Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

PFV prijst familiebedrijven

De Primum Familiae Vini, reikt jaarlijks een prijs uit voor familiebedrijven die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid , innovatie, vakmanschap én de succesvolle overdracht van verantwoordelijkheden en toewijding van de ene generatie op de volgende.

De Primum Familiae Vini, de vereniging van twaalf vooraanstaande Europese wijnfamilies, kondigde deze week aan jaarlijks een prijs uit te reiken aan familiebedrijven die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid , innovatie, vakmanschap én de succesvolle overdracht van verantwoordelijkheden en toewijding van de ene generatie op de volgende.

Naast de geldprijs van € 100.000,00 krijgt de winnaar de mogelijkheid om kennis en ervaring te delen met de twaalf PFV-leden, allen familiebedrijven met veel ervaring in het overwinnen van talloze uitdagingen in hun lange bestaan.

Marc Perrin, de huidige voorzitter van de PFV: “De PFV is van mening dat familiebedrijven de basis vormen van regionale en nationale economieën op grond van hun diepgaande inzet voor duurzame ontwikkeling en het milieu. Familiebedrijven geven normen en waarden op het gebied van sociale verantwoordelijkheden en vrije ondernemerschap een vriendelijker en menselijker gezicht in een tijd waarin globalisering en een nogal deprimerende uniformiteit steeds vaker voorkomen. Door de prijs aan te kondigen tijdens de internationale Covid-19 crisis, benadrukken we het langetermijndenken van familiebedrijven, inherente aan ons optimisme over de toekomst, mits we de juiste waarden verdedigen”.

De PFV wil ook andere familiebedrijven aanmoedigen om hun onafhankelijke ontwikkeling voort te zetten en te bewijzen dat een familiebedrijf een krachtig instrument kan zijn om te reageren op de sociale en ecologische uitdagingen van onze tijd.

Aanmeldingen voor de PFV-prijs 2020 kunnen van 1 juli tot en met 30 oktober 2020 worden gedaan op www.thepfvprize.com De PFV Short List met de vijf genomineerde familiebedrijven wordt in januari 2021 gepubliceerd, waarna de PFV-prijswinnaar in maart 2021 wordt bekend gemaakt.

De jury voor de shortlist van de PFV en de PFV-prijs zullen deel uitmaken van elk van de twaalf PFV-wijnfamilies:

 • Priscilla Incisa Della Rochetta – Tenuto San Guido, ltalië – Opgericht 1840
 • Albiera Antinori – Marchesi Antinori, ltaly – Opgericht 1385
 • Egon Müller – Egon Müller Scharzhof. Duitsland – Opgericht 1797
 • Prins Robert van Luxemburg – Domaine Clarence Dillon, Frankrijk – Opgericht 1935
 • Marc Perrin – Famille Perrin, Frankrijk – Opgericht 1909
 • Paul Symington – Symington Family Estates. Portugal – Opgericht 1882
 • Frédéric Drouhin – Maison Joseph Drouhin, Frankrijk – Opgericht 1880
 • Miguel Torres Maczassek – Familia Torres, Spanje – Opgericht 1870
 • Jean-Frédéric Hugel – Famille Hugel, Frankrijk – Opgericht 1639
 • Pablo Alvarez – Vega Sicilia, Spanje – Opgericht 1864
 • Philippe Sereys de Rothschild – Baron Philippe de Rothschild, Frankrijk – Opgericht 1853
 • Hubert de Billy – Champagne Pol Roger, Frankrijk – Opgericht 1849

De PFV-selectiejury wordt ondersteund door Christophe Brunet, secretaris-generaal van de PFV.

Meer informatie op www.thepfvprize.com of bij Christophe Brunet via info@pfv.org

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn