Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven 2019. Welk team vertegenwoordigt Nederland op het WK in Frankrijk?

Over anderhalve week is het zover: het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK BLindproeven 2019. We zetten de laatste feiten nog even op een rij.
© Nijhuis Consultancy & Services

Op 26 mei 2019 organiseert Nijhuis Consultancy & Services (NCS) in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg de tweede editie van het Nederlands Kampioenschap Blindproeven, de enige blindproefwedstrijd voor professionele en particuliere wijnkenners met internationale betekenis in Nederland.

Meer deelnemers
De deelname van 22 teams bevestigt de stijgende populariteit van het NK Blindproeven én haar toenemende waarde op het gebied van wijnevenementen in Nederland. Het belang van deze competitie is dan ook groot; tijdens het NK wordt het team gekozen dat Nederland zal vertegenwoordigen op het WK in Frankrijk.

Nieuwe premium partner
Nieuw is de samenwerking met premium partner ‘Le Vin en direct’ uit Delden, bekend als exclusieve importeur van enkele van de beroemdste wijnhuizen ter wereld, waaronder Domaine de la Romanée-Conti, Franz Hirtzberger, Romano Dal Forno, Masseto, Pingus, Vega Sicilia en Grattamacco. Door een meerjarige verbintenis tussen ‘Le Vin en direct’ en NCS zal het evenement in ieder geval tot en met 2024 de naam ‘CONCOURS LE VIN EN DIRECT‘ dragen. Le Vin en direct stelt niet alleen de hoofdprijs ad € 1000,00 ter beschikking, maar presenteert er tevens de meest recente editie van het wereldwijd geprezen naslagwerk Le Domaine de la Romanée-Conti. Ook stellen ze diverse prijzen ter beschikking voor een verloting en maken ze het mogelijk om nader kennis te maken met diverse bijzondere wijnen, o.a. die van het Toscaanse wijnhuis Grattamacco.

Vertrouwde én nieuwe supporting partners
Naast een voortdurende samenwerking met glaswerkspecialist Spiegelau, hun Nederlandse distributeur Bender Foodservice Equipment en Fotostudio Ingrid Driessen, hebben ook verschillende nieuwe partners zich aan het evenement verbonden. Zo zal het CONCOURS LE VIN EN DIRECT de komende jaren plaatsvinden in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten en dit jaar worden ondersteund door EARTH Water, Bossenbroek, African Wines en diverse wijnproducenten.

Onderscheiden partners
Nieuw is ook de aanwezigheid van Boot Koffie, in 2018 door Misset Horeca uitgeroepen tot de onbetwiste nummer één in de Koffie Top 100. De Utrechtse chef Leon Mazairac (gekroond tot Belofte van het Jaar 2016 door restaurantgids Gault&Millau en bekend van het TV-programma BinnensteBuiten) verzorgt de gastronomische omlijsting van het evenement i.s.m. Egro en Pier24. Het gerenommeerde modehuis OGER biedt het winnende team een geborduurd hemd en colbert (unisex) aan om zich nog duidelijker te presenteren tijdens het WK.

De wedstrijd
Tijdens de wedstrijd dienen teams van 4 proevers (desgewenste aangevuld met een coach) van 12 wijnen de samenstelling, de herkomst, de appellatie, het oogstjaar en de producent te determineren. De selectie bestaat uit zes witte en zes rode wijnen, variëren van droog tot zoet en versterkt en kunnen afkomstig zijn uit alle delen van de wijnwereld. Team NWH (Guus Schuijt, Hans Meijs, David van Steenderen, Karin Muires en hun coach Sjaak van de Graaf) eiste in 2018 de titel voor zich op en zal deze in 2019 met verve verdedigen. Onder hun uitdagers talloze gekende professionals uit handel en horeca naast uiterst ervaren particuliere connaisseurs.

Het CONCOURS LE VIN EN DIRECT vindt plaats op zondag 26 mei 2019 in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg.

Programma:

  • 12.00 – 12.30 uur: Ontvangst in de bar nabij de Ceciliakapel
  • 12.45 – 13.00 uur: Groepsfoto deelnemers wedstrijd
  • 13.00 – 15.30 uur: CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven 2019
  • 15.30 – 17.30 uur: Doorlopende proeverij met wijnen van o.a. Le Vin en direct, Grattamacco, African Wines, een groep Franse wijnproducenten en een Italiaans wijnhuis.

    Le Vin en direct presenteert er tevens de nieuwste (derde) editie van het boek Le Domaine de la Romanée-Conti dat (in combinatie met editie 2) tegen een speciale gereduceerde prijs zal worden aangeboden. Ze laten u ook kennis maken met het Apouro decanter systeem.

    Chef Leon Mazairac serveert diverse hapjes.

•         17.30 – 18.00 uur: Introductie met verloting van 5 exemplaren van ‘Le Domaine de la Romanée-Conti’ (editie 2), 5 cd’s van
          J.F. Mugnier en een fles Grattamacco (in kist) onder de aanwezigen.   

          Direct daarna volgt de bekendmaking van de geproefde wijnen, de uitreiking van de medailles aan runners up en de toekenning van          de hoofdprijs, de gilets van OGER en de ‘Nijhuis wisseltrofee’ aan het kampioensteam 2019

Toeschouwers
Er is een beperkt aantal plaatsen voor toeschouwers die ook welkom zijn bij de proeverij na de wedstrijd én de prijsuitreiking. Bezoekers betalen een bescheiden vergoeding van € 15,00 per persoon, à contant te voldoen bij de entree.

Aanmelding s.v.p. uiterlijk woensdag 22 mei 2019 via fred@fred-nijhuis.nl

Organisatie

Het WK Blindproeven is een initiatief van La Revue du Vin de France (RVF).
Het WK 2019 vindt plaats op 11 en 12 oktober in Château de Chambord.
De organisatie van het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven, is in handen van Nijhuis Consultancy & Services (NCS).

Voor meer informatie:
Nijhuis Consultancy & Services
www.fred-nijhuis.nl
fred@fred-nijhuis.nl
telefoon: 0641165702

© Nijhuis Consultancy & Services

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn