Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

Triple TreatsTriple Treats

TRIPLE TREATS Woensdag 18 september 2013 Restaurant Zarzo Eindhoven Het leven is kort, hard en onrechtvaardig en daarom is elk mooi moment het des te meer waard om gekoesterd te worden. Sommige van die momenten verdienen extra aandacht en het is mooi ze te delen met diegenen die dat waarderen.

Lees verder »

Franco Biondi-Santi 1922-2013Franco Biondi-Santi 1922-2013

Yesterday I was informed by several of our mutual friends that ’the Dottore’ passed away.Yesterday I was informed by several of our mutual friends that ’the Dottore’ passed away. What can I say? Which words can express what his family, his friends and his staff feel; what I feel? For

Lees verder »

Sangiovese en Sicilie

Sangiovese & Sicilie Voor het Wijninstituut mocht ik enige tijd geleden een workshop geven over Italiaanse wijnen. Ik koos voor een tweetal thema’s: ‘Sangiovese’ en ‘De toekomst van Siciliaanse klassiekers’.

Lees verder »

A Tavola Huiswijn verkiezing

De genomineerden: Trebbiano d’Abruzzo DOC ‘Terrana’ Nicodemi 2011 Trattoria da Bruno Blaricum Anfors Terre in Fiore Cantina di Custoza 2011 Luce Utrecht Eck en Maurick Falerio Bianco Saladini Pilastri 2011 Capri Italiano Oisterwijk Goessens Roero Arneis Sassoalto Cascina Ghercina 2011 d’Amici Vleuten Goessens Ciro Bianco Tenuta Luzzolini 2011 Zinc et

Lees verder »

Een avondje wijn….

Een avondje wijnproeven… Zomaar, spontaan en doen waarvoor wijn bedoeld is: ervan genieten. Leuke vrienden en vriendinnen, paar hapjes, verschillende wijnen en lekker bomen over lekker of niet lekker.

Lees verder »

Toscaanse trotsTuscan pride

Kijk er naar uit! Heerlijk aan de slag met een selectie Toscaanse toppers http://wijncursus.lacauserie.nl/masterclass-italia-3-toscaanse-trots-2-maart-2013-rotterdam/ De datum in de link doet vermoeden dat het 2 maart is, maar dat moet 27 maart zijn !!Looking forward to it !! Promoting Tuscan pride The very best typical Tuscan top wines  Chianti Classico, Brunello di

Lees verder »

Piemonte in la FoliePiemonte in la Folie

  In januari mocht ik tijdens Wine Professional weer drie dagen het Forum Gastronomicum bestieren en maakte ik kennis met tal van wijnen en diverse chefs en hun equipe. Eén van die chefs was Joris Kerkhofs, samen met zijn partner Lieke Dappers verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in restaurant

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services