Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Tenute Famiglia Cecchi presenteert: Sangiovese en zijn terroir

Masterclass voor de Verenigde Vinologen Nederland over Sangiovese en zijn terroir met Miria Bracali, senior winemaker Tenute Famiglia Cecchi.
Op zondag 8 mei organiseren Fred Nijhuis en Cecchi (Tenute della Famiglia Cecchi) speciaal voor de Verenigde Vinologen Nederland een unieke middag waarbij het leerzame met het aangename wordt verenigd. In samenwerking met het wijnhuis Tenute della Famiglia Cecchi gaan we tijdens een heuse masterclass onder leiding van de wijnmaker van Cecchi eerst in op de bijzonderheden van de Sangiovese en zijn terroir om daarna te genieten van nog meer wijnen in combinatie met een fraai menu.

Miria Bracali, hoofd wijnmaker van Cecchi zal de leden van de VVN de eigenschappen van de belangrijkste Italiaanse druif en zijn relatie met terroir en vinificatie persoonlijk toelichten, bijgestaan door sales manager Francesco Vitulli en country manager Serena Rettori. Uiteraard zorgen verschillende wijnen voor een praktische ondersteuning van de theorie.

Restaurant ’t Misverstant in Vught (Gault&Millau 14/20) opent deze zondag haar deuren speciaal voor de VVN en chef patron-cuisinier Thijs Vis verzorgt na de Masterclass een 4-gangen menu dat begeleid wordt door bijpassende wijnen van Cecchi, waaronder hun topcuvée de Coevo.
 
Het wijnhuis Tenute Famiglia Cecchi is een begrip in en buiten Toscane en beschikt over een rijke selectie wijnen, waarvan we de meeste zullen bespreken en proeven. In totaal proeven we zeker 16 wijnen, de meeste uit belangrijke wijnregio’s in Toscane, maar ook uit Umbrië, daar waar de Sangiovese eveneens een prominente positie inneemt.
 
Het team van Cecchi is vereerd om de kwaliteiten van hun wijnen te mogen presenteren en toelichten en zal als blijk van waardering ook enkele bijzondere flessen meenemen die worden verloot onder de aanwezige leden van de VVN.
 
Voor deze bijzondere middag zijn 45 plaatsen beschikbaar en is een speciale prijs overeengekomen. Door de medewerking van Cecchi, ’t Misverstant, glaswerk dat ter beschikking wordt gesteld door Schott Zwiesel, de Sligro en Fred Nijhuis kunnen we het hele programma aanbieden voor een zeer aantrekkelijke all-in prijs.
 
Wil je ook deelnemen aan een even leerzame als aangename zondagmiddag, schrijf je dat snel in, want de ervaring leert dat dit soort activiteiten maar weinig voorkomen en ook daarom zeer populair zijn.
 
NB
Ook niet-leden van de VVN kunnen deelnemen, maar VVN-leden hebben voorrang.
Alleen inschrijven voor het hele programma is mogelijk en aanmeldingen uitsluitend via www.vinologen.wine

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word