Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Ouwe meuk of oude meester, deel II​

Ooit organiseerde ik een avond met oude(re) wijnen bij restaurant de Opera te 's Hertogenbosch. Een avond met geweldig eten en wijnen waarvan we van tevoren niet wisten of ze nog leefden of niet. Het bleek een avond vol prachtige verrassingen. Op 16 november open ik wederom een reeks oude(re) wijn, dit keer bij Vineum in Rotterdam. Eens kijken wat deze wijnen nog te bieden hebben...
Castello Il Monsanto El Poggio, Chianti Classico, 1972 (Fotostudie Ingrid Driessen)

Vrijdagavond 16 november 2018 wordt een ruime selectie oude(re) wijnen geopend, zeker 25 wijnen van circa 25 tot 50 jaar oud. Garanderen kan ik het niet, maar verwacht wordt dat er weer verschillende leuke, positieve verrassingen bij zitten.

We proeven o.a. wijnen van Le Pupille, Castello di Ama, Peyre Rose, Sociando-Mallet, Pegau, Pierre Gaillard, Dervieux-Thaize, Caparre & Siciliani en Travaglini met wat oudere Jurancons en vergelijkbare zoete wijnen op leeftijd en nog iets anders bijzonders ter afsluiting.

Vineum Rotterdam
Met super-sommelier David van Steenderen van Vineum is overeengekomen dat we van een mooi menu gaan genieten om de wijnen ook hun gastronomisch vermogen te kunnen laten zien. Qua wijnen wordt het een spannende avond, maar voor wat betreft het eten zal alles in ieder geval wel onder controle en op topniveau zijn!

Het aantal deelnemers houden we op maximaal 14 personen, dus wie geïnteresseerd is om aan te schuiven wordt aangeraden om snel te reserveren!

Voor aanmeldingen en informatie: fred@fred-nijhuis.nl

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn