Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Sterrenontbijt

Nieuw initiatief van François Geurds, FG Restaurant Rotterdam

François Geurds behoort tot de kleine groep uiterst actieve en innovatieve chefs in Nederland. Vanaf het moment dat hij weer in Nederland is gaan werken, heeft hij diverse nieuwe activiteiten ontwikkeld die vrijwel zonder uitzondering hun vruchten hebben afgeworpen. Ook al kent zijn carrière diverse hoogtepunten, op zijn lauweren rusten kan en wil Geurds nog lang niet. Reagerend op een veranderende vraag uit de markt richt hij zich nu bijvoorbeeld op een in Nederland nog onbekend fenomeen: het sterrenontbijt. Natuurlijk, er zijn ontbijten binnen onze landgrenzen die fenomenaal te noemen zijn (zoals het ontbijt bij Jef op Texel), maar de benadering van Geurds is ‘anders’.

Geurds ziet, net als diverse van zijn collega’s, het animo voor lunches afnemen. Zeker op maandag tot en met donderdag is de aandacht beperkt, terwijl er wel een toenemende behoefte is aan andere momenten om culinair genieten te combineren met persoonlijke of zakelijke aangelegenheden. Geurds wil inspelen op die vraag en biedt met ingang van 24 juni een sterrenontbijt in FG. Van 08.00 tot 10.00 uur zijn gasten met en zonder reservering welkom voor een uitgebreid ontbijt met producten en gerechten die passen bij het sterrenniveau dat zijn restaurants kenmerkt.

Alles is vers en zelf bereid of afkomstig van leveranciers die uitsluitend de topkwaliteit leveren die Geurds ook voor de lunches en diners in zijn restaurants gebruikt. Het enige wat misschien niet op tweesterrenniveau is, is de prijsstelling. Een compleet ontbijt kost 35 euro per persoon en dat is inclusief water, sapjes, brood, allerlei soorten beleg, divers bereidingen met ei, vele zoetigheden, koffie, thee etc. etc. Exclusieve extra’s zoals Champagne en kaviaar zijn ook beschikbaar, maar deze dan wel tegen een meerprijs.   

In principe biedt het reguliere aanbod meer dan genoeg voor een ontbijt dat een lunch bijna overbodig maakt. Van maandag tot en met donderdag laat Geurds de lunch dan ook vervallen in FG; die in FG Foodlabs blijft gewoon bestaan en ook de lunch op vrijdag in FG blijft ongewijzigd. Het ontbijt biedt niet alleen zakelijke en particuliere gasten allerlei nieuwe mogelijkheden om het nuttige met het aangename te verenigen, het is ook prettig voor het personeel dat nu meer gericht kan worden ingezet en hun werktijden beter laat coördineren.

Gezien de vele positieve reacties en reserveringen verwacht Geurds dat het concept snel en goed zal worden geaccepteerd; in het buitenland werkt het al en waarom zou dat in Nederland niet aanslaan?

Wie verzekerd wil zijn van een ontbijtstoel, wordt aangeraden vooraf te reserveren via 010-4250520 of via  info@fgrestaurant.nl

FG Restaurant
Katshoek 37b
3032 AE Rotterdam

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn