Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Een nadere kennismaking met de partners en vrienden van het
NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2023

Ook dit jubileumjaar mogen we rekenen op de medewerking van diverse partners en vrienden die direct of indirect bijdragen aan het succes van het NK Blindproeven. 

LE VIN EN DIRECT

De meeste mensen kennen Le Vin en direct als exclusieve importeur van Domaine de la Romanée-Conti, misschien wel het beroemdste wijnhuis ter wereld. Het was ook Henk Maas die het initiatief nam en het mogelijk maakte dat er een indrukwekkend naslagwerk over dit domein werd uitgebracht en dat niemand minder dan de wereldberoemde wijnschrijver Michael Broadbent hieraan meewerkte. 

De portfolio van Le Vin en direct telt overigens meerdere iconische wijnen, zoals die van Masseto, Franz Hirtzberger, Dominio de Pingus, Vega-Sicilia, Poggio di Sotto, Opus One, Hubert Lignier, Roberto Voerzio, George Vernay en Romano dal Forno. Le Vin en direct levert aan alle toprestaurants in Nederland en bedient tevens de betere wijnspeciaalzaken.    

Toen de vorige naamgever van het NK onverwachts afhaakte, bood Henk Maas, eigenaar van Le Vin en direct, direct aan om het NK voor zeker 5 jaar onvoorwaardelijk te ondersteunen. De samenwerking was spontaan, concreet en gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen en zorgde er o.a. voor dat het kampioensteam kan rekenen op een substantiële bijdrage voor de deelname aan het WK in Frankrijk. Daarnaast zorgt Maas dat de Nederlandse kampioenen stijlvol gekleed worden voor het WK (in samenwerking met OGER) en alle deelnemers aan het NK kunnen proosten met een passende wijn van Le Manzane. Als importeur van Grattamacco, biedt Le Vin en direct prijswinnaars ook enkele flessen van dit beroemde wijnhuis uit de Toscaanse kuststreek rond Bolgheri als extra waardering voor hun prestaties tijdens het NK 2023.

Als organisator van het NK Blindproeven heeft Nijhuis Consultancy & Services de competitie met veel genoegen de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT gegeven; ere wie ere toekomt.

CONFERENTIEHOTEL KONTAKT DER KONTINENTEN

Het NK Blindproeven is sinds 2019 te gast in deze unieke locatie met haar indrukwekkende Ceciliakapel.

Kontakt der Kontinenten is een eigentijdse locatie met een rijke historie. Met de kloosterlijke en ongedwongen sfeer van vroeger, maar ook met alle gemakken en faciliteiten van nu. En met vijfentwintig vergaderzalen, drie bijzondere conferentiezalen, honderddertig hotelkamers én een inspirerende bosrijke omgeving vind je er alle ruimte voor jouw meeting of eventovernachting of diner.

Het hotel is net een wereldse huiskamer: divers samengesteld en met een bijzondere achtergrond. Een conferentiehotel met én voor wereldburgers. Subtiele en doordachte verwijzingen naar de geschiedenis en diverse culturen verrassen én inspireren. De vleugels van Kontakt der Kontinenten zijn vernoemd naar continenten waar de oorspronkelijke bewoners -de missionarissen- vroeger naar uitgezonden werden. Maar ook de gerechten uit de keuken hebben een wereldse twist.

Ook de Wijnacademie maakt sinds enige tijd gebruik van de faciliteiten van Kontakt der Kontinenten.

FOTOSTUDIO INGRID DRIESSEN

Ingrid Driessen is niet voor niets de vaste fotograaf tijdens evenementen die Nijhuis Consultancy & Services mag organiseren.

Van tiener met een Nikon naar een ervaren professional die haar vak verstaat. Ook dit jaar is onze fotograaf Ingrid Driessen, geboren in 1972 te Nijmegen, opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Limburg. Haar vader fotografeerde in zijn jonge jaren veel en fotografie werd ook haar hobby. Toen er een beroepskeuze gemaakt moest worden was al snel duidelijk wat ze wilde doen en nog altijd is ze heel tevreden met die keuze. Vanuit haar riante fotostudio in Nieuw Bergen verzorgt ze allerlei reportages, heel divers van trouw tot rouw, met portretwerk van jong naar oud, bedrijfsreportages en verschillende opdrachten tijdens evenementen.

Voor de leukste klussen en mensen rijdt ze graag “een blokje om”, zoals voor het NK Bindproeven…

Voor meer informatie, klik hier

CATAWIKI

Nieuw als partner van het NK is dit bijzondere veilinghuis waar talloze begerenswaardige wijnen worden aangeboden. 

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling.

Catawiki, opgericht in 2008 met een missie om bijzondere objecten toegankelijker te maken, biedt nu wekelijks meer dan 600 veilingen aan in verschillende categorieën.

Meer dan 60 van deze wekelijkse veilingen zijn specifiek op wijn gericht. De wijnveilingen lopen uiteen van premium tot super exclusieve prijsklasse en bevatten zowel oude als recente jaargangen, bijzondere edities en gelimiteerde bottelingen.

BENDER FOODSERVICE EQUIPMENT EN SPIEGELAU

Als sponsor van dit unieke NK biedt Bender Foodservice Equipment de meest verfijnde wijnglazen aan die er bestaan.

De wijnglazen worden geproduceerd door Spiegelau, dé leverancier als het gaat om kristalheldere premium wijnglazen voor de ultieme drinkbeleving. Wij hebben een breed assortiment van verschillende Spiegelau series, van alledaags tot uiterst luxe niveaus. Denk aan de ultra dunne Definition wijnglazen die zijn ontworpen om de aroma’s en smaken op zijn best te laten uitkomen. Of bijvoorbeeld de serie Authentis wat is verkozen tot ’s werelds beste tasting glas.

Kies je voor Spiegelau glazen van Bender, dan kies je niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor goede service, eerlijk advies en snelle levertijden.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.bender.nl of mailen naar verkoop@bender.nl.
Liever persoonlijk contact of behoefte aan een bezoek in onze showroom? Bel dan naar 070-317 43 10.

CONSORZIO PER LA TUTELA VINI DEI DOC BOLGHERI & DOC BOLGHERI-SASSICAIA

De wijnen uit deze Toscaanse kuststreek behoren tot de beroemdste die Italië rijk is. Iedere wijnliefhebber kent de illustere namen, hoewel de streek veel meer te bieden heeft dan menigeen zich realiseert. Tijdens het doorlopende programma kunnen de deelnemers aan het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2023, kennis maken met een groot aantal wijnen, om daarna meer te leren over de streek tijdens een exclusieve proeverij onder leiding van Riccardo Binda (directeur van het Consorzio) en Fred Nijhuis, één van de allereerste wijnschrijvers ter wereld die de regio bezocht.

De selectie die we via het Consorzio mochten ontvangen, worden aangevuld met enkele wijnen die ter beschikking worden gesteld door Vinites (importeur Tenuta dell’Ornellaia) en Wijnkoperij Okhuysen i.s.m. Licata Vini (importeurs Tenuta San Guido/Sassicaia)

Voor meer informatie over het Consorzio Bolgheri & Bolgheri-Sassicaia, klik hier     

Speciaal voor het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2023, serveert Terry Priem,  chef/eigenaar van restaurant STER in Rotterdam, i.s.m. Rungis en Bidfood enkele gerechtjes tijdens het doorlopende programma en de zittende proeverij. Geen toeval uiteraard, want STER heeft als enige restaurant in (en buiten?) Nederland een extra wijnkaart die geheel gewijd is aan wijnen uit deze bijzondere wijnstreek. 

SUADELA, Collezione degli Enologi

Een unieke verzameling exclusieve Italiaanse wijnen, gemaakt door toonaangevende Italiaanse wijnmakers (Riccardo Cotarella, Giuseppe Caviola, Lorenzo Landi, Gioa Cresti, Gianni Menotti, Barbara Tamburini, Umberto Trombelli en Paolo Vagaggini) uit allerlei wijndistricten en van unieke druivenrassen uit hun favoriete wijngaarden.  

Voor meer informatie: klik hier 

 

Arditi Coffee

Wie wil er niet genieten van de mooiste koffie? Zorgvuldig geselecteerd en ambachtelijk gebrand in Ardea / Rome door Franco Lucianelli zelf. Als ambachtsman met ruim 60 jaar ervaring weet hij van geen ophouden en blijft hij vol passie koffiebranden. De juiste brandtechniek met de juiste blend, zorgt voor de unieke smaak.

Arditi Coffee is de trotse exclusieve importeur en distributeur van de Arditi Coffee merken in Nederland.

Exclusieve koffie voor uw gasten
Als trotse importeur van de Golden Brasil Coffee merken uit Rome hebben we een uniek product dat je nog niet veel tegenkomt. Onderscheidend in uw restaurant of hotel, want de koffie is ook zeer geschikt voor banketing en op hotelkamers. Allereerst heeft u daarmee een prachtig Italiaans kwaliteitsproduct in uw bedrijf en afhankelijk van het volume zijn er hoge marges mogelijk.

Ons portfolio bestaat uit Koffiebonen, filterkoffie, (N)espresso compatible capsules (aluminum) en ESE-servings en is daarmee voor vele doelgroepen geschikt. Uiteraard zijn er vele prijsstellingen mogelijk voor de koffie, machines en servies. Graag gaan we daarover met u in gesprek, zodat we op alle fronten een passende oplossing kunnen bieden.

BAKKERIJ CARL SIEGERT

Wij maken dagelijks brood bijzonder

Bevlogenheid voor brood, dat kenmerkt Bakkerij Carl Siegert. Een familiebedrijf wat sinds 1891 dagelijks brood bijzonder maakt. Zes generaties van bakkers en molenaars die steeds al hun ‘knowhow’ doorgeven. Zij willen het lekkerste brood bakken èn de innovatiefste bakker zijn. Alle broodspecialiteiten worden ambachtelijk gemaakt in de Harmelense bakkerij met de modernste technieken, natuurlijk met respect voor onze planeet.

Eigen desem geeft karaktervolle smaak
In de bakkerij wordt gewerkt met een eigen desemcultuur op basis van rogge. Dit desem wordt verwerkt in het voordeeg (hebel). Dankzij de lange rijstijd van minimaal 15 uur geeft het voordeeg een unieke en karaktervolle smaak aan ons brood en een malsere kruim.

Natuurlijk duurzaam
Dankzij efficiënte en duurzame productie reduceren wij onze ‘foodprint’ en CO2 uitstoot. Wij gebruiken vrijwel uitsluitend biologische, duurzaam geteelde ingrediënten die tot aan de oorsprong te traceren zijn. En het dak van de bakkerij ligt vol met zonnepanelen die in circa 30 tot 40% van onze energiebehoefte voorzien.

Onderscheidende broodspecialiteiten
Innovatie is belangrijk. Carl Siegert verrast dan ook steeds met nieuwe producten. Zo hebben we onderscheidende breekbroden in ons assortiment zoals de Buerli Maxi Puurzaam, een breekbrood met bierbostel. Heerlijk voor een brood- of borrelplank. En dit jaar hebben we Ballon Veganioche, een plantaardig brioche geïntroduceerd waarmee we inspelen op de stijgende vraag naar plantaardige gerechten.

Voor het assortiment van Bakkerij Carl Siegert, klik hier 

STAN HILL

Deze veelzijdige kunstenaar ontwierp niet alleen de “Nijhuis wisseltrofee”, maar heeft ook de Wine Wolf Award gemaakt, gebaseerd op een ontwerp dat tot stand kwam in samenwerking met Erica Verweijen. Naast schilder is hij ook programmamaker, tv-regisseur, grafisch ontwerper en beeldhouwer.

Meer informatie over Stan Hill is te vinden op zijn Facebookpagina 

FRANK DORREN / AUVIMEDIA

Frank Dorren is een gepassioneerd beeldmaker. Zijn werk omvat videoproducties en fotografie, waarbij hij zich laat inspireren door zowel de industrie als gastronomie en exotische bestemmingen.
 
Voor meer informatie over zijn werk, klik hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word