat de vinificatie centraal en worden de gisting, weking en houtrijping besproken.

logo-chianti-classicoElke avond minimaal 15 wijnen, een uitgebreide selectie die nog niet eerder is verzameld en zo wordt gepresenteerd. Uiteraard zijn de absolute toppers aanwezig, zoals
Castello di Ama, Castello di Monsanto, Isole e Olena, Fontodi, San Giusto a Rentennano, Brolio, Petroio, Fonterutoli, Antinori, Badia a Coltibuono, Ormanni en Castell’in Villa. Voor wie de werkelijke klasse van Chianti Classico zelf wil ontdekken, proeven en begrijpen is deze driedelige workshop dan ook ideaal en misschien wel een ‘must’.

De workshops vinden plaats op maandag- en/of dinsdagavondendsc_0371 (eind november/begin december) in Waardenburg, zeer centraal gelegen bij de brug van Zaltbommel, nabij de kruising van de A15 en de A2. Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 14

De kosten voor de totale workshop bedragen slechts € 165,00 p.p.

Voor exacte informatie over data, aanvangstijd, plaats en aanmeldingen:
fred@fred-nijhuis.nl

Posted in Geen categorie | Comments Off on Driedelige workshop: “De klasse van Chianti Classico”

25th Anniversary Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer

Posted in Geen categorie | Comments Off on 25th Anniversary Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer

Château de France bij Tan Dinh

DSC_0020Château de France
Op en top Frans, maar dit keer met een Vietnamees accent. Continue reading

Posted in Geen categorie | Comments Off on Château de France bij Tan Dinh

Marimar Estate

Marimar,
Torres, maar dan anders.

Wat doe je als je geboren wordt in een familie waar je voorvaderen als grondleggers van de moderne wijnbouw in Spanje worden beschouwd en je broer verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling van het familiebedrijf tot internationaal begrip in de wijnwereld?

Continue reading

Posted in Geen categorie | Comments Off on Marimar Estate