Geproefd…Tasted…
Met een zekere regelmaat krijg ik een fles wijn met als toelichting: “Moet je eens proeven….”. En dat doe ik dan ook……
Met een zekere regelmaat krijg ik een fles wijn met als toelichting: “Moet je eens proeven….”. En dat doe ik dan ook……
In 1996 besloot Marco Sartori om samen met zijn zus Francesca het bedrijf van hun vader Bruno over te nemen. Hun doel was ‘simpel’; het maken van wijnen met de hoogst mogelijke kwaliteit. Om verwarring met het wijnhuis Sartori (geen familie) te voorkomen, koos men als naam Roccolo Grassi, de
Fijn Frans in Hermitage Om te bewijzen dat ik niet alleen maar met Italiaanse wijnen bezig ben, wilde ik graag terugkeren naar het wijnland dat ik voor het eerst leerde kennen en waarderen; Frankrijk. In order to show the world that I’m not only occupied with Italian wines, I wanted
After their much critized plans to allow other grapevarieties in Rosso and Brunello di Montalcino, the Consorzio of Brunello di Montalcino decided to let some journalists taste the new vintage of Brunello before the others at the regular Anteprima tasting Benvenuto Brunello. Many colleagues reacted, including Franco Ziliani, Anne Serres, Tom
De selectie is gemaakt: Restaurant Hermitage te Rijsoord ’FIJN FRANS’ Woensdag 25 januari 2012 aanvang 19.00 uur Champagne Brut Prestige, Bouzy Grand Cru, Jean Vesselle Champagne Oeil de Perdrix, Bouzy Grand Cru, Jean Vesselle Domaine de Baumard, Trie Spéciale, Savennieres, 2003 Gewürztraminer, Hengst Grand Cru, Josmeyer, 2002 Chassagne-Montrachet, 1e Cru
Ouwe meuk of oude meesters? Een tijdje geleden las ik een column van iemand die een vergelijking maakte van oude wijnen met oude mensen. De kern van zijn betoog was dat tijd zich tegen zowel wijn als mensen keert. Some while ago I read a column by someone who made
Brunello, the Beauty & the Beast De veel te jonge, figuurloze, graatmagere Julia Schneider wint de Elite Model Look 2012 verkiezing en beestachtige, monstrueus vormgegeven Brunello’s die een maximale score behalen. Ieder weldenkend mens weet dat deze extremen zinloos, verwerpelijk en allesbehalve maatgevend zijn. Iedereen weet dat ze de
Wijnen met ballen, lekkere hoerige wijnen en andere seksistische proefnotities. Doorgaans goed bedoeld, maar ze zeggen meestal meer over de gebrekkige woordenschat van de proever, dan over de kwaliteit van de wijn. Het populistische tijdschrift WineLife riep enkele (vrouwelijke) proevers/schrijvers op om meer seks in hun verhalen te stoppen. Hierbij
Tussen de grote, traditionele importeurs en de talloze hobbyisten met webwinkel zonder al te veel toegevoegde waarde, vinden we soms enkele veelbelovende nieuwkomers. Deze laatste kwalificatie is zeker van toepassing op Wijnand Broer en Ruud de Jong, de talentvolle en enthousiaste oprichters van Bubbles by Bruud uit Rotterdam. Among big,
Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS). Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.
Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt.
© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services