Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Bekende en nieuwe partners en vrienden van het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven 2022

We zijn trots op de steun van vele gerenommeerde partners en vrienden van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT. Met genoegen zetten we ze 'in the spotlights'!

PARTNERS VAN HET NK BLINDPROEVEN 2022

Het NK Blindproeven wordt gesteund door gerenommeerde partners, zoals premiumpartner Le Vin en direct, die de hoofdprijs voor haar rekening neemt en ook haar naam aan het NK Blindproeven heeft verbonden. Ook Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Spiegelau & Bender en Fotostudio Ingrid Driessen behoren tot de vaste kern met zeer gewaardeerde partners, terwijl we diverse andere, oude en nieuwe partners en vrienden mogen begroeten. We stellen alle partners en vrienden graag voor op deze site, zodat een ieder kan zien wat er allemaal op het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven 2022 te zien, proeven en beleven is.    

PREMIUM PARTNER LE VIN EN DIRECT

KONTAKT DER KONTINENTEN

Ook dit jaar is de Ceciliakapel van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten hét decor voor het NK Blindproeven. Het hotel is centraal gelegen tussen Amersfoort en Utrecht en wordt omringd door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug.

De locatie bestaat uit twee unieke gebouwen: het Klooster Cenakel, waar de historische Ceciliakapel zich bevindt, en het voormalige Missiehuis Sint Jan. Samen vormen de gebouwen een eigentijds conferentiehotel met een bijzonder werelds DNA.

Het hotel beschikt over 25 zalen die ruimte bieden aan bijeenkomsten van 2 tot 220 personen. Met 130 hotelkamers, faciliteiten zoals een bostuin voor buitenactiviteiten en het recent geopende restaurant KonneKt heeft het hotel alles onder één dak voor het organiseren van succesvolle meerdaagse conferenties. Daarnaast ligt het hotel op steenworpafstand van prachtige wandel- en fietsroutes door de Utrechtse Heuvelrug en is het een geliefde locatie voor een weekendje weg in eigen land. 

Conferentiehotel Kontakt der Kontinentenwww.kontaktderkontinenten.nl
info@kontakderkontinenten.nl
Amersfoortsestraat 20, 3769 AS Soesterberg

FOTOSTUDIO INGRID DRIESSEN

Foto Ingrid

FOTOSTUDIO INGRID DRIESSEN is sinds 2001 een begrip in de Regio Limburg Noord.

Als all round fotograaf ben ik ruim inzetbaar. Pasfoto’s, portretten en familie reportages maak ik in de eigen studio in Nieuw Bergen.

Voor zaken als evenementen, bruiloften, en bedrijfsfotografie ga ik natuurlijk op pad. Liefde, tijd en aandacht zijn naast de camera mijn belangrijkste instrumenten.

Als er nog tijd over is in mijn agenda ga ik er graag op uit met mijn partner, mijn honden of met vrienden. Ook met een rondje op de dansvloer maak je me blij.

Ik kijk uit naar het NK van 2022. Doe dus je jasje alvast goed want ik ben erbij en ik kan zomaar ineens met de camera voor je neus staan.

Tot snel.

FotoStudio Ingrid Driessen
Jeroen Boschstraat 20
5854 CZ Nieuw Bergen
GSM: +31 (0) 654 200 629
Tel: + 31 (0) 485 530112
WWW.FOTOINGRID.NL
INFO@FOTOINGRID.NL

HORECA VAKSCHOOL ROTTERDAM

Bijzonder blij zijn we met de bijdragen van de studenten (en hun begeleiders) aan het NK Blindproeven. Ze helpen bij het inrichten en opruimen van de zaal, assisteren bij het serveren van de wijnen, gerechtjes en nog veel meer.

Zonder hen geen geslaagd NK!

Als tegenprestatie bieden we ze niet alleen een leerzame dag en onze oneindige dank :-), maar verzorgen we ook graag een mooie proeverij of ondersteuning bij een van hun evenementen.     

Tijdens het NK Blindproeven wordt het team geselecteerd dat Nederland vertegenwoordigt op het WK in Frankrijk. Om een zo goed mogelijk aan te sluiten op dit toonaangevende internationale evenement, streven we naar wijnen op een vergelijkbaar topniveau, uiteraard geserveerd in het best mogelijke glaswerk. 

Spiegelau is al vele jaren een trouwe partner van het WK en ook voor het NK maken we gebruik van hun glazen. In eerste instantie de serie Authentis (ooit verkozen tot het beste proefglas ter wereld), maar sinds enige tijd het unieke, nieuwe glas van Spiegelau, de Definition. Dit ultra dunne glas onderscheidt zich in vele opzichten van andere glazen, niet in de laatste plaats vanwege de vormgeving, kwaliteit en prijs!

Bender Foodservice & Equipment uit Den Haag is importeur van Spiegelau in Nederland en al sinds de eerste editie een zeer gewaardeerde partner van het NK. Voor de deelnemers hebben ze de volgende boodschap.  

BOOT KOFFIE

BOOT KOFFIE 

Geluk door smaak. Dat is waar het bij Boot om draait. Puur geluk in een kop. Voor jou, maar ook voor de koffieboer. Sinds 1973 zijn wij hier iedere dag mee bezig. Het is een passie, maar misschien ook wel een verslaving. Bij Boot streven wij naar excellentie en vakmanschap, maar ook naar eerlijke kansen voor ambachtelijke koffieboeren die onze kwaliteit waarborgen. Om die reden importeren wij zoveel mogelijk één-op-één Direct Trade. Op deze manier ontvangt de boer 30% tot 50% meer dan de gangbare Fair Trade koffieprijzen en draag jij met iedere kop koffie, die je van Boot drinkt, bij aan een verbetering van de wereld!

Duurzaam, uniek, en traceerbaar!
Wij houden van persoonlijk contact en geloven in langdurige relaties. Daarom selecteren wij zelf onze plantages en kiezen wij voor rechtstreeks contact met de koffieboeren. Kwaliteitsverbetering en het noemen van de naam van de koffieboer betekent namelijk een betere prijs voor de boer. Maar niet alleen de koffieboer moet goed verzorgd worden. De natuur is minstens zo belangrijk. Veel Boot koffiesoorten zijn daarom biologisch gecertificeerd, wat inhoudt dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische kunstmest of chemische/ synthetische bestrijdingsmiddelen. Hoge kwaliteit koffie met een minimale impact op de natuur; dat is waar wij bij Boot naar streven.

Boot Kantoor & Magazijn
Hermesweg 34
3741 GP Baarn
info@bootkoffie.nl
Tel.: +31 35 541 71 78

Boot Koffie – Koffie Winkel
Laanstraat 49
3743 BB Baarn
Nederland
Tel.: +31 35 30 35 610

Openingstijden Koffie Winkel Baarn:
Maandag 11.00 -17.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag 08.30 – 17.30 uur

Koffiebranderij
Oliemolenhof 90
3812 PB Amersfoort

Openingstijden Koffiebranderij & Trainingsruimte Amersfoort:
Maandag t/m zaterdag: 08.00 – 18.00 uur
Woensdag en donderdag is meekijken mogelijk
Zondag: 10.00 – 17.00 uur

CHAMPAGNE PHILIPPE GONET

We proosten niet alleen met Champagne van Philippe Gonet tijdens het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven 2022, maar hopen tijdens het WK in Frankrijk de Nederlandse kampioenen en enkele van onze partners ook ter plaatse nader kennis te laten maken met Chantal Gonet en haar wijnen.

Champagne Philippe Gonet wordt in Nederland vertegenwoordigd door Le Vin en direct

BOURGONDISCH LIFESTYLE & D.O. SHERRY

René Koelman van kaasspecialist Bourgondisch Lifestyle koos enkele kazen bij de sherry’s die door Pitch PR en D.O. Sherry werden ingebracht voor het aanvullende programma van het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven 2022.    

Op zondag 29 mei kunnen alle deelnemers deze combinaties ook zelf proeven en ervaren hoe goed en divers sherry kan zijn en waarom de kazen van  Bourgondisch Lifestyle in vele toprestaurants worden geserveerd.

SAN FELICE ACQUA DI TOSCANA 

Bij een goede wijnproeverij hoort natuurlijk gastronomisch tafelwater. Wij, de ConinckWines, zijn de trotse leverancier van San Felice welke wij importeren uit Toscane. Naast dit water bieden wij een ruim assortiment wijnen, Italiaanse Gin, olijfolies en uniek glaswerk.

www.deconinckwines.nl 

AIRTENDER

AIRTENDER: MAXIMUM TASTE, MINIMUM WASTE:
de filosofie achter alle Airtender producten.

Met de producten van Airtender heb je perfecte controle over vacuüm en luchtdruk en verspil je geen smaak, voedsel en/of verpakkingen. Je kunt wijn simpel en perfect beluchten, vlees in minuten i.p.v. in uren marineren, snel perfecte cocktails maken en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom zien we Airtender op steeds meer plaatsen pronken op aanrecht, bar als op tafel van zowel de professionele sommelier als de particuliere wijnliefhebber en van sterrenchef tot thuiskok.

Overtuigend
Net als de Airtender Electric hebben de Airtender handpomp sets de meest kritische en sceptische professionals weten te overtuigen. Zo is onbetwiste wijnexpert Harold Hamersma een groot fan. Zijn oordeel: “Zowel de Aerator als de Nanostopper doet wat ie belooft. De Aerator zorgt ervoor dat geur en smaak van gewone en premium wijnen zich direct beter presenteren. Bovendien bleef de wijn in de aangebroken fles dankzij de vacuümpomp en Nanostopper 5x langer prima ruiken en smaken zonder gas of andere toevoegingen.”

Made in Holland:
Uitgevonden, ontwikkeld en CO2-vriendelijk geproduceerd in Nederland. Gemaakt van gerecyclede en/of duurzame materialen. Geassembleerd en verpakt in sociale werkplaatsen.

Voor iedereen
Voor alle deelnemers aan het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022 heeft Airtender verschillende producten ter beschikking gesteld en zal deze ook persoonlijk toelichten tijdens het aanvullende programma na de wedstrijd.

Het winnende team krijgt per persoon een Airtender Electric en alle deelnemers vinden in hun goodiebag een Wine Lovers set, de meest uitgebreide set voor het beluchten én bewaren van wijn.

Voor meer in formatie over deze producten:
https://www.airtender.com/collections/shop/products/airtender-set
https://www.airtender.com/collections/unplugged/products/wine-lovers-blister-pack

Meer informatie met betrekking tot onze missie en visie en stukje over onze producten vind je op: https://www.airtender.com/pages/airtender-magazine

Partners van het NK Blindproeven 2022

 • Le Vin en direct
 • Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten
 • Fotostudio Ingrid Driessen
 • Spiegelau/Bender
 • Acqua SanFelice/De Coninck Wines
 • Airtender
 • Boot Koffie
 • Bourgondisch Lifestyle
 • D.O. Sherry/Pitch PR
 • Rosé des Terroirs
 • Coravin
 • Champagne Philippe Gonet
 • OGER
 • Auvimedia
 • De Horeca Academie Rotterdam
 • Restaurant Cèpes
 • Saskia Schurink

Vrienden van het NK Blindproeven 2022

 • Winelife
 • SMAAKmag
 • Informatiebureau voor Duitse wijn
 • Alliance Gastronomique
 • Charlotte Marres & Olle Swets (boekje De Wijnboer)
 • Alliance Gastronomique
 • Bas Korpel & Jur Baart (Burp, the other wine book)
 • Valderrama olijfolie

Voor meer informatie over het NK Blindproeven kunt u contact opnemen met:

Nijhuis Consultancy & Services
Contactpersoon: Fred Nijhuis
Telefoon: 06-41165702
E-mail: fred@fred-nijhuis.nl

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word