Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Milano Wine Week 2020

Milano Wine Week nu als digitaal platform

De MILANO WINE WEEK heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en presenteert zich van 3 t/m 11 oktober 2020 als digitaal evenement dat fysieke activiteiten in locaties over de hele wereld zal ondersteunen.

Wijnmakers, chefs en andere professionals uit de gastronomie en wijnwereld presenteren verschillende initiatieven in Londen, München, Moskou, Beijing, Shanghai, Hong Kong, New York, San Francisco, Miami en Toronto. Aanleiding voor deze innovatieve opzet zijn uiteraard de beperkingen door Covid-19 waarmee ook de wijnwereld is geconfronteerd. Organisator Federico Gordini wil met zijn nieuwe digitale platform de hele wereld bereiken in een tijd waarin reizen beperkt is.

Het evenement is gericht op een breder publiek van bedrijven en consumenten en biedt o.a. presentaties, seminars, masterclasses, proeverijen en ‘walk around’ proeverijen door middel van
virtuele stands en programma’s met live streams. Aansluitend op het programma van de Milano Wine Week worden wereldwijd talloze activiteiten georganiseerd in nauwe samenwerking met lokale partners, waaronder wijnconsortiums, handel en horeca in de meest brede zin van het woord. Honderden restaurants en wijnbars in Milaan zullen allerlei wijn gerelateerde initiatieven ontplooien om de positie van Milaan als toonaangevend centrum op het gebied van wijn en gastronomie te benadrukken.

Ook het derde Wine Business Forum vindt plaats tijdens de Milano Wine Week, net als de tweede editie van het Wine Generation Forum en de eerste editie van Shaping Wine. Via het nieuwe digitale platform van de Milano Wine Week, social-media en on-line tutorials kunnen professionals en particuliere liefhebbers over ter wereld ook deelnemen aan Winetellings en het Wine Pairing-project in samenwerking met diverse Italiaanse en internationale chefs, wijnexperts, -producenten en -consortiums.

De Milano Wine Week wil op deze wijze inspelen op de constant evoluerende wijnwereld en telt al meer dan 1000 geregistreerde gasten, mede dankzij de steun van o.a. Fabio Rolfi (wethouder landbouwafdeling – regio Lombardije), Roberta Guaineri (wethouder toerisme, gemeente Milaan), Riccardo Ricci Curbastro (president Federdoc), Silvana Ballotta (CEO BS Strategies en coördinator Wine Business Forum), Helmuth Kocher (voorzitter Merano Wine Festival) en Luciano Ferraro (hoofdredacteur Corriere della Sera en President Milano Wine Week’s event committee).

Voor meer informatie: MWW


International Press Office Contacts: Zedcomm
Lucia Boarini – lucia.boarini@zedcomm.it– mob. +39 349 4332333
Michele Marmino – michele@zedcomm.it – mob. +39 340 1950357
Michela Mezzolo – michela@zedcomm.it – mob. +39 342 1571292

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn