Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

Uitgelicht

Nederlands Kampioenschap Blindproeven 2018

De eerste editie van de WIJNACADEMIE PROEFCOMPETITIE, het Nederlands Kampioenschap blindproeven bleek even leuk als lastig. Het sportieve element van dergelijke competities is een belangrijke factor in de beleving en het succes, maar uiteindelijk gaat het om de selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de Wereldkampioenschappen.

Lees verder »

Archief

Bonaire; zon, zee en veel lekkers

Ook op vakantie moet je eten en hoewel ik verwoede pogingen heb ondernomen om werk en privé te scheiden, was het onvermijdelijk om me, zo af en toe, toch even serieus bewust te zijn van hetgeen ik at en dronk tijdens onze reis naar Bonaire begin juni.

Lees verder »

Tampere Wine Fest

Timo Jokinen (alias Viinitimo) is wereldberoemd in én buiten Finland. Hij is rustig, ervaren, bekwaam en bovendien een prettig persoon. Onder zijn kalme uiterlijk zit een energieke persoonlijkheid verscholen, altijd klaar om allerlei uitdagingen aan te gaan op het gebied van wijn en gastronomie. Samen met zijn vrouw Pannee heeft hij talloze, letterlijk grenzeloze, evenementen georganiseerd, waaronder het Tampere Wine Fest.

Lees verder »

Thomas d’Hooghe; door en verder…

Maandag 2 juli 2018 is een nieuwe mijlpaal in het leven van chef Thomas d’Hooghe (1990). Waar de afgelopen weken in het teken stonden van afscheid, zo staat de komende week de nabije toekomst centraal. Hij gaat door en verder…

Lees verder »

Olifantsberg

Boven de Breederivier, op de noordwestelijke heuvels van de Brandwacht bergketen, liggen de Olifantsberg Family Vineyards, eigendom van voormalig belastingadviseur Paul Leeuwerik. Enige tijd geleden ontving ik hem in Tuil en maakte ik kennis met hem, zijn wijnen en hun verhaal.

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

  • Agenda
  • Over mij
  • 25 jaar NCS
  • Contact

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services