Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2023

Inschrijving NK Blindproeven, HET CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2023 is gesloten wegens het bereiken van het maximale aantal teams!

VIJFDE EDITIE NK BLINDPROEVEN 

Nederlands Kampioenschap blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, viert op zondag 04 juni 2023 haar eerste lustrum! 

Maar liefst 25 teams met ieder 4 proevers strijden deze dag in de befaamde Ceciliakapel van het Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg om de nationale titel en daarmee de deelname aan het WK Blindproeven in Frankrijk. 

Het NK Blindproeven, bekend onder de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT, is de enige proefcompetitie in Nederland met nationale én internationale allure, gebaseerd op het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau van zowel proevers als wijnen, een ongeëvenaard aanvullend programma én de deelname aan het WK Blindproeven, de belangrijkste blindproefwedstrijd ter wereld.  

Tijdens deze jubileum-editie van het NK Blindproeven worden de deelnemers niet alleen vergast op een even sportieve als serieuze wedstrijd, maar ook op allerlei andere verrassingen, zoals extra prijzen voor de reserve-kampioenen, culinaire bijdragen van gerenommeerde chefs, diverse dranken, wijn-gerelateerde producten en een begerenswaardige goodiebag.  

Nieuw is een exclusieve proeverij, deze keer met wijnen uit één van de belangrijkste Italiaanse wijnregio’s, waarover we binnenkort meer informatie kunnen geven. Deze extra, zittende proeverij zal plaatsvinden in de Ceciliakapel, tussen het doorlopende programma en de prijsuitreiking. Vanwege deze extra proeverij wordt de aanvang van de wedstrijd vervroegd naar 11.00 uur.  

Ook dit jaar stelt premium partner Le Vin en direct de hoofdprijs ad € 2500,00 ter beschikking, terwijl de winnaars van het zilver en brons kunnen rekenen op andere aantrekkelijke prijzen. Team Halfdroog, de kampioenen van 2022 (en 2021!) is al uitgenodigd hun titel volgend jaar te verdedigen en de tien beste teams van de vorige editie kunnen rekenen op voorrang bij registratie voor het NK 2023. Ook hierdoor staat topkwaliteit tijdens het NK Blindproeven centraal, een voorwaarde om ook op het wereldtoneel te kunnen excelleren. Omdat de Ceciliakapel slechts ruimte biedt voor maximaal 25 teams, zal medio 2023 worden besloten of er in aanloop naar het NK in 2024 voorrondes nodig zijn om de allerbeste teams te kunnen selecteren.  

Het CONCOURS LE VIN EN DIRECT vindt ook in 2023 plaats in de Ceciliakapel van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg en in samenwerking met hen en diverse andere partners en vrienden van het NK heeft het evenement zich ontwikkeld tot een vaste waarde op de wijnagenda met gepaste aandacht in de nationale pers. Voor 2023 is inmiddels contact gelegd met toonaangevende media, waarover we ook op korte termijn kunnen berichten. 

Het NK Blindproeven is een exclusief initiatief van Nijhuis Consultancy & Services en heeft tot doel het selecteren van het team dat Nederland vertegenwoordigt op het WK in Frankrijk, georganiseerd door La Revue du vin de France. 

De opzet van het NK Blindproeven is in principe gelijk aan die van het WK en de vorige edities van het NK. Deelnemers zijn teams van 4 proevers, desgewenst aangevuld met een coach, die van 12 wijnen de herkomst en samenstelling moeten bepalen.

 

Aanmelden voor de vijfde editie van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2023 is gesloten; het maximale aantal teams dat kan deelnemen is bereikt.

Binnenkort meer nieuws!

Specifieke vragen bij voorkeur naar fred@fred-nijhuis.nl

Het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven is een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services en wordt mede mogelijk gemaakt door: Le Vin en direct, Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Fotostudio Ingrid Driessen, Spiegelau/Bender Foodservice Equipment, Acqua di Toscana San Felice, Saskia Schurink en de Horeca Academie.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word