Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

Chateau Montelena: sinds 1882, 1888, 1968, 1972, 1976 en 1982

Ruben van Dam, directeur van Hosman Vins in Schiedam, staat al decennia bekend als liefhebber én kenner van Californische wijnen. Als hij hoort dat Bo Barrett van Chateau Montelena in Nederland is, twijfelt hij geen seconde en organiseert hij een memorabele lunch in restaurant Joelia by Mario Ridder in Rotterdam. Een grote reeks wijnen en een geweldige lunch later, zijn er maar 2 conclusies mogelijk: Chateau Montelena behoort met zijn wijnen nog altijd tot de absolute top in Californië, net als Joelia dat doet in de Nederlandse gastronomie.

Lees verder »

Amarone 2017 door Saskia Schurink

We schrijven 2022, dus tijd om de nieuwe jaargang Amarone te verwelkomen: 2017. Saskia Schurink reisde namens NCS af naar Verona om daar het nuttige met het aangename te verenigen; veel Amarone proeven en tussendoor Aida in de Arena ervaren.

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services